واحد مرکزی خبر / خبرگزاری فرانسه در گزارشی به قلم پیتر مارتل با عنوان «قحطی زده های سومالی، در دوراهی فرار از خشکسالی و خشونت های نظامی» نوشت : سازمان ملل می گوید خشکسالی اخیر در منطقه شاخ آفریقا، بدترین خشکسالی ظرف شصت سال گذشته در این منطقه محسوب می شود.
این در حالی است که درگیری های داخلی در کشور سومالی، بر وخامت اوضاع انسانی در این کشور می افزاید.
به گفته سازمان ملل، بیش از سیصد و پنجاه هزار نفر از ساکنان دو استان جنوبی این کشور که در کنترل شورشیان الشباب قرار دارند، از گرسنگی و کمبود مواد غذایی رنج می برند و دهها هزار نفر هم طی ماههای اخیر به همین علت جان خود را از دست داده اند.
در منطقه دولو Doloow شترهای لاغر و نحیف سعی می کنند هر چیزی را که به دست آوردند بخورند و خانواده های گرسنه هم با صبر و حوصله همیشگی َآفریقایی ها، در سایه درختان در انتظار رسیدن کمک نشسته اند. تعداد زیادی از این افراد، طی روزهای گذشته برای رسیدن به روستاهای مرزی در اتیوپی در منطقه گدو Gedo مسافت هایی طولانی را با پای پیاده پیموده اند.
اما ساکنان همین روستا هم گرسنه اند و سومالیایی های آواره امیدوارند پیش از رسیدن به اردوگاه های آوارگان در اتیوپی، حتی یک محموله از کمک های جهانی به این منطقه برسد. به رغم وعده های جامعه جهانی، کمک های غذایی و دارویی در مناطقی که تحت کنترل شورشیان الشباب هستند، به دشواری به دست مردم می رسد. به رغم محدودیت های اعمال شده از سوی شورشیان الشباب، در دو سال اخیر چند سازمان غیردولتی در مناطق تحت کنترل این شورشی ها فعالیت داشته اند اما تعداد زیادی سازمان بشردوستانه از جمله برنامه جهانی غذا وادار به توقف فعالیت و خروج از سومالی شده اند. سازمان ملل به تازگی در چند منطقه از سومالی از جمله باکول و شابِل سفلی وضع قحطی اعلام کرد و تعداد زیادی از ساکنان این منطقه که از خانه و کاشانه خود آواره شده اند می گویند در مناطق تحت کنترل الشباب، به شدت قربانی اقدامات وحشیانه اعضای این گروه شورشی قرار گرفته اند.
تعداد زیادی از این افراد می گویند مجبور شده اند برای فرار از مناطقی که زندگی می کرده اند، همه دارایی های نقدی و حتی یک راس دام خود را به نیروهای الشباب باج بدهند. موریس کیبویه مسئول برنامه جنوب و مرکز سومالی سازمان بشردوستانه ایتالیایی «کوپی COOPI » در این باره گفت : اوضاع سومالی بسیار خطرناک است ولی ما برای کمک به افرادی که با خطر مرگ روبرو هستند، به این کشور آمده ایم، این در حالی است که جوامع محلی قول داده اند حتی بدون سلاح، امنیت ما را تامین کنند . کریستالینا جورجیوا کمیسر کمک های بشردوستانه اتحادیه اروپا که به منطقه دولو در سومالی سفر کرده است می گوید : اگر اعضای این سازمان بشردوستانه ایتالیایی بتوانند کارهای بیشتری برای مردم این ناحیه انجام دهند، ما منابع مالی مورد نیاز آنها را تامین می کنیم. شورشیان الشباب مدتهای مدیدی است که با دولت مرکزی سومالی بر سر به دست گرفتن کنترل برخی مناطق از جمله خود پایتخت درگیری دارند.