برخی منابع غربی با اشاره به دیکتاتوری موجود در نظام گینه استوائی و بی توجهی مقامات این کشور به موازین حقوق بشری از آن به عنوان آخرین پناهگاه دیکتاتور لیبی یاد می کنند.
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از ساندی تایمز، مقاماتی که درباره آخرین تحولات لیبی در دوران افول قدرت قذافی صحبت می کنند، امیدوارند وی تقاضای پناهندگی به گینه استوایی را قبول کند.
بنابراین گزارش، در این کشور آفریقایی دیکتاتوری سیستم حاکم و بی توجهی به موازین حقوق بشری باعث می شود که ظرفیت پذیرش دیکتاتور لیبی و خانواده اش را به خوبی داشته باشد.
این در حالی است که هم اکنون فرانسه و انگلیس کنار رفتن قذافی و خروج وی از لیبی را به عنوان اصلی ترین شرط توقف حملات به این کشور می دانند. بر این اساس، شخص قذافی هم بر خلاف اظهاراتی که از وی منتشر می شود تمایل برای کناره گیری و خروج از لیبی دارد اما در اینجا کشورهایی زیادی نیستند که با پذیرش وی و خانواده اش موافق باشند.
بر این اساس، با وجود اینکه عربستان در گذشته "عیدی امین" دیکتاتور اوگاندا و "نواز شریف" نخست وزیر سابق پاکستان را پذیرفته بود و اخیرا نیز به "زین العابدین بن علی" دیکتاتور مخلوع تونس پناده داده است، اما به نظر می رسد به پذیرش قذافی متمایل نباشد.
بر این اساس، اکثر کشورهای خاورمیانه اعتقاد دارند پذیرش قذافی به ایجاد نارضایتی عمومی مردم و احتمالا قیام آنها علیه رژیم حاکم منجر می شود. در اینجاست که کشوری به جز گینه استوائی برای پذیرش قذافی باقی نمی ماند.