واحد مرکزی خبر / برنامه جهانی غذای سازمان ملل، قرار است امروز عملیات انتقال مواد غذایی با هواپیما را به بخش های خشکسالی، و قحطی زده شاخ آفریقا، آغاز کند.
به گزارش شبکه تلویزیونی بی بی سی، اندرو هاردینگ، خبرنگار اعزامی این شبکه به سومالی در شاخ آفریقا، در گزارشی از شهر گلو، در مورد خشکسالی شدید در شرق آفریقا، به خصوص در کشورهای سومالی، کنیا و اتیوپی گفت، سازمان ملل، خشکسالی شدید در شاخ آفریقا را در شصت سال اخیر، بی سابقه توصیف کرده است.
گفته می شود، یکی از موانع اصلی بر سر راه ارسال کمکهای انسانی به قحطی زدگان سومالی، ادامه درگیری ها میان نیروهای طرفدار دولت سومالی، که مورد حمایت غرب است، و شورشیان الشباب که گروهی شبه نظامی به حساب می آید، بوده است.
این در حالی است که ادامه خشکسالی و قحطی در سومالی بیداد می کند، و حتی در مناطقی از سومالی که در آسمانِ آن ابر پدید می آید، باران نمی بارد، و تمامی اقشار جامعه از پیران و جوانان گرفته تا زنان و کودکان، با مشکلات بسیار جدی بی خانمانی، و همچنین گرسنگی و تشنگی مواجه شده اند.
یکی از مردان سومالیایی که همراه با خانواده اش به منطقه تحت کنترل نیروهای دولتی این کشور گریخته است گفت، ما که در منطقه تحت کنترل گروه الشباب زندگی می کردیم، مجبور شدیم خانه های خود را ترک کنیم و از آنجا بگریزیم، زیرا گروه الشباب اجازه رسیدن کمک های انسانی بین المللی به مردم را نمی دهد.
وی تأکید کرد، آنان (الشباب) باعث مرگ و میر مردم خواهند شد، زیرا بدون دریافت این کمک ها، مردم از گرسنگی و تشنگی خواهند مرد.
از همین رو، شمار فزاینده ای از مردم سومالی از مناطق تحت کنترل گروه الشباب، فرار خواهند کرد.
اندرو هاردینگ در نزدیکی شهر گلو گفت، در این منطقه که تحت نظارت نیروهای دولتی سومالی است، کمک های غذایی و دارویی در حال رسیدن به مردم است.
به هر خانواده به اندازه مصرف تقریباً ده روزشان غلات، شکر و امثال آن داده می شود.
گزارشگر این شبکه افزود، سازمان ملل تلاش دارد با قانع کردن گروه الشباب، کمک های غذایی و دارویی را مستقیماً به قلب مناطق خشکسالی زده که تحت کنترل این گروه است، بفرستد، تا از فرار مردم و بی خانمان شدن خانواده های بیشتر سومالیایی جلوگیری کند.
از سوی دیگر، کریستینا گورجیِوا، کمیسر اتحادیه اروپا برای امور انسان دوستانه گفت، این که گفته می شود، راهی برای ارسال کمک های انسانی به مناطق تحت کنترل گروه الشباب در سومالی وجود ندارد، کاملاً دروغ است، و پخش چنین شایعاتِ بیاساسی، باعث فرار بسیاری از شهروندان سومالیایی از این مناطق شده است.
گورجیِوا تأکید کرد، ما شواهدی در دست داریم که سازمان های خیریهای که هرگز فعالیت های خود را در سومالی قطع نکرده، و خاک این کشور را ترک نکرده بودند، اکنون توانسته اند دامنه فعالیت های خود را در مناطق خشکسالی زدهی تحت کنترل گروه الشباب گسترش دهند.
وی افزود، یکی دیگر از روشهای مؤثر برای ارسال کمکهای انسانی به این مناطق سومالی، برقراری تماس با رهبران قبایل محلی است، زیرا این رهبران، مصمم اند که در این شرایط بسیار دشوار، به مردم خود کمک کنند.
از همین رو، ما می توانیم به بسیاری از مردم در درون خاک سومالی امدادرسانی کنیم.
گزارشگر این شبکه در خاتمه افزود، آنچه در رابطه با کمک رسانی به قحطی زدگان شاخ آفریقا، شاید از هر چیز دیگر اهمیت بیشتری داشته باشد، سرعت عمل است، زیرا گذشتِ زمان و از دست رفتن فرصتها، به نفع هیچکس در این مناطق خشکسالی زده، نخواهد بود.