خبرگزاري فارس: سازمانهاي بين المللي با اشاره به تهديد جان 2 ميليون نفر در پي قحطي در شرق آفريقا خواستار اقدام سريع جامعه جهاني شدند.
به گزارش مانيتورينگ فارس، جان صدها هزار نفر از مردم در سومالي و كنيا و ديگر كشورهاي شرق آفريقا با تهديد جدي مواجه شده است و نهادهاي بين المللي نسبت به وقوع فاجعه انساني در اين منطقه هشدار دادهاند.
سازمان خواربار و كشاورزي ملل متحد فائو با بحراني توصيف كردن اوضاع و احتمال وقوع فاجعه انساني خواستار پذيرش مسئوليت انساني درباره قحطي زدگان آفريقايي شد.
سازمان ملل از جامعه جهاني درخواست كرده به منظور كمكرساني براي قحطيزدگان، مبلغ 300 ميليون دلار طي 2 ماه آينده كمك كنند و درصورت فراهمنشدن اين مبلغ، قحطي به احتمال فراوان به بخشهاي ديگر كشور سومالي سرايت خواهد كرد.
بنابر گزارش ها درحال حاضر جان صدها هزار نفر درپي خشكسالي بي سابقه در منطقه شاخ آفريقا به ويژه در كشور جنگ زده سومالي با خطر مرگ مواجه است و فائو خواستار تحرك سريع مجامع بين المللي براي نجات قحطي زدگان شده است.
خبرنگار شبكه تلويزيوني الجزيره در گزارشي از نايروبي( پايتخت كنيا) مقر كاركنان سازمان ملل گزارش داد كه موج قحطي علاوه بر سومالي به اتيوپي و كنيا هم سرايت كرده است و نيروهاي سازمان ملل از طريق هوايي براي برخي از قحطي زدگان غذا و آب آشاميدني ميفرستند.
بنابر اين گزارش بيش از 2 ميليون نفر از اهالي سومالي بخاطر نبود غذا با خطر مرگ مواجه هستند و تعداد زيادي از انها به سمت مرز كنيا و اردوگاه هاي اوراگان درحال حركت هستند تا كمكهاي بشردوستانه دريافت كنند.
اين درحالي است كه يونيسف هم با اشاره به وضع اسف بار كودكان سومالي در اين منطقه اعلام كرده كه سازمانهاي حاضر در سومالي از پذيرش تعداد زياد قحطي زدگان ناتوان هستند.
وقوع قحطي بيسابقه در سومالي بيش از 12 ميليون نفر را تحت تاثير قرار داده و با بحرانيتر شدن اوضاع در اين كشور، سازمان ملل از جامعه جهاني درخواست كمك 300 ميليون دلاري كرده است.
حجم خشكسالي در سومالي به حدي است كه تقريبا حيات جانوري در اين منطقه نابوده شده، اين خشكسالي در طي 60 سال گذشته در آفريقا بي سابقه بوده است و برخي از مناطق سالهاست كه باران نديدهاند و زمينهاي كشاورزي به بيابان تبديل شدهاند.
بر اساس تعاريف بينالمللي، خشكسالي زماني به وقوع ميپيوندد كه 2 نوجوان يا 4 كودك از گروه جمعيت 10 هزار نفري، روزانه جان خود را از دست داده و 30 درصد از جمعيت كشور دچار مشكل سوءتغذيه باشند.