ایرنا- سومالي كه تا قبل از شروع جنگ داخلي در سال 1991، كشوري خودكفا به لحاظ كشاورزي و باثبات به لحاظ اقتصادي و اجتماعي بود، قرباني مداخلات خارجي، به ويژه آمريكا و صندوق بين المللي پول شده است.
به گزارش پايگاه اطلاع رساني 'گلوبال ريسرچ'، رسانه هاي غرب كه به بزرگنمايي جنگ داخلي بيست ساله، فقدان حكومت، دولت شكست خورده، اغتشاش و هرج و مرج و خشكسالي و قحطي در سومالي مي پردازند، از بازگويي ريشه بحران يعني مداخلات خارجي، به ويژه آمريكا و پشتيباني هاي مخفيانه از گروه هاي مسلح در اين كشور طفره مي روند.
تحريك دولت هاي شكست خورده بخش لاينفك سياست خارجي آمريكا و جزء اصلي دستور كار سازمان هاي جاسوسي و نظامي اين كشور است.
طبق اعلام سازمان ملل، 'باكول' و 'شابل سفلي' در جنوب سومالي، يعني مناطق تحت كنترل نيروهاي موسوم به 'الشباب'، به شدت درگير قحطي و گرسنگي هستند.
سازمان ملل و دولت 'باراك اوباما' الشباب را متهم مي كنند كه مانع از ورود سازمان هاي امدادرسان خارجي به اراضي تحت كنترلش مي شود.
گلوبال ريسرچ افزود، الشباب دست پرورده عربستان سعودي است و مخفيانه از حمايت سازمان هاي جاسوسي غرب بهره مند مي شود.
حمايت و پشتيباني سازمان هاي جاسوسي غرب از گروه هاي پيكارگر، در راستاي همان سياست ديرينه حمايت مخفيانه از سازمان هاي وابسته به القاعده و پيكارگراني در ساير كشورها از جمله اخيرا در ليبي و سوريه است.
سومالي، با وجود خشكسالي هاي ممتد، تا اواخر دهه 1970 در تامين مواد غذايي مشكلي نداشت و خودكفا بود، در اوايل دهه 1980 بود كه اقتصاد اين كشور بي ثبات و بخش كشاورزي آن نابود شد.
روند تخريب اقتصاد سومالي به جنگ داخلي سال 1991 و فراهم شدن بستر مداخله آمريكا و فرصت بهره مندي شركت هاي بزرگ نفتي آمريكايي، اغتشاش اقتصادي و اجتماعي آن معلول نسخه تجويز شده از سوي صندوق بين المللي پول است.
طبق اسنادي كه نشريه 'تايمز' به آنها دست يافته است، قبل از آغاز جنگ داخلي 1991، حدود دو سوم منابع نفت سومالي در اختيار شركت هاي بزرگ آمريكايي 'كونوكو'،
'آموكو'، 'شورون' و 'فيليپس' بود.
جالب اينجاست كه وزارت خارجه آمريكا تاكيد مي كند، هدف ماموريت آمريكا در سومالي 'انساندوستانه' است.
شركت كونوكو، تنها شركت چند مليتي است كه در بحبوحه اغتشاش داخلي در سومالي همچنان دفتر خود را در موگاديشو باز نگه داشته و در ايفاي نقش آمريكا در تلاش هاي نظامي انساندوستانه تحت حمايت سازمان ملل در سومالي دخيل بوده است.
سومالي مستعمره ايتاليا و انگليس و 'محمد زيادباره' اولين رييس جمهوري اين كشور پس از اعلام استقلال بود.