شماري از كارشناسان سياسي و تحليلگران مصري روز يكشنبه در گفت وگو با ايرنا، هشدار دادند طرفهاي خارجي تلاش مي كنند با بهره گيري از برخي جنبش هاي سياسي بين ارتش و ملت مصر اختلاف ايجاد كنند و اين كشور را به سوي جنگ داخلي بكشانند.
دكتر اماني مسعود استاد علوم سياسي دانشگاه قاهره به ايرنا گفت: اوضاع نابسامان كنوني در مصر ناشي از هرج و مرج گسترده در كشور و مشخص نبودن خط فاصل بين مسير غلط و صحيح است از اينرو نسبت به روند سازندگي پس از انقلاب هشدار مي دهيم.
وي با هشدار نسبت به وقوع جنگ داخلي گفت: آنچه كه مصر در مرحله كنوني با آن روبرو است در هر تغيير غير منتظره اي قابل پيش بيني است اما ابهام در وضعيتي كه در آينده با آن روبرو خواهيم شد باعث اين فضاي تاسف بار شده است.
مسعود با انتقاد از نسبت دادن خيانت به يكديگر اين شيوه را در بازي هاي سياسي زيان بار خواند و گفت: اعتراض هايي كه در منطقه العباسيه صورت گرفت ابهام آميز و غير قابل قبول است و شور و شوق و تعصب بيش از حد ممكن است باعث از دست دادن انقلاب شود.
اين استاد دانشگاه خواستار مطرح شدن ديدگاه و تعريف جديدي براي سازندگي و پايان دادن به هرج و مرج و حفظ دستاورد انقلاب، شد.
دكتر وحيد عبدالمجيد كارشناس و تحليلگر سياسي نيز به ايرنا گفت: نبود حساسيت سياسي در برخورد با اوضاع متشنج كنوني از سوي شوراي نظامي و اشكالات بسيار در مرحله انتقالي دليل رويدادهاي كنوني است.
عبدالمجيد افزود: شوراي عالي نظامي نبايد در مطرح كردن اتهام ها عجله كند و بايد با اوضاع كنوني به آرامي تعامل كند. وي خواستار مشخص كردن اولويت ها از جمله اهميت دادن به مساله شهدا و زخمي شدگان انقلاب مصر شد.
دكتر ايمن عبدالوهاب پژوهشگر مركز مطالعات سياسي و راهبردي الاهرام نيز بر لزوم دقت در اطلاعات منتشر شده در مرحله كنوني تاكيد كرد.
وي با اشاره به حضور جنبش 6 آوريل در اعتراض هاي كنوني گفت: در مرحله كنوني احساس انقلابي بر پختگي سياسي غلبه كرده است.
عبدالوهاب بر اهميت حفظ نهادهاي مصر به ويژه ارتش و قوه قضائيه اين كشور تاكيد كرد و گفت: در صورت وجود اطلاعاتي در زمينه انجام اقدامات زيان آور در كشور بايد اقدامات قانوني انجام و از مطرح كردن شايعات خودداري شود تا باعث التهاب جامعه نشويم.
دكتر عماد جاد كارشناس سياسي نيز گفت: بيانيه شوراي نظامي ممكن است باعث حمله اراذل و اوباش و سارقين به تحصن كنندگان در محل تحصن آنان شود از اين رو بايد نسبت به اين بازي خطرناك هشدار داده شود.
دكتر عمرو هاشم ربيع كارشناس مركز مطالعات سياسي الاهرام نيز فضاي كنوني را ناشي از كندي در اتخاذ تصميمات در جهت نشان دادن حسن نيت از سوي شوراي نظامي و حضور شمار زيادي از سازمان هاي انقلابي و سردرگمي اين شورا در مقابل آنها دانست.
ربيع عدم تسريع در تشكيل نهادهاي سياسي براي رقابت با قوه مجريه (دولت) را مورد انتقاد قرار داد و گفت: اين وضعيت باعث شده است كه صدها بلكه هزاران نفر از تحصن كنندگان در ميادين تنها نظاره گر چگونگي عملكرد دولت شوند.
هزاران نفر از تظاهركنندگان مصري شب گذشته كه در صدد عزيمت به وزارت دفاع در منطقه العباسيه بودند با طرفداران شوراي نظامي درگير شدند.
دكتر عادل عدوي معاون وزير بهداشت شمار زخمي شدگان در درگيري هاي منطقه العباسيه را 308 نفر اعلام كرد كه 108 نفر از انان در محل درگيري بصورت سرپايي درمان و بقيه به بيمارستان ها منتقل شدند.
وي با اشاره به اينكه 82 زخمي بيمارستان ها را ترك كردند، گفت: هنوز 18 نفر كه دچار شكستگي ، خفگي و زخم هاي شديد شده اند در بيمارستان ها تحت درمان قرار دارند.
تظاهركنندگان خواستار محاكمه هرچه سريعترحسني مبارك رييس جمهوري مخلوع مصر و سردمداران رژيم سابق شدند.