واحد مرکزی خبر / مقامات امریکایی از معمر قذافی خواستند از مقام کنونی خود در لیبی کنارهگیری کند.
به گزارش شبکه تلویزیونی الجزیره انگلیسی، مجری این شبکه ابتدا گفت، در حالی مقامات امریکایی با نمایندگان دولت معمر قذافی دیدار و گفتگو کردند که امریکا با قاطعیت کامل، خواهان کناره گیری قذافی از قدرت در لیبی شد.
از سوی دیگر، مقامات دولت قذافی با عزم راسخ می گویند، هرگونه مذاکره با دولت لیبی، باید بدون هیچ پیش شرطی باشد، وگرنه ما در آن شرکت نخواهیم کرد.
روزالین جردن، خبرنگار این شبکه طی گزارشی از واشنگتن دی سی، پایتخت امریکا در مورد اوضاع لیبی گفت، از زمانی که اعضای گروه تماس لیبی در استانبولِ ترکیه در روز جمعه نشست داشتند، تا روز دوشنبه که نمایندگان امریکا با اعضای رژیم قذافی ملاقات کردند، موضع امریکا در قبال لیبی و این که چاره ای جز کناره گیری قذافی وجود ندارد، به مراتب مستحکم تر و قاطع تر شده است.
پیام امریکا به رژیم لیبی بسیار ساده بود: اکنون زمان کناره گیری قذافی از قدرت فرا رسیده است.
در همین حال، امریکا اعلام کرد، ما شورای انتقالی لیبی را، که متشکل از مخالفان قذافی است و در شهر بنغازی مستقر شده است، به عنوان نماینده مشروع مردم لیبی به رسمیت می شناسیم.
همین اعلام امریکا، راه را برای انقلابیون لیبی، جهت دریافت کمک های مالی و تجهیزاتِ بیشتر، باز کرده، تا مخالفان قذافی بتوانند از مردم لیبی در بخش هایی از این کشور که تحت کنترل انقلابیون است، بهتر نگهداری و حمایت کنند.
این در حالی است که چهار ماه پس از قیام مسلحانه انقلابیون لیبی علیه قذافی، و با وجود کمک های ناتو در غالب حملات هوایی به مواضع نیروهای حامی قذافی، پیشرفت قابل توجهی در تسخیر طرابلس یا مراکز حساس تحت کنترل رژیم قذافی برای انقلابیون لیبیایی حاصل نشده است.
از همین رو، اخیراً تلاش هایی برای متحد کردن جناح های مختلف انقلابیون علیه قذافی و ایجاد ارتش ملی جدید لیبی که متشکل از مخالفان قذافی خواهد بود، آغاز شده است.
یکی از مقامات امریکایی که خواست نامش فاش نشود، به خبرنگار شبکه الجزیره گفت، نه تنها امریکا، بلکه به طور فزاینده، بسیاری از کشورهای جهان در حال به رسمیت شناختن شورای انتقالی لیبی به عنوان تنها نماینده مشروع مردم لیبی هستند.
از سوی دیگر، سرگی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه بار دیگر به جامعه بین المللی در رابطه با برخورد نامناسبش با لیبی انتقاد کرد و گفت، نباید شورای انتقالی به رسمیت شناخته شود، زیرا این بدان معنا است که جامعه بین المللی، در جنگ داخلی لیبی که هنوز ادامه دارد، دخالت مستقیم کرده، و طرفِ یکی از دو گروه متخاصم را در این کشور گرفته، و این به معنای دخالت صریح در امور داخلی یک کشور مستقل، و مغایر با مفاد قطعنامه های سازمان ملل است.