واحد مرکزی خبر/ با گذشت شش ماه پس از آغاز قیامی که حسنی مبارک راسرنگون کرد ، سرنوشت رئیس جمهوری سابق که در بیمارستانی در صحرای سینا تحت نظر است همچنان برای مصر دردسرساز است.
آغاز محاکمه او محور اصلی تنش ها است و درباره وضع جسمانی او اخبار ضد ونقیضی منتشر می شود. تصمیم درباره آغاز محاکمه مبارک و پسرانش ،علاء و جمال ، در سوم اوت تحت فشار تجمعات خیابانی اتخاذ شد.
درباره وضع جسمانی مبارک اظهارات مبهمی بیان می شود. دارایی های او مسدود شده است اما مبلغ دقیقه ثروت او همچنان نامشخص باقی مانده است . شماری از دوستان او در زندان بسر می برند درحالی که سایر دوستانش جزو حکومت جدید هستند که این مسئله خشم تظاهرکنندگانی را که میدان تحریر قاهره را در اشغال خود دارند موجب شده است. ارباب سابق هشتاد وسه ساله مصر پس از قیام هجده روزه ای که بیست وپنج ژانویه آغاز شد مجبور به کناره گیری شد.
وی آوریل در بیمارستانی در شرم الشیخ در جنوب صحرای سینا به سبب نارسایی قلبی بستری شد. پس از سقوط از قدرت و عزیمت به مقصد این مرکز تفریحی در دریای سرخ که در آن وی اقامتگاهی برای خود دارد هرگز در مکانی عمومی ظاهر نشده است .
وی در پیام صوتی کوتاهی که دهم آوریل پخش شد گفت مورد افترا قرار گرفته است. او با دو اتهام فساد مالی و دست داشتن در مرگ تظاهرکنندگان در طول قیام ژانویه - فوریه مواجه است .
این اتهامات سنگینی است که ممکن است مجازات اعدام را برای او در پی داشته باشد اما با اعدام او جنبه های زیادی از حاکمیت استبدادی او پنهان خواهد ماند. نظامیان که این کشور را از آن زمان اداره می کنند خود محور اصلی این وضع ضد ونقیض هستند.
حسنی مبارک مانند همه روسای جمهوری مصر پس از سقوط پادشاهی در سال هزار ونهصد وپنجاه ودو سابقه نظامی گری دارد. مارشال حسین طنطاوی رئیس شورای عالی نیروهای مسلح مصر که اکنون عملا رئیس کشور است به مدت بیست سال وزیر دفاع مبارک بوده است. مصطفی کمال السید استاد علوم سیاسی دانشگاه قاهره می گوید: وضع مبارک برای تشکیلات نظامی به صورت اعم و برای مارشال طنطاوی به صورت اخص دردسرساز شده است.
به گزارش خبرگزاری فرانسه از قاهره ، محاکمه فردی که مصر را به مدت سی سال رهبری کرده است و فرض بر این است که از همه رازهای کشور باخبر است همچنین می تواند بسیاری را به جز نظامیان با دشواری مواجه سازد. سید می گوید: بسیاری فکر می کنند او می تواند افشاگری های دردسرسازی کند.
برخی همچنین از آغاز محاکمه کوتاه مدت او می ترسند.
پس از نشست کوتاه او ، ادامه محاکمه او به بهانه هایی همچون تکمیل کردن تحقیقات، وخامت وضع جسمانی او ، تعطیلات قضات یا فرا رسیدن ماه رمضان که اوایل اوت آغاز می شود احتمالا به چند هفته بعد موکول خواهد شد. سید می گوید: امکان دارد که محاکمه به بعد موکول شود و تاریخ آغاز محاکمه با دقت زیادی برای این کار انتخاب شده است.
عماد غد از مرکز تحقیقات سیاسی الاهرام به نوبه خود می گوید: نظامیان نمی خواهند یک نظامی محکوم شود.
وی می گوید: آنها با امید به آنکه او تا آن هنگام بمیرد تلاش می کنند وقت کشی کنند.
حکومت پیش بینی می کند محاکمه به جای قاهره در شرم الشیخ حتی به سبب وضع جسمانی مبارک و مسایل امنیتی احتمالا در اتاق بیمارستان رئیس جمهوری سابق برگزار شود .
بلا عبدو بیست وسه ساله از فعالان طرفدار دموکراسی که در میدان تحریر چادر زده است به اعتراض می گوید: من می خواهد شاهد محاکمه مبارک در دادگاه باشد، من خواستار محاکمه ای بی قید و شرط هستم که در پایتخت برگزار شود.
درباره وضع جسمانی مبارک به ندرت خبری منتشر می شود که این اخبار هم غالبا ضد ونقیض است. فرید الدب وکیل مبارک ژوئن اعلام کرد موکل او به سرطان معده مبتلا شده است و درژوئن او در بیهوشی کامل بود ، این اخبار را در عین حال بیمارستان و وزارت بهداشت مصر تکذیب کرده اند. منابع پزشکی مختلف اطمینان داده اند با افسردگی مواجه است و گاهی اوقات بیهوش می شود اما منابع پزشکی دیگری بدون توضیحی اطمینان می دهند وضع او باثبات است . روزنامه مستقل الشروق به این امکان اشاره کرده اند که اگر مبارک پیش از محکوم شدن بیمرد تشریفات نظامی برای او انجام شود.