عضو کمیته بررسی وضعیت امام موسی صدر در رابطه با اظهارات اخیر یکی از نمایندگان شورای انتقالی لیبی در رابطه با شهادت امام موسی صدر، گفت: گمانهزنیها در رابطه با شهادت یا زنده بودن امام موسی صدر تقریبا از جایگاه برابری برخوردار هستند، اما اطلاعات موجود در رابطه با زنده بودن ایشان، بیشتر مورد تأیید و قبول است.
"فاطمه آلیا" در گفتوگو با خبرنگار خانه ملت(
www.icana.ir)، با اشاره به اظهارات اخیر یکی از نمایندگان شورای انتقالی لیبی مبنی بر اینکه طلاعاتی در رابطه با به شهادت رسیدن امام موسی صدر و همراهانش بدست "معمر قذافی" در دست است، گفت: این گفتهها از نظر ما در حد گمانه زنی بوده و هنوز مدرک موثقی در رابطه با به شهادت رسیدن امام موسی صدر و همراهانش ارائه نشده است.
نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات و اسلامشهر در مجلس، افزود: هر چند وقت یکبار، گمانه زنیهایی در رابطه با شهادت یا زنده بودن امام موسی صدرمطرح میشود، اما تا زمانی که پیگیریها به نتیجه مطمئن نرسد، کمیته بررسی وضعیت امام موسی صدر با جدیت این موضوع را پیگیری میکند.
گمانهزنیها در مورد شهادت امام موسی صدر، بدون مدرک موثق، قابل استناد نیست
عضو کمیته بررسی وضعیت امام موسی صدر با اشاره به تعامل اعضای این کمیته با وزرات امورخارجه و خانواده امام موسی صدر، اظهار کرد: ما در تلاش برای آزادی امام موسی صدر هستیم و این گمانهزنیها تا زمانی که دلیل و مدرک موثقی ارائه نشود، قابل استناد نیستند و بنابراین افرادی که در رابطه با شهادت امام موسی صدر سخن میگویند، در صورت وجود اطلاعات باید آن را به صورت خبری و با مدرک و سند بیان کنند.
شرایط برای سفر اعضای کمیته بررسی کننده وضعیت امام موسی صدر مهیا نیست
وی در رابطه با سرانجام سفر کمیته بررسی کننده وضعیت امام موسی صدر به لبنان، لیبی و چند کشور دیگر، گفت: در رابطه با این سفر، یکسری توافقهای کلی انجام شده، اما هنوز شرایط برای سفر مهیا نیست، ولی با این وجود وزارت خارجه نسبت به همراهی با این کمیته ابراز علاقه کرده است.
آلیا با بیان این موضوع که کمیته بررسی کننده وضعیت امام موسی صدر، منتظر بررسیهای وزارت امورخارجه برای ادامه فعالیتهای خود است، تأکید کرد: اعضای کمیته با خانواده و برخی از افراد مطلع از وضعیت امام موسی صدر در ارتباط هستند و اعضای کمیته برای سفر منتظر بررسیهای وزارت خارجه برای سفر ماندهاند.
عضو کمیسیون امنیت ملی وسیاست خارجی مجلس، گفت: فعالیتهای کمیته بررسی کننده وضعیت امام موسی صدر به سفر محدود نشده و ما در تلاش هستیم تا با برقراری ارتباط مناسب با افراد مطلع، اطلاعات لازم را جمعآوری کنیم.
کمیته با تکیه بر اطلاعاتی مبنی بر زنده بودن امام موسی صدر مسیر را ادامه میدهد
این عضو کمیته بررسیکننده وضعیت امام موسی صدر با بیان این موضوع که خبرهایی مبنی بر زنده بودن امام موسی صدر وجود دارد، اظهارکرد: براساس همین اطلاعات اندکی که از زنده بودن امام موسی صدر وجود دارد، ما مسیر پیگیری وضعیت امام موسی صدر و همراهانش را پیگیری خواهیم کرد، اما هنوز این تحقیقات به نتیجه خاصی نرسیده است.
آلیا در رابطه با فعالیتهای کمیته بررسی کننده وضعیت امام موسی صدر، خاطرنشان کرد: برنامه ریزیهایی برای سفر اعضای این کمیته به لیبی و دیدار با شخصیتهای این کشور در نظر گرفته شده بود که با توجه به شرایط پیش آمده در این کشور، این سفرها به تعویق افتاد و تا حدودی فعالیت کمیته با کندی مواجه شد.
"امام موسی صدر"، مرجع دینی و سیاسی شیعیان است که پس از هجرت از ایران به لبنان، توانست مجلس اعلای شیعیان لبنان را بنیان گذاری کند و رهبری فکری و سیاسی شیعیان این کشور را برعهده بگیرد. وی در سال ۱۳۵۷به دعوت "معمرقزافی" به لیبی سفر کرد و در آن کشور ربوده و ناپدید شد.
پس از تحولات اخیر کشور لیبی، ۲۳نماینده مجلس شورای اسلامی به وزیر امور خارجه تذکر دادند و از این طریق، پیگیری سرنوشت امام موسی صدر را از طریق کمیته حقیقت یاب سازمان ملل و کنفرانس کشورهای اسلامی خواستار شدند.
کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس نیز به منظور تسریع پیگیریها، کمیتهای را با عنوان "کمیته پیگیری وضعیت امام موسی صدر" با سرپرستی "جواد کریمیقدوسی" نماینده مشهد و کلات ایجاد کرد.
"عبدالمنعم الهونی " یکی از نمایندگان شورای انتقالی لیبی نیز اخیراً از وجود اطلاعاتی مبنی بر به شهادت رسیدن امام موسی صدر و همراهانش به دست معمر قذافی سخن گفته بود.