واحد مرکزی خبر / نخست وزیر لیبی در گفتگوی اختصاصی با شبکه تلویزیونی فرانس بیست و چهار گفت: برای آغاز گفتگوها باید بمبارانها متوقف شود. البغدادی المحمودی در این باره که نماینده چه نوع قدرتی است گفت: من نماینده هیچ کسی نیستم.
ما نماینده حکومت (دولت) لیبی هستیم.
همانگونه که می دانید ما در لیبی کنگره های عمومی داریم که تصمیم گیری می کنند.
ما همچنین کنگره های عمومی خلق نیز داریم.
این کنگره ها نماینده همه گروه های لیبیایی هستند.
هر کنگره منطقه ای یک دبیر می فرستد و همه این دبیرهای منطقه ای کمیته عمومی خلق را انتخاب می کنند که نماینده هیئت وزیران است. المحمودی درباره تاکید برخی از کشورهای غربی بر اینکه قذافی نباید هیچ نقش سیاسی ایفا کند و اینکه آیا قذافی آماده است به این مطالبه جامعه بین الملل و شورای ملی انتقالی لیبی پاسخ مثبت دهد یا نه گفت: متاسفانه جامعه بین الملل نظام سیاسی لیبی را به خوبی مطالعه نکرده است.
همانگونه که می دانید، نظام لیبی بر کمیته ها و کنگره ها استوار است.
سرهنگ قذافی از سال هزار و نهصد و هفتاد و هفت قدرت را ترک و آن را در اختیار مردم گذاشت.
نقش کنونی سرهنگ قذافی، رهبری و مرجعیت مردم است.
سرهنگ، هیچ نقش اجرایی ندارد. نخست وزیر لیبی در پاسخ به این سوال که آیا قذافی حاضر است در صورت آغاز مذاکرات بین لیبیایی ها هیچ نقشی ایفا نکند گفت: سرهنگ قذافی همه لیبیایی ها را به جمع شدن آزادانه گرد هم، بدون بمبارانها و حملات تشویق می کند برای اینکه آزادانه و بدون هیچ گونه مداخله ای تصمیم بگیرند. المحمودی در این باره که آیا قذافی این سخن را به صراحت گفته است یا نه گفت: نه یک بار بلکه وی در همه سخنرانی های اخیر خود به این نکته اشاره کرده است.
وی همه را مخاطب قرار داده است.
وی این را به کمیسیون عالی اتحادیه افریقا نیز گفته است. خبرنگار فرانس بیست و چهار گفت: وزیر امور خارجه پیشین اردن نماینده سازمان ملل متحد است اما اردن از اعضای ائتلاف حمله کننده به لیبی است.
شما چگونه با این فرستاده که موضعش مخالفت با ایفای نقش قذافی در فرآیندهای آینده است کار خواهید کرد؟ نخست وزیر لیبی گفت: متاسفانه امروزه فرستاده های زیادی وجود دارند.
به عنوان مثال، گروه شش، روسیه را به عنوان میانجیگر مسالمت جو در پرونده لیبی تعیین کرده است.
سازمان ملل متحد یا بهتر بگویم شورای امنیت سازمان ملل متحد آقای الکتیب (وزیر امور خارجه پیشین اردن) را چند روز پیش فرستاده بود.
ما متوجه شده ایم، آنچه نام آن را گروه تماس گذاشته اند که گروهی غیر قانونی است وزیر پیشین اردن را مامور کرده است.
گروه تماس غیر قانونی است.
این گروه درباره پرونده لیبی تصمیم گیری می کند.
اقدام در لیبی با دستور شورای امنیت سازمان ملل متحد و در قالب دو قطعنامه هزار و نهصد و هفتاد و سه آغاز شد.
گروه هشت، فرستاده ای روس را مامور کرده است.
همین فرستاده حرفهایی زده بود که رسانه ها آن را خوب ترجمه نکرده بودند و محتوای حرفهای وی بسیار متفاوت از آن چیزی است که گفته می شود. فرانس بیست و چهار گفت:رسانه ها گزارش داده اند که شما به فرستاده روس اظهار داشته اید که در صورت حمله ناتو به طرابلس، طرحی برای نابودی کامل این شهر دارید.
آیا این حرف درست است یا اینکه بد ترجمه شده است. نخست وزیر لیبی گفت: اینها حرفهای غیر واقعی است.
ما هرگز درباره این موضوع حرف نزده ایم.
ما از راه حل های پرونده لیبی حرف زده ایم.
اینکه چگونه ما می توانیم آتش بس برقرار کنیم.
آنچه گفته شده است، شاید بد ترجمه شده است.
تاکنون ما هنوز واقعیت را کشف نکرده ایم اما حتی خود شخص فرستاده نیز این اظهارات را تکذیب کرده است.
به نظر من شاید حرفهایی وجود داشته باشد که از طرف ما نیست اما شاید از طرف وی باشد. خبرنگار فرانس بیست و چهار گفت: شما این روزها مذاکرات مستقیم بین لیبیایی ها و با شورای ملی انتقالی را پیشنهاد می دهید اما این شورا این پشنهادها را رد می کند.
شما چه پیشنهادی دارید؟ المحمودی گفت: لییایی ها امروزه زیر بمبارانها آماده گفتگو نیستند.
باید بمبارانها متوقف شود.
همانگونه که رئیس جمهور زوما (رئیس جمهور افریقای جنوبی) خاطر نشان کرده است، برای حفاظت از غیرنظامیان، بمبارانها را متوقف کنید.
خبرنگار فرانس بیست و چهار گفت: غرب اعلام کرده است که برای توقف بمبارانها، قذافی باید از قدرت منصرف شود و مذاکرات آغاز شود. المحمودی در پاسخ گفت: اگر غرب خواستار رفتن قذافی است، به این علت است که از ماهیت نظام سیاسی لیبی اطلاعی ندارد.
سرهنگ ، هیچ قدرت اجرایی ندارد.
به این ترتیب او نمی تواند از هیچ قدرتی چشم پوشی کند (قدرتی ندارد که از آن چشم پوشی کند) ما باید زمینه را برای پیشرفت این گفتگوها آماده کنیم اما لیبیایی ها قادر هستند راه حلی برای مشکلشان پیدا کنند.
لیبیایی ها نظامی سیاسی دارند که از طریق آن می توانند برای همه مشکلاتشان راه حلهایی پیدا کنند اما آنچه این روزها اتفاق می افتد، مداخله بین المللی در تصمیم گیری های لیبیایی هاست. نخست وزیر لیبی درباره انتظاراتش از فرانسه گفت: ما با فرانسه همواره روابط اقتصادی گسترده ای داشتیم.
همه، دیدارهای دو جانبه آقای رئیس جمهور سارکوزی و سرهنگ (قذافی) در فرانسه را به یاد می آوردند.
در این دیدارها توافقات زیادی حاصل شده است و حجم تبادلات تجاری بین دو کشور چهل میلیارد دلار ارزیابی می شود.
شصت تا هفتاد درصد این قراردادها عملیاتی شده است.
امروزه ما خواستار داشتن روابط دوستانه با فرانسه هستیم و دلمشغولی مان این است که روابطی دوستانه و صمیمانه بین دو کشور برقرار شود. وی در این باره که آیا بین لیبی و فرانسه تماس هایی وجود دارد یا نه گفت: لیبی اخیرا چندین فرستاده را اعزام کرده و پذیرفته است.
لیبی فرستادگانی را به فرانسه اعزام کرده است برای اینکه ملاقاتهایی با مسئولان فرانسوی داشته باشند.
ما می خواهیم که فرانسه با لیبی مذاکره کند برای اینکه این تنش ها را که بر روابط بین دوکشور حکومت می کند از بین ببریم.
درباره فرانسه و آنچه امروزه در حال رخ دادن است باید بگویم که این حوادث به نفع فرانسه در منطقه مدیترانه نیست.
ما دلمشغولی زیادی برای ورق خوردن این صفحه از تنش ها و آغاز مذاکرات جدید داریم.
ما در نشست اخیر گروه تماس در استانبول شاهد این بودیم که فرانسه اندکی از پرونده لیبی دور مانده است.
ما خواستار این هستیم که فرانسه به گفتگوها با ما ادامه دهد. وی در این باره که نظام حاکم بر لیبی قصد دارد چه نوع مذاکراتی با شورای انتقالی لیبی انجام دهد و اینکه آیا طرابلس با این شورا تماسی داشته است یا نه گفت: ابتدا از شورای انتقالی یا آنچه نام آن را شورا گذاشته اند حرف بزنیم.
این شورا از طرف مردم لیبی ، شامل افراد خود خوانده ای است.
ما برای تشریح وضع خواستار آغاز گفتگو با جامعه بین الملل هستیم.
همه سیاسیون باید آزادانه اما به دور از بمبارانهایی که روز و شب ادامه دارد دور یک میز جمع شوند. المحمودی در این باره که آیا نظام لیبی تحت شرایطی حاضر به گفتگو است گفت: مطمئنا.
برای اینکه همه و نه فقط شورای انتقالی لیبی بلکه همه مولفه های لیبیایی گردهم آیند. خبرنگار فرانس بیست و چهار گفت: آیا این گفتگوها بدون حضور قذافی انجام خواهد شد؟ المحمودی گفت: قذافی در واقع نماد حکومت لیبی است.
وی رهبر انقلاب لیبی است.
خود وی تشویق به یافتن راه حل می کند.