واحد مرکزی خبر / سخنگوی جنبش عدالت و برابری(مساوات) سودان تصریح کرد این جنبش در حوادثی که منجر به کشتار مردم دارفور شده ، نقشی نداشته است.
احمد تگود لسان ، در گفتگو با شبکه تلویزیونی الجزیره انگلیسی گفت این جنبش از دولت سودان خواست فرصت کافی در اختیار آنها قرار دهد تا آنها نیز بتوانند در روند مذاکرات صلح دارفور و امضای توافقنامه صلح میان دولت سودان و شورشیان حضور یابد اما فرصتی برای گفتگو بادولت به آنها داده نشد و اختلافات عمده برای حل بحران دارفور باقی ماند.
تگود لسان مهمترین اختلافات موجود میان این حزب و دولت سودان را مربوط به تقسیم عادلانه قدرت ، آرایش امنیتی و دیگر مسائل مانند دریافت غرامت از دولت و برقراری عدالت و آشتی دانست . وی بار دیگر افزود در واقع دولت سودان زمانی را در اختیار این جنبش قرار نداده است تا رهبران این جنبش بتوانند بطور مستقیم به این مسائل بپردازند و با دولت سودان وارد مذاکره شوند.
وی این ادعا را که اگر جنبش عدالت و برابری توافق صلح میان دولت سودان با گروههای شورشی را امضا نکند ، منزوی خواهد شد رد کرد و افزود مذاکرات صلحی که در دوحه قطر جریان دارد ، منجر به برپایی صلح در دارفور نخواهد شد و مناقشات دارفور با این توافق حل نخواهد شد.
وی درباره اینکه چه چیزی می تواند باعث صلح در سودان شود گفت برای برقراری صلح در سودان باید جنبش های سیاسی و نظامی مهم سودان برای گفتگو با دولت وارد میدان شوند.
در صورت غیبت رهبران جنبش عدالت و برابری از جمله شخص عبدالواحد محمد نور ، برقراری صلح و ثبات در دارفور بعید به نظر می رسد.
وی افزود جنبش آزادی و عدالت که در حال عقد قرار داد صلح با دولت سودان است سازمانی است که در قطر تشکیل شده است.
این جنبش در سودان حضور نداشته و نیرویی هم ندارند.
این حزب از نظر سیاسی برای قطر موجودیت دارد اما خارج از قطر، وجود خارجی ندارد.
بنا براین ، تحولاتی که در دوحه جریان دارد مایه تاسف است و در آینده نزدیک منجر به بروز صلح و ثبات در دارفور نخواهد شد.
وی افزود جامعه جهانی باید از احزاب اصلی و جناح های نظامی سودان بخواهد بر اساس نتایج نشست دوحه ، گفتگو با مقامات دولت سودان را از سر گیرند.
وی درباره اینکه آیا دولت سودان خواستار از سرگیری دور جدیدی از مذاکرات با جنبش های مخالف دولت است ؛ گفت : به نظر نمی رسد دولت سودان از نظر سیاسی تصمیمی برای حل اختلافات با جنبش عدالت و برابری و عبدالواحد محمد نور ، اتخاذ کرده باشد.
گرچه جامعه جهانی فشارهای زیادی را بر دولت سودان وارد می کند تا آن را بر سر میز مذاکره با جنبش های مخالف قرار دهد ، اما اظهارات مقامات سودان حاکی از آن است که بعید به نظر می رسد فضایی برای نشست با جنبش های مخالف در آینده نزدیک فراهم شود.