واحد مرکزی خبر / روزنامه گاردین ، چاپ لندن، نوشت با زخمی شدن دهها مصری در تظاهرات اخیر قاهره ، مصر وارد دور تازه ای از خشونت شد.
این روزنامه در شماره امروز خود در اینترنت نوشت ، روز یکشنبه روابط پرتنش فعالان مصری با حاکمان نظامی کشور پس از حمله مهاجمان به تظاهر کنندگان در یکی از مناطق قاهره به مرز گسست رسید. این تظاهرات عصر شنبه همزمان با یک تحصن دو هفته ای در میدان تحریر که کانون نمادین انقلاب مصر است اغاز شد و شرکت کنندگان در تظاهرات در حال حرکت به سوی وزارت دفاع بودند که اوباش و اراذل مسلح به انها حمله کردند.
مهاجمان ناشناس ظاهرا از طرفداران ژنرال های حاکم بودند که ستون رژیم سابق محسوب می شدند. هزاران نفر از تظاهر کنندگان که پلاکارد بدست گرفته بودند و شعار می دادند به وزارت دفاع در منطقه عباسیه نزدیک شده بودند که تانک ها و صدها سرباز مستقر در پشت یک مانع سیم خاردار راه انها را سد کردند.
انها گیر افتاده بوده بودند و اراذل و اوباش مسلح به شمشیر و چاقو و سنگ و کوکتل مولوتف نیز از طرف دیگر به انها حمله ور شدند. حسام الحملاوی ، از فعالان برجسته سیاسی جزو تظاهر کنندگان بود.
در این درگیری ها و زیر بارانی از سنگ که از بالای پشت بام ها می بارید دهها نفر و عده ای دیگر در زیر دست و پا زخمی شدند.
گفته می شود صدها نفر زخمی شده اند که به بیمارستان های مجاور انتقال یافتند.
گزارش شده است که دست کم به یکی از روزنامه نگاران نیز حمله شده است. یک وبلاگ نویس برجسته و از محققان طرفدار حقوق بشر به نام عمرو غربیا در حالی که می کوشید صحنه تظاهرات را ترک کند به دست افراد ناشناس بازداشت شد که بعدا در توئیتر از ازادی خود خبر داد. گاردین در ادامه نوشت خشونت ها در منطقه عباسیه نشان دهنده شدت گرفتن تنش ها میان فعالان سیاسی و پیشتازان انقلاب ، و حاکمان نظامی مصر است که به شورای عالی نیروهای مسلح معروف است و کنترل کشور را یازدهم فوریه به دست گرفت.
گرچه ارتش مصر هرگونه دست داشتن در خشونت های روز شنبه را رد کرده است ، تظاهر کنندگان ارتش را متهم کرده اند که به سبب عدم مداخله و محافظت نکردن از انها در برابر مهاجمان ، در این حملات و خشونت ها دست کم شریک جرم تلقی می شود. در چند هفته گذشته فعالان مصری از این شکایت داشته اند که عناصر محافظه کار ، از جمله ارتش ، با محافظت از اعضای رژیم سابق ، به حرکت آزادی خواهانه و دموکراسی طلبانه انها خیانت کرده اند و بدین ترتیب دیواری از بی اعتمادی میان دو طرف کشیده شده است.
تظاهر کنندگان که از روند کند پیشرفت خشمگین بودند هشتم ژوئیه بار دیگر میدان تحریر را اشغال و چادرهای خود را مجددا برپا کردند تا به ارتش فشار بیاورند متهمان قتل تظاهر کنندگان قیام هجده روزه مصر را محاکمه کند و حاکمان موقت را متقاعد سازد که به وعده های خود در مورد اجرای عدالت اجتماعی ، و برقراری ازادی های مدنی و دموکراسی عمل کنند. ارتش نیز فعالان مصری را به خیانت متهم کرده و هشدار داده است که منافع ملی را به خطر نیندازند.
ارتش همچنین از مصریان شریف خواسته است به مقابله با اقداماتی برخیزند که بازگشت به زندگی عادی را مختل می کند. شنبه شب که خبر درگیری های خونین منطقه عباسیه به تحصن کنندگان میدان تحریر رسید ، فعالان جوان گردهم امدند تا در این باره بحث کنند که ایا ممکن است ارتشی ها و اراذل و اوباش مسلح به انها نیز حمله کنند. احمد ، مرد جوانی که از روزهای اول انقلاب در میدان تحریر چادر زده بود میکروفونی را به دست گرفت و خطاب به جمعیت گفت محکم در جای خود بایستند.
او گفت : امشب ممکن است ما اینجا کشته شویم. او در میان تشویق جمعیت ادامه داد : اگر اماده مرگ هستید اینجا بمانید.
اگر نه ، به خانه تان بروید.
گاردین در پایان نوشت ، با فرا رسیدن شب زخمی های درگیری های عباسیه به میدان تحریر بازگشتند تا زخم های خود را درمان کنند.
ان هنگام بسیاری متحصنان احساس می کردند دیر یا زود بار دیگر با ارتش مصر رو در رو خواهند شد.
انها معتقدند این رویارویی اجتناب ناپذیر است.