یک هفته نامه آلمانی با اشاره به بار سنگین مالی و سیاسی که جنگ لیبی روی اعضای ناتو وارد کرده است چگونگی پایان دادن به این جنگ را موضوعی مورد اختلاف در غرب ارزیابی کرد.
به گزارش خبرگزاری مهر،هفته نامه "اشپیگل" در گزارشی نوشت: جنگ لیبی چگونه باید پایان یابد؟ در ائتلاف غرب مناقشات و اختلافات در این باره روز به روز افزایش می یابد.
زمانی که فرانسه اعلام کرد می خواهد درباره شرایط برقراری یک آتش بس با رژیم قذافی وارد مذاکره شود آمریکا بلافاصله واکنش نشان داد که چنین مذاکراتی را بی مورد می داند.
اشپیگل در ادامه نوشت: وزیر امور خارجه فرانسه روز سه شنبه گذشته اعلام کرد که پاریس می خواهد به منظور دستیابی به یک راه حل سیاسی در لیبی با رژیم قذافی وارد مذاکره شود. وی همچنین تاکید کرد که به ما خبر داده اند که قذافی آماده است که برود پس بگذارید ما در این باره مذاکره کنیم.
وزیر امور خارجه فرانسه همچنین با اشاره به اینکه حکومت قذافی با بسیاری از اعضای ناتو در ارتباط است در عین حال تاکید کرد که تا کنون مذاکرات رسمی بین این دو گروه وجود نداشته است. نخست وزیر فرانسه نیز برای گفتگو با نمایندگان قذافی اصرار دارد.
این در حالی است که واشنگتن سریعا به این تصمیمات فرانسه واکنش نشان داده و عصبانیت خود را درباره تصمیم پاریس مبنی بر لزوم گفتگوهای صلح با قذافی اعلام کرده است.
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا اعلام کرده که تازه زمانی می توان به یک راه حل دست یافت که قذافی فهمیده باشد باید کناره گیری کند. بنابراین ما نمی توانیم روی گفتگو با قذافی تاکید کنیم. از طرف دیگر ما نمی دانیم که نمایندگان قذافی برای مذاکره با ناتو فرستاده می شوند واقعا از طرف او سخن می گویند.
اشپیگل در ادامه نوشت: به این ترتیب این گونه اختلافات و کشمکش ها این مسئله را آشکار تر می کند که جنگ لیبی برای ناتو نه تنها یک بار سنگین مالی بوده است بلکه فشار سیاسی بر این ائتلاف نیز با گذشتن هر روز و به دست نیامدن موفقیتی در مبارزات شورشیها علیه قذافی بیشتر می شود.
این هفته نامه آلمانی در ادامه نوشت: به این ترتیب نه تنها روابط اعضای ناتو با یکدیگر تحت فشار این جنگ صدمه می بیند بلکه حمایت کنندگان این جنگ در کشورهای خود روز به روز با انتقادات بیشتر عموم مواجه می شوند. بخصوص در این میان سارکوزی که در آستانه برگزاری انتخابات ریاست جمهوری سال 2012 قرار دارد تحت فشار است. سارکوزی از ابتدای شروع جنگ لیبی بر حمایت از انقلابیون در برابر قذافی تاکید داشت. این هواپیماهای فرانسوی بودند که در مارس گذشته اولین عملیات جنگی علیه قذافی را بر فراز لیبی انجام دادند.
از آن زمان پاریس همراه با انگلیس در صف مقدم جبهه جنگ لیبی قرار گرفتند. اگر این جنگ همچنان طول بکشد هزینه های سرسام آور آن می تواند علیه سارکوزی در انتخابات ریاست جمهوری این کشور به کار آید.
اشپیگل در ادامه نوشت: از شروع انقلاب لیبی در حدود پنج ماه پیش گفتگوهایی بین طرابلس و غرب انجام شد که البته همه بی نتیجه بود. بنابراین در این باره که جنگ لیبی به زودی پایان می یابد نمی توان خوش بین بود .
نویسنده در بخش دیگری از این مطلب خاطر نشان کرد: برخی کارشناسان اظهار شک کرده اند که در یک شروع دوران جدید در لیبی بتوان قذافی را خارج از دور گذاشت.
یک کارشناس فرانسوی در این باره اظهار داشته است که این مسئله ساده ای نیست که بتوان به یک تفاهمی دست یافت که در آن قذافی به حاشیه رفته و قدرت را واگذار کند.