با افزايش درگيريها ميان انقلابيون و نيروهاي مسلح وابسته به معمر قذافي، خبرگزاريها از حركات و اقدامات نظامي تونس در مرزهاي مشترك اين كشور با ليبي خبر دادند.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، به نقل از سايت شبكه الجزيره، حملات هوايي نيروهاي سازمان پيمان آتلانتيك شمالي (ناتو) به قسمتهاي مختلف شهر طرابلس، پايتخت ليبي و برخي مناطق ديگر در اين كشور همچنان ادامه دارد.
براساس بيانيه منتشر شده از سوي ناتو در حملات اخير نيروهاي ناتو چندين انبار مهمات و تجهيزات نظامي نيروهاي وابسته به معمر قذافي، رهبر ليبي منهدم شد.
از سوي ديگر در درگيريها ميان انقلابيون و نيروهاي نظامي وابسته به قذافي در شهر زليتن واقع در 150 كيلومتري طرابلس 16 تن از انقلابيون كشته شدند.
اين در حالي است كه خبرگزاري دولتي تونس اعلام كرد كه ارتش اين كشور تدابير امنيتي گستردهاي را در مرزهاي شرقي خود با ليبي اتخاذ كرده است.
اين خبرگزاري به نقل از مقامات تونسي اعلام كرد كه نيروها در استان "تطاوين" مستقر شدهاند و با استقرار تعداد زيادي تجهيزات نظامي سنگين و لجستيكيي، توان دفاعي در مرزهاي مشترك ليبي و تونس افزايش يافته است.
اين خبرگزاري در ادامه اعلام كرد كه اين افزايش نيرو به دنبال تلاشهاي گسترده نظامي در منطقه "الغزايا" ليبي صورت گرفت كه نشاندهنده حمله احتمالي نيروهاي قذافي به گذرگاه مرزي "وازن" است كه از آوريل گذشته تا كنون تحت تسلط انقلابيون است.
از سوي ديگر يك مقام وزارت خارجه آمريكا اعلام كرد كه كشورش درباره صحت خبرهاي منتشر شده مبني بر پهلوگيري يك كشتي حامل سلاح براي نيروهاي قذافي در يكي از بنادر الجزاير تحقيق خواهد كرد و در صورت اثبات صحت اخبار منتشر شده اين كار نقض قطعنامههاي 1970 و 1973 سازمان ملل محسوب ميشود.
وي در ادامه تصريح كرد: واشنگتن براي مشخص شدن صحت اين خبر تلاش ميكند.
اين مسئول آمريكايي از كشور الجزاير خواست اگر از وجود چنين محمولهاي اطلاع دارد، مانع از رسيدن آن به دست نيروهاي قذافي شود.
اين مقام آمريكايي با تاكيد بر اينكه الجزاير بارها تعهد خود را به شكل كامل و دقيق به قطعنامههاي سازمان ملل درباره درگيريهاي ليبي اعلام كرده است، خواستار ادامه پايبندي الجزاير به قوانين بينالمللي شد.
در همينحال انقلابيون ليبي از رسيدن اين كشتي كه با پرچم ليبي در بندر "جن جن" الجزاير پهلو گرفته است به شدت ابراز نگراني كردند.
اين درحالي است كه "عمار بلاني"، سخنگوي رسمي وزارت امور خارجه الجزاير پهلو گرفتن اين كشتي را در يكي از بندرهاي اين كشور به شدت تكذيب كرد.
بلاني تصريح كرد: بعضي از مخالفان ليبيايي پشت اين شايعات هستند و هر نوع تلاش و توطئهاي را براي فشار سياسي بر كشور ما اعمال ميدارند.
وي با تاكيد بر تعهد الجزاير به قطعنامههاي 1970 و 1973 شوراي امنيت سازمان ملل بيان كرد كه هيچ كشتي در بندر جن جن اين كشور به منظور رساندن اسلحه به حكومت قذافي پهلو نگرفته است.
از سوي ديگر دومين محموله كمكهاي نظامي قطر با يك كشتي كه از بزرگترين كشتيهايي است كه تا به حال به بندر بنغازي وارد شده است، به اين شهر رسيد و تحويل انقلابيون ليبي داده شد.
اين محموله شامل انواع خودروهاي نظامي سبك، تجهيزات پزشكي، بيمارستان صحرايي و همچنين مواد غذايي و چادر است.
در عين حال نيز اخبار ضد و نقيضي در مورد كشته شدن عبدالله سنوسي، رئيس سازمان اطلاعاتي ليبي در يك عمليات نظامي كه انقلابيون اين كشور در طرابلس انجام دادند، منتشر شده است.
يكي از مقامات انقلابيون ليبي اعلام كرد كه نيروهاي انقلابي ليبي، ساختماني را كه در آنجا نشستي ميان نزديكان نظام قذافي از جمله الطيب الصافي يكي از معاونان قذافي، سيفالاسلام پسر قذافي و عبدالله سنوسي برگزار شده بود با دو گلوله آرپي جي مورد حمله قرار دادند و اين ساختمان به شدت آسيب ديد و در اين حمله مشخص شده است كه السنوسي كشته شده است.