واحد مرکزی خبر / سازمانهای بشردوست در سومالی که به کمک بحران زدگان ناشی از خشکسالی شتافته اند، علاوه بر دشواری سازماندهی کارهایشان ، با مشکلات بسیار جدی امنیتی مواجه اند.
به گزارش شبکه تلویزیونی فرانس24، بحران زده ترین مناطق جنوبی سومالی در کنترل نیروهای اسلامگرای شباب است که با دولت انتقالی در جنگ هستند.
برای هر گونه اقدامی بشردوستانه در منطقه باید با این نیروها مذاکره کرد. منطقه شاخ افریقا با وخیمترین بحران خشکسالی مواجه است.
این منطقه از چندین لحاظ خطرناک است چرا که خلیج عدن واقع است و حضور گسترده دزدان دریایی ورود کشتیهای حامل کمکهای بشردوستانه را دشوار کرده است.
اما وضع امنیتی این منطقه نیز موجب کندی کمک رسانی می شود.
همه این کشورها با بحرانهای داخلی مواجه اند.
در شمال جیبوتی تنشهایی وجود دارد ، در منطقه لوگادن در اتیوپی نیز درگیری وجود دارد و در شمال کنیا نیز تنشهای قومی گسترده ای بحران ایجاد کرده است.
اما وخیمترین بحران در سومالی گزارش می شود.
این کشور دولت مرکزی واقعی ندارد و از سال هزار و نهصد و نود و یک در وضع جنگ داخلی به سر می برد. بخش عمده ای از این کشور در کنترل شبه نظامیان شباب است که از دو سال پیش مانع ورود گروههای بشر دوست می شوند.
استفانی ساواریو سخنگوی برنامه غذایی جهان در گفتگو با فرانس بیست و چهار گفت: از ماه ژانویه دو هزار و ده نیروهای الشباب مانع حضور ما در مناطق جنوبی می شوند.
نیروهای ما به مرگ تهدید شده اند و چند تن از کارکنان نیز کشته شدند.
ما به کمک هماهنگ کننده مسائل بشردوستانه سازمان ملل برای سومالی درحال بررسی اوضاع برای بازگشت احتمالی هستیم و می خواهیم ببینیم تحت چه شرایطی می توانیم به جنوب بازگردیم و اطمینان یابیم که اعضایمان کشته نمی شوند و می توانند چندین تن کمک ضروری را به مردم قحطی زده برسانند.
طی هفته گذشته یونیسف پلی هوایی از کمکهای غذایی و دارویی به شهر بایدوئا برقرار کرد که از بحران زده ترین مناطق به شمار می رود.
اوضاع کاری با این همه بسیار خطرناک است.
ژاک اینتزی رئیس یونیسف فرانسه در گفتگو با این شبکه گفت: از لحاظ امنیتی کار بسیار دشوار است اما در هر صورت کارکنان بومی فعالیت می کنند که کمتر از نیروهای خارجی هدف تروریستها قرار می گیرند .
به این ترتیب انان با خودروهای زرهی تا حد ممکن به فعالیتهایشان ادامه می دهند.
این گزارش می افزاید در هر صورت کمکها بسیار ناکافی است.
صداهایی بلندشده که از سازمان ملل می خواهد بیش از کمک بشردوستانه در سومالی دخالت کند. ژان زیگلر عضو کمیته شورای حقوق بشر سازمان ملل گفت: باید این شبه نظامیان را خلع سلاح کرد که کارایی کمکهای بشردوستانه را به خطر می اندازند.
این کمکها برای مردم محلی بسیار اضطراری است.
برای این کار باید شورای امنیت قطعنامه ای به تصویب برساند و نیروهای نظامی به منطقه اعزام کند .
این نیروها باید قادر باشند از افرادی که برای مردم فعالیت می کنند، محافظت کنند.
قبل از مداخله احتمالی نیروهای کلاه ابی ضروری ترین مسئله امروزه امکانات مالی سازمانهای مردم نهاد است.
سازمان ملل خواهان جمع اوری پانصد میلیون دلار دیگر برای کمکهای بشردوستانه در سال دوهزار و یازده شده است.