واحد مرکزی خبر / روزنامه العرب چاپ لندن در مقاله ای نوشت انقلاب مصر با خطر واقعی مواجه است به همین علت مردم مصر اعتراضات را از سرگرفتند.
روزنامه العرب در این مقاله به قلم فایز رشید با عنوان انقلاب مصر در خطر است نوشت : مردم مصر باردیگر در میدان التحریر قاهره تجمع کردند و به تظاهرات در پایتخت و دیگر شهرهای مصر ادامه می دهند. این اقدام به این علت است که آنها احساس می کنند انقلاب مصر در خطر واقعی قرار گرفته است و میزان دستاوردها از زمانی که شورای نظامی زمام امور را در اختیار گرفته است با میزان جانفشانی های مردم مصر تناسب ندارد و امید و خواسته آنها را برای تغییر برآورده نمی کند. شورای نظامی مصر در هفته های اخیر از اعتراضات و تظاهرات مردمی کاملا ناراضی است و برای مقابله با آنچه که نقض قانون می داند ، آمادگی دارد زیرا آن را به منزله نادیده گرفتن دولت می داند و از عصام شرف نخست وزیر مصر حمایت می کند.
از سوی دیگر عناصر باقیمانده نظام همچنان نفوذ دارند و برای ناکام گذاشتن انقلاب و بازگرداندن مصر به جبهه آمریکایی اسرائیلی تلاش می کنند.
دستاوردهای انقلاب مصر در همه پرسی درباره قانون اساسی در نوزده مارس و تعیین زمان های قابل تمدید برای انتخابات ریاست جمهوری و پارلمانی خلاصه می شود و همه این ها اقداماتی است که حسنی مبارک در هر سازشی با آنها موافقت می کرد.
ممکن است محاکمه برخی از شخصیت های نظام سابق به علت فساد ، غارت اموال عمومی و نقش داشتن در قتل از طریق دادن دستور تیراندازی به تظاهرکنندگان ، از دیگر دستاوردهای انقلاب باشد اما حکم های قضائی درباره این اتهامات از نظر مردم مصر با میزان جنایاتی که علیه مصری ها صورت گرفته است ، متناسب نیست.
در این حال بسیاری از ناظران معتقدند نامزدی نبیل العربی برای دبیرکلی اتحادیه عرب تلاش برای دور کردن وی از وزارت امور خارجه به عنوان یک شخص میهن پرست بود که مورد رضایت گروههای طرفدار تغییر و انقلاب مصر است. این را می گوییم زیرا جانشین وی محمد العرابی است که اخیرا وی و چهار وزیر دیگر استعفا دادند و در چند هفته ای که در سمت خود بود مشخص شد که او از مکتب احمد ابوالغیط وزیر امور خارجه پیشین مصر است و ابوالغیط از روابط مصر با اسرائیل و آمریکا و به طور کلی کشورهای غربی به شدت دفاع می کرد و این ، یاداور مرحله مبارک است . از سوی دیگر درست است که ارتش مصر از نظام مبارک طرفداری نکرد و تظاهرات انقلاب 25 ژانویه را سرکوب نکرد اما دیدگاه دیگری وجود دارد که قابل توجه است و آن اینکه شورای نظامی مصر با رئیس و اعضای آن باقی مانده مرحله مبارک هستند و او آنها را در پست هایشان انتخاب کرده است بنابراین آنها طرفدار نظام سابق هستند نه انقلاب.
این مسئله نشان می دهد که سقف شورای نظامی کنونی از درون نظام مبارک آمده و ایجاد برخی اصلاحات در مسیر نظام سابق است نه اتخاذ تدابیری برای قطع ارتباط با نظام سابق. تحقق دستاوردهای انقلاب به حرکت مردمی مصر و میزان آگاهی و هوشیاری و وحدت در شعارها و اقدامات آنها بستگی دارد و این حرکت به منزله سوپاپ اطمینان تغییرات در مصر باقی می ماند.
نویسنده در پایان مقاله تصریح کرد مصر در مرحله دشوار و حساسی به سر می برد و سناریوهای متعددی درباره آینده اوضاع این کشور وجود دارد.
مصر کشور عربی بزرگ و قدرتمندی است و نتایج مرحله تغییر در آن بر نتایج انقلاب ها در همه کشورهای عربی تاثیر خواهد گذاشت و منازعه اعراب و صهیونیست ها و روابط با آمریکا و به طور کلی کشورهای غربی به نتایج این انقلاب ها بستگی خواهد داشت و طبیعی است که آمریکا و کشورهای غربی از حکومت قابل قبول نظام حسنی مبارک حمایت کنند بنابراین می توان گفت انقلاب مصر با خطر واقعی مواجه است.