واحد مرکزی خبر / بخش مهمی از میراث قدیمی اسلامی و مدارس دینی تاریخی در موریتانی که نقش مهمی در گسترش اسلام و علوم آن در آفریقا داشته اند هنوز برای کشورهای عربی ناشناخته است .
به گزارش شبکه تلویزیونی الجزیره محمد فاضل خبرنگار این شبکه در موریتانی در گزارشی از این کشور کوشید گوشه ای از این میراث را به تصویر بکشد.
وی همراه با پخش ویرانه های یک شهر قدیمی در موریتانی که به گفته وی علمای زیادی در آن پرورش یافته اند به ویرانه های مدرسه ای اشاره می کند که اولین مدرسه آموزش جویندگان علم در موریتانی و دیگر کشورهای آفریقایی بوده است که برای تحصیل به آنجا می آمدند.
آموزش قرآن و حفظ آن و تدریس دیگر متون دینی از جمله فعالیت های این مدرسه به شمار می رفته است که اکنون به عنوان یک سنت همچنان ادامه دارد.
در بخش دیگری از گزارش آمده است: کتابخانه های خانوادگی در این مناطق پر از کتاب های نادر و دستنویس است که برخی از آنها قبل از تولید کاغذ نوشته شده اند و مردم هنوز آنها را که از اجداد خود به ارث برده اند حفظ می کنند.
گزارشگر به مقاومت علمای مورتیانیایی در مقابل استعمارگران فرانسوی اشاره می کند و می افزاید: روزگاری علم و دین در اینجا رونق گرفت تا از اینجا به دیگر مناطق آفریقا گسترش پیدا کند اما هنوز ابعاد زیادی از تاریخ این منطقه و دیگر مناطق موریتانی ناشناخته و در انتظار شناسایی است.