زارعي يكي ازكارشناسان مسائل خاورميانه در مورد تمايل البرادعي به ارتباط با جمهوري اسلامي ايران خاطرنشان كرد : البرادعي بارها تاكيد كرده كه به محض به قدرت رسيدن رابطه سياسي با ايران را درابعاد مختلف برقرار مي كند ، البته اين نكته حائز اهميت است كه در مصر هر فردي كه رييس جمهور شود با توجه به علاقه مردم مصر به ارتباط با ايران بايد هر چه سريعتر روابط را برقرار كند زيرا مردم مصر خواستار تغيير هستند و برقراري رابطه با ايران را به عنوان نماد اين تغيير مي دانند و به هر رييس جمهوري كه مايل به برقراري اين رابطه نباشد به وي در قاب مبارك نگاه خواهند كرد.
سعد الله زارعی در گفت و گو با خبرگزاری تقریب "تنا"، به تشریح دسته بندی های اخوان المسلمین در حمایت از نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری مصر پرداخت و اظهارداشت : اساسا جریان اسلامگرا در مصر به عنوان اخوان المسلمین سیاست واحدی را در خصوص ورود یا عدم ورود به انتخابات ، معرفی یا عدم معرفی كاندیداها ،همكاری یا عدم همكاری با كاندیداهای دیگر ندارد .
وی با بیان این كه در حال حاضر اخوان المسلمین ۳ طیف انتخاباتی را تشكیل داده اند تصریح كرد : دسته اول طیف سنتی هستند كه بیشترین رهبران اخوان المسلمین را تشكیل می دهند و معتقد به معرفی كاندیدای مستقل نیستند و در حال حاضر به البرادعی كاندیدای جریان تغییر گرایش پیدا كرده اند و حمایت این گروه از البرادعی باعث ارتقای موقعیت وی نسبت به دیگر كاندیداها شده است.
این كارشناس خاورمیانه گروه های انتخاباتی دوم و سوم اخوان المسلمین را این گونه معرفی كرد كه جریان دوم معتقد به معرفی یك كاندیدای مستقل است به این صورت كه این كاندیدا بدون تابلوی اخوان المسلمین و به عنوان یك نامزد مستقل وارد جریان انتخابات می شود ولی در بدنه اخوان نفوذ قابل توجهی دارد. گروه سوم نیز جوانان اخوان المسلمینی هستند كه با تشكیل یك حزب جدید وارد فرآیند انتخابات شده اند.
وی در پاسخ به این سوال كه به چه دلیل گروه های انتخاباتی اخوان المسلمین بر سر یك كاندیدا به توافق نمی رسند گفت : این گروه ها سیاست واحدی ندارند ، رهبران سنتی اخوان معتقدند نباید با تشكیل قدرت زیر بار مسئولیت اداره جامعه بروند زیرا تصور می كنند رقبایشان با استناد به ضعف های این گروه در جهت تضعیف پایگاه اجتماعی اخوان المسلمین تلاش می كنند بنابراین اعتقاد دارند كه باید در حاشیه قدرت قرار بگیرند.
زارعی افزود : همین اعتقاد رهبران سنتی ا خوان المسلمین باعث شد كه در انتخابات مجلس مصر در خواست ۲۵ درصد از كرسی های مجلس را داشته باشند و به این ترتیب ۱۲۰ كرسی متعلق به نمایندگان آنها شد.
این كارشناس مسائل خاورمیانه در پاسخ به این سوال كه با توجه به صدرنشینی البرادعی به عنوان كاندیدای برتر و محبوب مردم مصر ،آیا این شخص از نظر سیاسی جایگزین خوبی پس از دیكتاتور مصر خواهد بود یا خیر تصریح كرد : از نظر مردم مصر البرادعی شخصیتی اسلامگرا دارد و بخشی از محبوبیت البرادعی نیز به حمایت اسلامگراها از وی بازمی گردد.
وی با تاكید براین كه البرادعی یك چهره ملی و بین المللی برای مصر است گفت : این فرد از توانمندی های بالایی برای اداره كشور برخوردار است و بسیاری از نیروهای اخوان المسلمین به البرادعی به عنوان یك كاتالیزور نگاه می كنند به این معنا كه مصر را از یك شورای نظامی به سمت حكومتی باثبات سوق خواهد داد.
وی در پاسخ به این سوال كه آیا با برقراری رابطه ایران و مصر ،روابط با آمریكا و رژیم صهیونیستی تعدیل خواهد شد یا خیر تصریح كرد : روابط با آمریكا قطعا تعدیل می شود و رابطه مصر و رژیم صهیونیستی نیز شاید قطع نشود ولی از حالت كارآمد به حالت غیرفعال تبدیل خواهد شد و در مقایسه با زمان مبارك ،مصر به سمت ارتباط با كشورهای اسلامی به ویژه ایران سوق داده خواهد شد.