خبرگزاري فارس: وزراي خارجه مغرب و عربستان شب گذشته در جده با يكديگر ديدار و درباره اوضاع ليبي و رابطه ايران با شوراي همكاري گفتوگو كردند.
به گزارش فارس، به نقل از روزنامه سعودي "الوطن "، "الطيب الفارسي " وزير خارجه مغرب شب گذشته در راس هيئتي وارد جده شد و با سعود الفيصل وزير خارجه عربستان ديدار و گفتوگو كرد.
منابع آگاه در رياض گفتند كه دو طرف در اين ديدار به بررسي موضوعات مورد اهتمام مشترك اوضاع ليبي و رابطه ايران و شوراي همكاري خليج فارس پرداختند.
عربستان اظهارات مقامات ايراني در دفاع از ملت انقلابي بحرين را دخالت در امور كشورهاي حوزه خليج فارس برشمرده است و اين در حالي است كه حكومت آل سعود خود با لشكركشي به بحرين و دخالت آشكار در امور اين كشور به سركوب مردم انقلابي آن ميپردازد.
انتظار ميرود كه وزير خارجه مغرب در اين سفر با ملك عبدالله بن عبدالعزيز پادشاه عربستان نيز ديدار كند.
اين درحالي است كه اين روزها مغرب شاهد تظاهرات گسترده مردم اين كشور است كه خواهان ايجاد اصلاحات اساسي در اين كشور هستند.
از سوي ديگر مردم عربستان نيز با وجود اينكه اساسا تظاهرات و هرگونه اظهارنظر مخالف از دوره حكمراني عبدالعزيز تاكنون در كشورشان ممنوع است طي چند ماه گذشته عليه ظلم اجتماعي، سياسي و طبقاتي عربستان بارها تظاهرات كردهاند ظلمي كه ما را به ياد نظام ارباب و رعيتي قرون وسطي مياندازد و كسي اجازه ندارد كه بداند، پولهاي نفت كجا ميرود و كسي بودجه واقعي آل سعود را نميداند و فساد گستردهاي نيز در دستگاه حاكمه اين كشور رايج است.
سعود الفيصل و طيب الفارسي در ديدار خود با يكديگر درباره گامهاي مغرب براي پيوستن به شوراي همكاري نيز گفتوگو كردند.
سران شوراي همكاري خليج فارس در نشست اخير خود در رياض از مغرب براي پيوستن به اين شورا دعوت كرده بودند كه با استقبال اين كشور روبهرو گرديد.
عضويت مغرب و اردن در شوراي همكاري خليج فارس همچنان مسئلهساز است. جالب آن كه مسئله عضويت اين دو كشور بيش از هر جاي ديگر در درون خود شوراي همكاري اختلاف ايجاد كرده و به گفته برخي منابع خبري شوراي همكاري رسما به دو جبهه موافق و مخالف تبديل شده است.
منابع نزديك به شوراي همكاري خليج فارس ميگويند كه دعوت از اين دو كشور براي عضويت در شوراي همكاري در ابتدا اساسا توسط عربستان سعودي صورت گرفت و سپس با حمايت بحرين و امارات مواجه شد، در حالي كه در مقابل آنها قطر، عمان و كويت با اين دعوت به شدت مخالفند.
دعوت از مغرب و اردن براي عضويت در شوراي همكاري پس از وقوع انقلابهاي عربي صورت گرفت.كشورهاي شوراي همكاري از بيم آن كه مبادا طوفان اين انقلابها به كشورهايشان نيز برسد پيشنهاد عضويت اين دو كشور پادشاهي را مطرح كردند تا جمع كشورهاي پادشاهي عربي در يك اتحاديه تكميل شود. انقلابي كه تا كنون دو ديكتاتور را سرنگون كرده و سه مستبد ديگر نيز در نوبت سرنگوني به سر ميبرند.