واحد مرکزی خبر / خبرگزاری شینهوا در تحلیلی از فاشر در شمال دارفور سودان نوشت : قطار صلح دارفور با وجود موانع پیش رو در مسیر مقصد نهایی خود حرکت می کند
قطار صلح در منطقه دارفور در غرب سودان برای یافتن ایستگاه پایانی خود در حرکت است اما موانع و دشواریهایی وجود دارد که همچنان باعث می شود رویای حل وفصل نهایی غیر ممکن شود . مقامات محلی در دارفور پس از امضای موافقت نامه صلح دوحه در چهاردهم ژوئیه ، تحرکات گسترده ای را برای متقاعد کردن برخی جنبشهای مسلحی که به موافقت نامه دوحه نپیوسته اند آغاز کرده اند.
مقامات دارفور در اجرای تاکیدهای عمر البشیر رئیس جمهور سودان مبنی بر اینکه دیگر در خارج از سودان مذاکره نشود و موافقت نامه دوحه نیز آخرین سند صلح خواهد بود ، به صلح از داخل تاکید می کنند . مقامات محلی استان شمال دارفور موفق شده اند دو جنبش جدا شده از جنبش اصلی در دارفور یعنی جنبش آزادیبخش سودان به نامهای ائتلاف بدویها و جبهه نسل معاصر را متقاعد کنند از عملیات نظامی دست بردارند و به مشارکت سیاسی با مقامات محلی وارد شوند .
دولت شمال دارفور هفدهم و بیستم ماه ژوئیه دو موافقت نامه صلح با این دو جنبش امضا کرد که در آن بر توقف اقدامات خصمانه و ادغام نیروهای این دو جنبش در نیروهای نظامی بر اساس ضوابط و شرایط اشاره شده است .
عبدالعزیز آدم، فرمانده نیروهای جنبش ائتلاف بدویها گفت به علت آنکه مردم از جنگ و درگیری خسته شده اند به چارچوب حمایت از فرصتهای صلح بازگشته ایم.
این یک فرصت بزرگ برای محقق کردن صلح فراگیر در دارفور است.
امضای موافقت نامه دوحه با حمایت گسترده ساکنان دارفور و حمایت جامعه بین المللی امکان برقراری صلح را در دارفور بر اساس خواسته های ساکنانش فراهم می آورد.
آدم از جنبشهای مسلح مخالف پیوستن به روند صلح خواست در مواضع خود تجدید نظر کنند . وی گفت اگر ما برای دارفوریها می جنگیم آنها اکنون خواهان صلح هستند و راهی جز پاسخ دادن به خواسته آنها وجود ندارد.
با وجود فضای صلحی که در چشم انداز دارفور دیده می شود اما موانع متعددی همچنان در مسیر تلاشها برای حل و فصل بحران در دارفور که از سال 2003 میلادی آغاز شده است وجود دارد و همچنان شماری از جنبشهای اصلی و در راس آن جنبش عدالت و برابری به رهبری ابراهیم خلیل و جنبش آزادیبخش سودان با دو شاخه تحت رهبری عبد الحواحد محمد و نور و منی ارکو مناوی ، با هرگونه موافقت نامه صلح با دولت سودان مخالفند .
جنبشهای مخالف همچنان بر عملیات نظامی و تشدید درگیری با دولت مرکزی در خرطوم تاکید می کنند .
دولت سودان و جنبش آزادیبخش به رهبری تجانی سیسی پس از حدود سی ماه مذاکره بین دولت سودان و شورشیان دارفو چهاردهم ژوئیه در دوحه موافقتنامه صلح امضا کردند . موافقتنامه صلح دارفور برای مسائل مربوط به حقوق بشر ، آزادیهای اساسی ، تقسیم قدرت ، وضع اداری دارفور ، تقسیم ثروت ، پرداخت غرامت ، بازگشت آوارگان ، پناهندگان ، عدالت ، آشتی ، آتش بس دائم ، ترتیبات امنیتی نهایی ، سازوکارهای اجرا و گفتگو بین دارفوریها راهکار عرضه کرده است .
جنبش عدالت و برابری به رهبری خلیل ابراهیم و ائتلاف جنبش آزادیبخش سودان به ریاست منی ارکو مناوی از امضای این موافقتنامه خودداری کردند و پافشاری می کنند که این یک موافقتنامه جزیی است که پاسخگوی خواسته های ساکنان دارفور نیست .