بيروت- 'فهمي هويدي'نويسنده و انديشمند برجسته مصري نوشت: با توجه به اينكه سياست خارجي مصر بخصوص در مورد فلسطين، لبنان،سوريه و ايران، مبتني بر اجراي همان اصول بنيان نهاده شده توسط'حسني مبارك' است، مي توان گفت كه وي همچنان بر سر قدرت است.
به گزارش ايرنا از بيروت، فهمي هويدي در مقاله اي كه در روزنامه 'السفير'لبنان منتشر شد با طرح اين پرسش كه 'آيا اغراق آميز است كه بگوييم نسيم بهاري كه بعد از پيروزي قيام مردم مصر بر اين كشور ورزيده، وضعيت داخلي را دگرگون كرده ولي تأثيري بر روابط خارجي مصر با خارج نداشته است؟' گفت: در واقع شوراي نظامي اين كشور امور داخلي مصر را اداره مي كند و اداره سياست خارجي بر عهده رييس جمهور سابق آن(حسني مبارك) است.
هويدي افزود هرچند كه سخن گفتن از دستاوردها و تحقق اهداف با گذشت 6 ماه از قيام مردم مصر كمي زود است اما بر كسي پوشيده نيست كه از زمان شروع انقلاب مصر در 5 بهمن سال گذشته چشم ها به داخل معطوف شد و اين امر باعث شد بسياري نه تنها از حوادث خارج مصر بي اطلاع باشند بلكه نسبت به سياست خارجي مصر و روابط قاهره با محيط نزديك و دور خود بي توجهي نشان دهند.
وي تصريح كرد: اگر چه برخي ها همچنان نسبت به فرو رفتن مصر در خود و همچنين كاهش توجه به سياست خارجي انتقاد مي كنند ولي من با كساني كه مي گويند مصر نسبت به محيط اطرافش بي توجه نيست و اين كشور در ميادين مختلف بين المللي و منطقه اي حاضر است، اصلا مخالف نيستم.
فهمي هويدي ادامه داد: روزنامه مصري 'روز اليوسف' نوشته بود كه 'محمد العرابي' وزير خارجه مصر بعد از اداي سوگند تأكيد كرده كه امنيت كشورهاي عربي حوزه خليج فارس يك مسأله حياتي براي مصر است كه نبايد افراط و تفريط يا سازش با آن صورت بگيرد و سپس در خصوص فعال كردن نقش مصر در زمينه هاي مختلف صحبت كرده بود.
وي افزود: بعد از چند روز، روزنامه'الاهرم' نيز سخنان ديگري از العرابي را منتشر كرد كه نكته تازه اي در برنداشت و همان مواضعي بود كه مسئولان وزارت خارجه و رييس جمهور مصر در طول 30 سال گذشته تكرار مي كردند.
فهمي هويدي در ادامه نوشت: دو نكته نظر من را در اين زمينه به خود جلب كرد؛ يكي تكرار مواضع گذشته مقامات مصر است و ديگر آنكه وزير خارجه نسبت به اقدامات مقامات اسراييلي در گسترش شهرك سازي، يهودي سازي قدس، جدا شدن جنوب سودان از اين كشور، بمباران هواپيماهاي ناتو در ليبي، آثار ناآرامي ها در سوريه و ديگر خطوط قرمزي كه براي امنيت ملي مصر تهديد كننده است، سكوت اختيار مي كند!؟
اين نويسنده برجسته ادامه داد: حتي وزير خارجه مصر بر تحقق عدالت در لبنان و احترام به دادگاه حريري تأكيد مي كند؛ بدون آنكه به سياسي بودن اين دادگاه و زمان صدور كيفر خواست آن توجه كند. در مجموع وي حمايت از گروه 14 مارس را كه از پشتيباني امريكا و غرب و اسراييل برخوردار است، انتخاب كرده است.
وي ادامه داد: حتي با ديدن وضعيت فعلي گذرگاه رفح و موانع و مشكلات عبور و مرور در آن مي توان گفت كه وضعيت آن نسبت به گذشته نيز فرقي نكرده است.
وي تأكيد كرد: خلاصه كلام اينكه سياست خارجي مصر در حال حاضر هيچ فرقي با سياست خارجي در دولت قبلي نداشته است.