واحد مرکزی خبر/ دولت سودان و یک گروه شورشیان دارفور موسوم به جنبش آزادی و عدالت روز پنجشنبه در دوحه پیمان صلح امضا کردند.
این در حالیست که گروههای شورشی مهم دیگر این توافقنامه را رد کردند. عمر البشیر رئیس جمهور سودان و رهبران چاد، اتیوپی، بورکینافاسو، اریتره و قطر در مراسم امضای قرارداد صلح دارفور در دوحه حضور داشتند؛ پیمانی که محصول گفتگوهای تحت حمایت اتحادیه آفریقا، آمریکا و اتحادیه عرب است. جنبش آزادی و عدالت یک شاخه انشعابی از گروههای شورشی دارفور است. این درحالیست گروههای مسلح اصلی در دارفور شامل جنبش عدالت و برابری و ارتش آزادی بخش سودان به ریاست مینی میناوی و عبدالواحد نور در مراسم امضای این توافقنامه غایب بودند و پیمان صلح را امضا نکردند. جبرئیل آدم سخنگوی جنبش عدالت و برابری به خبرگزاری فرانسه گفت: این یک پیمان صلح نیست.
این صرفا یک توافقنامه اعطای مشاغل است و بر اساس آن سمتهای دیپلماتیک به آنهایی که آن را امضا کردند اعطا خواهد شد.
این پیمان مشکلات واقعی دارفور را حل نخواهد کرد. آدم افزود: در این پیمان به مسائل اساسی نقض حقوق بشر، تقسیم قدرت و ثروت، محاکمه جنایتکاران و پرداخت خسارت به آوارگان جنگی پرداخته نشده است. میناوی خود در سال 2006 یک پیمان صلح با خارطوم امضا کرد ولی دسامبر گذشته وی دولت را به نقض مفاد این توافقنامه متهم کرد و این پیمان با شکست مواجه شد. عبدالواحد نور نیز در تاریخ هشتم ژوئیه و قبل از استقلال جنوب سودان متعهد به سرنگون کردن حکومت خارطوم شد. وی در تماس تلفنی با خبرگزاری فرانسه گفت: ما قصد داریم شمال سودان را آزاد و یک حکومت لیبرال و دموکراتیک همانند سودان جنوبی ایجاد کنیم. وی از تمام گروههای سودان شمالی خواست تا به این جنبش بپیوندند و برای دستیابی به اهداف آن کمک کنند. ناظران میگویند: ممکن است در پی جدایی سودان جنوبی که در تاریخ 9 ژوئیه مستقل شد، مخالفان حکومت مرکزی از مناطقی نظیر دارفور رشد کنند. بنا به اعلام سازمان ملل، از زمان شروع درگیریها در دارفور در سال 2003 ، دست کم 300 هزار تن در این منطقه کشته و یک میلیون و 800 هزار نفر از خانههای خود آواره شدهاند.
این در حالیست که دولت سودان تعداد کشتهها را 10 هزار تن اعلام میکند.