خبرگزاری رسا ـ یکی از رهبران شیعیان مصر، دریافت مبالغ هنگفت از ایران توسط شیعیان مصر را بی پایه و اساس خواند.
به گزارش خبرگزاری رسا، احمد راسم النفیس، اندیشمند شیعه مصر در مصاحبه با پایگاه خبری ایلاف عراق درباره اوضاع شیعیان این کشور در زمان حکومت حسنی مبارک گفت: شیعیان در دوران حسنی مبارک شرایط بسیاری سختی داشتند و انواع آزارها را متحمل شدند. آنان از برپایی شعایر مذهبی خود محروم بودند، بارها از سوی نیروهای امنیتی نظام بازداشت شدند و اتهامات باطل فراوانی متوجه آنان شد به طوری که در ملی گرایی و وابستگیشان به مصر شک و تردیدهایی بوجود آمد.
وی افزود: حسنی مبارک به کافر بودن شیعیان اعتقاد داشت و به شیعیان به عنوان یک پرونده امنیتی می نگریست، شیعیان به اتهام تلاش برای تاسیس جمعیت های شیعه بارها بازداشت می شدند که بنده نیز از این قاعده مستثنی نبوده و در سال 1987 میلادی بازداشت شدم.
احمد النفیس تلاش ایران برای تاسیس نظام ولایت فقیه در مصر را رد کرد و اظهار داشت: شرایط ایران با مصر متفاوت است و شرایط لازم برای برپایی و اندیشیدن درباره نظام ولایت فقیه در مصر وجود ندارد. ما تنها در پی تاسیس حکومت اجتماعی دموکراسی بر اساس ارزش ها و اخلاقیات اسلامی هستیم.
اندیشمند شیعه مصر از بهبود روابط میان ایران و مصر استقبال کرد و ادامه داد: روابط بین المللی بر اساس دیدگاه، مبانی و مصالح استراتژی هر کشوری انجام می گیرد و کشور مصر نیز برای برقراری روابط با سایر کشورها از این قاعده استفاده می کند. شیعیان مصر از سرنگونی حسنی مبارک به شدت خرسند هستند و اعتقاد دارم که می توانند از این فرصت استفاده کنند و در صحنه های مختلف مشارکت داشته باشند، ما به جمهوری اسلامی ایران احترام می گذاریم، ولی معتقدیم که اگر از سوی جامعه مورد حمایت قرار نگیریم نمی توانیم از حمایت های دیگران نیز استفاده کنیم.
وی ضمن تکذیب دریافت مبالغ هنگفت از ایران توسط شیعیان مصر تاکید کرد: بسیاری از افراد ما را به دریافت مبالغ هنگفت از ایران متهم می کنند، این امر نه به صلاح ایران است و نه به صلاح شیعیان مصر، زیرا اگر این اقدام از سوی ایران انجام شود با واکنش دولت مصر مواجه شده و روابطی که در حال نزدیکی است به وخامت کشیده می شود.
النفیس با اشاره به توطئه های آمریکا و اسرائیل برای گسترش نزاع های مذهبی میان مسلمانان تصریح کرد: آمریکا و اسرائیل همواره تلاش می کنند تا میان مسلمانان و همچنین میان مسلمانان و مسیحیان اختلاف و درگیری بوجود آوردند. این یک ادعای صرف نیست، بلکه شواهدی نظیر دشمنی با حزب الله لبنان به خوبی صحت این ادعا را نشان می دهد.
این اندیشمند مصری از مشارکت شیعیان در فعالیت های سیاسی این کشور خبر داد و بیان داشت: شیعیان قصد دارند با حضور در حزب التحریر که شخصیت های مختلفی از قشر، ادیان و مذاهب مختلف در آن حضور دارند به فعالیت سیاسی بپردازند ، ما در پی حق و حقوق خود از عدالت و آزادی هستیم