واحد مرکزی خبر /برخی از شهرهای تحت کنترل انقلابیون لیبی با کمبود مواد غذایی و سوخت مواجه اند، لذا انقلابیون لیبی در این شهرها، شیر، غذا، دارو و سایر اقلام مورد نیاز را به مردم می رسانند.
به گزارش شبکه تلویزیونی سی ان ان، بن ویدِمن، خبرنگار اعزامی این شبکه به لیبی، در گزارشی از شهر زینتان در غرب لیبی که به کنترل انقلابیون مخالف معمر قذافی درآمده است گفت، در این شهر نانِ تازه در نانوایی ها به وفور یافت می شود، و لذا هیچکس در این شهر در حال مرگ از گرسنگی نیست.
در عین حال، به غیر از نان و برخی از اقلام میوه، که آن هم بسیار گران است، غذای چندان دیگری برای سکنه زینتان پیدا نمی شود.
یکی از سکنه میانسال این شهر که از وضع مالی خوبی برخوردار بود گفت، هرچند من قادرم هندوانه بخرم اما نود و پنج درصد از مردم این شهر، پول کافی برای خرید هندوانه ندارند.
پمپ های بنزین نیز در این شهر تعطیل است، و فقط افرادی در کنار خیابان ها بنزین می فروشند که آن را از مرز تونس، که با اتوموبیل، دو ساعت با زینتان فاصله دارد، وارد می کنند.
از همین رو، قیمت بنزین در این شهر که قبل از انقلاب، معادل حدود شانزده سنت برای هر لیتر بود، اکنون بیش از ده برابر شده و به قیمت تقریباً دو دلار در هر لیتر نزدیک شده است.
گزارشگر این شبکه افزود، قفسه های داروخانه های زینتان نیز به طور فزاینده در حال خالی شدن است، و بسیاری از اقلام دارویی نیز در این شهر نایاب شده است.
احمد، یکی از دکترهای داروساز این شهر گفت، حدود نود درصد از داروهایی که قبلاً در داروخانه های این شهر یافت می شد، اکنون تمام شده و راهی برای خرید مجدد آن توسط داروخانه ها نیز وجود ندارد.
بنا بر این گزارش، سوپرمارکت ها و سایر فروشگاه های زینتان نیز منابعی برای تأمین مواد غذایی مورد نیاز شهروندان ندارند، و بسیاری از اقلامی را که می فروشند، نمی توانند در قفسه های فروشگاه هایشان جایگزین کنند.
بانک های این شهر پس از ماه ها بسته بودن، به تازگی بازگشایی شده، اما میزان نقدینگی این بانک ها که بتوانند در اختیار شهروندان لیبیایی قرار دهند، بسیار ناچیز است.
این منبع افزود، از سوی دیگر انقلابیون لیبیایی روشی تازه برای رساندن مواد غذایی و سایر اقلام اساسی به مردمِ شهرهای تحت کنترل خود ابداع کرده اند.
مثلاً در زینتان مشاهده می کنیم، داوطلبان، در یکی از انبارهای بزرگ شهر که قبلاً متعلق به شرکت نوشابه پپسی بوده، اقلام اساسی، مانند شیر، ماکارونی، خرما، نوشیدنی، و برخی از انواع پوشاک را در کامیون ها بار می زنند و به مراکز امدادرسانی که در هر محله ای برپا شده است می رسانند، تا مسئولان محلی، آن را میان خانوارهای لیبیایی توزیع کنند.
انقلابیون می گویند، تمامی این اقلام که در این انبار وجود دارد، اعطایی سازمان های خیریه، یا لیبیایی های ثروتمند که در خارج از کشور زندگی می کنند است، که از طریق تونس وارد، و در میان شهرهای تحت کنترل انقلابیون تقسیم می شود.
یک خانم محجبه لیبیایی در زینتان که از غذاهای توزیع شده توسط داوطلبان انقلابی برای خانواده اش استفاده می کند گفت، اجداد ما، فقط نان جو و خرما می خوردند؛ ما نیز به زندگی ادامه خواهیم داد.
وی تأکید کرد، من مطمئنم خداوند متعال نخواهد گذاشت که ما در اینجا از گرسنگی تلف شویم.