نابساماني سياسي و درگيري هاي داخلي در سومالي ، به وخيم تر شدن بحران غذا در اين كشور منجر شده است.
به گزارش گروه اخبار صوتي و تصويري ايرنا ، پايگاه اطلاع رساني روزنامه فرانسوي ' لو فيگارو ' روز شنبه نوشت: شبه نظاميان در سومالي در روند كمك رساني به مردم در اين كشور اخلال ايجاد مي كنند.
' دونالد كابروكا ' رييس بانك توسعه آفريقا گفت : برخلاف اعتقاد برخي از ساكنان در سومالي كه كمبود غذا را ناشي از فقدان بارش باران مي دانند، قحطي كاملا به نابساماني سياسي اين كشور وابسته است.
' فيليپ هوگون ' رييس مركز مطالعات سياسي فرانسه ، معتقد است : در پي شكست تلاش هاي بين المللي براي پايان دادن به خشونت ها در سومالي ، اين كشور از اولويت هاي اقدامات بين المللي خارج شد.
اين گزارش با اشاره به قدرت گرفتن شبه نظاميان موسوم به ' الشباب' در غياب حكومت مقتدر مركزي در سومالي مي افزايد: امروزه صرفنظر از دو ايالت خودمختار 'پونتلند' و ' سومالي لند ' ، بيشتر مناطق سومالي در كنترل شبه نظاميان قرار دارد و اين گروه در سال 2009 ميلادي فعاليت برنامه جهاني غذا را در مناطق تحت كنترل خود ممنوع اعلام كردو اين امر به خروج نيروهاي اين سازمان از اين مناطق منجر شد ،اما سازمان ملل اخيرا با توجه به فوريت كمك رساني به ساكنان ،براي از سرگيري فعاليت هاي خود اعلام آمادگي كرد.
اين منبع خبري با اشاره به بروز خشكسالي در منطقه موسوم به ' شاخ آفريقا ' كه زندگي 10 ميليون نفر را تهديد مي كند، افزود: براساس اعلام سازمان ملل متحد، دو منطقه سومالي كه بخش مهمي از اين مناطق در كنترل شبه نظاميان است ، از 20 سال پيش با بحران قحطي روبرو هستند.
سومالي كه مناطق شمال و جنوب آن در گذشته مستعمره انگليس و ايتاليا بوده است ، در سال 1960 ميلادي استقلال يافت و پس از گذشت 9 سال ، رژيم پارلماني آن با كودتاي ژنرال ' زياد باره' سرنگون شد و وي خود را رييس جمهوري اين كشور ناميد.
با اعلام ناگهاني حكومت مركزي در سومالي ، جنگ هاي داخلي از سال 1980 ميلادي در اين كشور آغاز شد و اين امرباعث سرنگوني حكومت 'زياد باره' شد.
در دوران رياست جمهوري 'زياد باره ' ،جنگ سالاران ، قوانين خود را بر كشور تحميل كردند، و متعاقب آن جرم و جنايت در سومالي افزايش يافت و كشور به بخش هاي خودمختار از جمله ايالت ' پونتلند ' تجزيه شد كه با بروز اين مسئله، سومالي در سال 1991 ميلادي با نخستين بحران قحطي مواجه شد.