واحد مرکزی خبر /فعالیت دزدان دریایی ،فعالیت گروه ههای شورشی مانند گروه الشباب، جنگ های داخلی و نبود امکانات جاده ای درسومالی ودیگر کشورهای شاخ آفریقا ، کمک رسانی به گرسنگان آفریقا را بسیار سخت کرده است.
شبکه خبری فرانس بیست و چهار،موضوع گرسنگی و قحطی در آفریقا را در گزارشی ویژه و با نظر گرفتن از کارشناسان مسائل اجتماعی تشریح واعلام کرد حالت گرسنگی و قحطی از همین حالا در سومالی برقرار شده است .دو ایالت در جنوب این کشور مشمول این وضع هستند.
هزاران نفر دراین مناطق هم اکنون در معرض خطر مرگ هستند. به همین علت ، سازمان های غیر دولتی فعال در امور بشردوستانه خواستار کمک به همه کشورهای منطقه شاخ آفریقا هستند. بحران انسانی که اکنون بخش هایی از آفریقا را فرا گرفته است از بیست سال پیش تاکنون سابقه نداشته است .
بر اساس اعلام سازمان ملل ، هم اکنون دوازده میلیون نفر در چند کشور آفریقایی از گرسنگی و قحطی رنج می برند. سه میلیون و دویست هزار نفر از این تعداد در اتیوپی هستند و همین تعداد نفر نیز در کنیا هستند.
صد و هفده هزار نفر در جیبوتی و دو میلیون و ششصد هزار نفر در سومالی از گرسنگی و قحطی رنج می کشند. در همین راستا سازمان ملل در دو منطقه جنوب سومالی اعلام حالت گرسنگی و قحطی کرده است.
براساس معیارهای سازمان ملل هنگامی که بیست درصد جمعیت منطقه ای کمبود مواد غذایی داشته باشند و هنگامی میزان سو تغذیه به سی درصد کل جمعیت منطقه ای برسد و هنگامی که نرخ مرگ و میر در منطقه به دو نفر در هر روز در بین هر ده هزار نفر برسد ، در آن منطقه گرسنگی و قحطی روی داده است . این در حالی است که در مناطقی از شاخ آفریقا که گرسنگی و قحطی رخ داده است شمار مرگ و میر ها و سو تغذیه و کمبود مواد غذایی بسیار بیشتر از معیارهای اعلام شده سازمان ملل برای اعلام حالت گرسنگی و قحطی است. نتیجه آن شده است که هزاران نفر از مردم سومالی در دسته های مختلف خاک کشورشان را ترک می کنند.
بر اساس اعلام کمیساریای عالی آوارگان سازمان ملل یک سوم جمعیت این کشور در داخل کشور آواره شده اند . البته سازمان های فعال در امور بشردوستانه از قبل برای کمک به مردم گرسنه و قحطی زده سومالی بسیج شده بودند اما فعالیت گروههای دزدان دریایی ،فعالیت گروه ههای شورشی مانند گروه الشباب و نبود امکانات جاده ای درسومالی کار آنها را بسیار سخت کرده است. اقدامات دزدان دریایی سومالی باعث شده است تا کشتی های حامل کمک های بشردوستانه نتوانند به سواحل سومالی برسند.
از این گذشته ، جنگ ها ومناقشات مسلحانه داخلی نیز مزید بر علت شده است و امنیت کشورهای این منطقه را به خطر انداخته است. الشباب حتی تهدید می کند فعالان بشر دوست را که بخواهند در مناطق جنوبی سومالی کمک رسانی کنند خواهند کشت