بررسی استراتژیک - فارین پالیسی/ ”ویل اینبودن”/ حمله نظامیان ناتو و آمریکایی به لیبی را اشتباه و حماقت دیگری دانست که می تواند خسارات جبران ناپذیری برای بسیاری کشورها از جمله خود آمریکا بدنبال داشته باشد. با شروع بهار عربی از تونس و مصر، این انقلابهای مردمی- اسلامی به بسیاری از کشورهای آفریقایی و خاورمیانه گسترش یافت. لیبی نیز از اولین کشورهایی بود که حاکم دیکتاتور آن با اعتراضات مردم مواجه شد. معمر قذافی برخلاف حسنی مبارک و بن علی حاضر به ترک کاخ سلطنت خود نشده و برای بقای حکومت خود دست به وحشیانه ترین روش ها برای سرکوب معترضان زده است.
دخالت نظامی آمریکا و ناتو در لیبی گرچه با مخالفت های فراوان از سوی تعدادی از کشورها و نیز معترضان لیبیایی مواجه شد ولی بدون توجه به همه این مخالفت ها انجام گرفت.هواپیماهای بدون سرنشین آمریکایی روزانه بسیاری از بخش های مسکونی لیبی را بمباران و افراد غیر مسلح و غیرنظامی را به خاک و خون می کشند. با گذشت بیش از دو ماه از حضور نظامیان آمریکایی نه تنها رژیم قذافی سرنگون شده بلکه کشتار مردم و معترضان حکومت بیشتر شده است.این در حالی است که اوباما علت حمله به لیبی را کمک به مردم، سرنگونی حاکم دیکتاتور آن و ایجاد عدالت در این کشور مطرح کرده است.ادامه…
آنچه از اوضاع کنونی لیبی استنباط می شود، این است که چاه های عظیم نفتی و ذخایر گازی لیبی هدف هجوم آمریکا به این کشور بوده و در نتیجه واشنگتن فعلا تمایلی به پایان درگیری ها در آن ندارد. با تمرکز اذهان جهان بر روی جنگ و درگیری در لیبی، غارت ثروت های نفتی این کشور در نظر نخواهد آمد.
بحران مالی شدیدی که آمریکا با آن دست و پنجه نرم می کند بیش از هر چیز ناشی از سیاست های خارجی نادرست کاخ سفید است. اختصاص سهم بودجه آموزش و بهداشت به بخش نظامی موجب فشار بر شهروندان و نارضایتی عمومی آنان شده است.
ادامه جنگ در عراق و افغانستان و شروع دو جنگ دیگر در لیبی و یمن، همچنین خرابکاری و فتنه گری در کشورهای مخالف چون ایران، چین، ونزوئلا، و سوریه هزینه های فراوانی را می طلبد که از بودجه معمول در این بخش خارج و باید از بخش های دیگر تأمین گردد.
در پایان این مقاله آمده است: اوضاع کنونی لیبی و یمن می تواند مشکلات و معضلات فراوانی درپی داشته باشد، بمباران های بی هدف جنگنده های آمریکایی که باید امنیت و دموکراسی را بری لیبیایی ها می آورد تاکنون ارمغانی جز مرگ و ویرانی نداشته است