واحد مرکزی خبر / منابع شورای ملی انتقالی لیبی از درخواست رژیم معمر القذافی از این شورا برای گفتگوهای سیاسی جهت حل بحران این کشور خبر دادند.
به گزارش شبکه تلویزیونی الجزیره این خبر در حالی منتشر می شود که قذافی پیش از این اعلام کرده بود تا روز قیامت هم با مخالفان گفتگو نخواهد کرد.
فوزی بشرا گزارشگر این شبکه در حالی که سخنان قذافی در جمع طرفدارانش در طرابلس مبنی بر ادامه جنگ با مخالفان پخش می شد گفت: در پس پرده این درخواست های تند و آتشین برای ادامه جنگ مسائل دیگری در جریان است که هیچ ارتباطی با این سخنان ندارد.
وی با اشاره به درخواست قذافی از انقلابیون در بنغازی برای گفتگو با آنها آمده است: منابع انقلابیون می گویند اصل گفتگو را قبول دارند اما شرط و شروطی دارند که کناره گیری قذافی و فرزندان وی از قدرت در لیبی در راس این شروط قرار دارد.
در بخش دیگری از گفتگو با اشاره به تاکید عبدالعاطی العبیدی وزیر خارجه لیبی بر اصل گفتگو به عنوان تنها راه حل مشکل، به دیدار محمود جبریل رئیس دفتر اجرایی شورای ملی انتقالی لیبی با وزیر خارجه اسپانیا در مادرید اشاره شد و پس از آن آمده است: جبریل در این دیدار تاکید کرد پیش از آنکه هر گونه گفتگویی آغاز شود قذافی باید از قدرت کناره گیری کند.
جبریل تاکید کرد اگر قذافی کناره گیری کند پس از آن می توان به سراغ مراحل بعدی رفت.
دیما الخطیب دیگر گزارشگر این شبکه در گزارشی از بنغازی با اشاره به این که انقلابیون به دنبال لیبی بدون قذافی هستند اما تحرکات سیاسی در عرصه بین المللی تا کنون نتوانسته است این هدف را برای آنان تحقق بخشد افزود: حتی اگر مسئله محاکمه قذافی کنار گذاشته شود آیا مسئله بقای وی در لیبی قابل اجراست.
مردم این کشور هر روز شاهد طرح ها و پیشنهادهایی برای حل بحران هستند اما موضع آنها کاملا روشن است و بر ضرورت کناره گیری قذافی تاکید می کنند.
محمود شمام مسئول رسانه های دفتر اجرایی شورای ملی انتقالی لیبی ضمن رد هرگونه مذاکره با قذافی می گوید: اکنون نظام مشروع و قانونی لیبی در دست ماست و رژیم قذافی در واقع یک رژیم سرکش و طغیانگر است بنابراین رژیم قذافی چاره ای جز روبرو شدن با عدالت بین المللی در دادگاه کیفری بین المللی و نیز روبرو شدن با عدالت ملی که اهمیت آن بیشتر است ندارد.
ادریس بن الطیب نویسنده و کارشناس سیاسی می گوید: از قذافی هر کاری بر می آید و حتی ممکن است شهرها را مین گذاری کند تا قدرت را حفظ کند.
بنابراین وجود وی در کشور یکی از عوامل بی ثباتی است و تا وقتی در لیبی است از مشکل آفرینی برای مردم این کشور دست بر نمی دارد.