خبرگزاري فارس: كارشناسان امداد سازمان ملل با انتقاد از تعلل آمريكا و سازمانهاي بينالمللي در امر امدادرساني به سومالي، درباره تاخير در اين روند كه جان هزاران سوماليايي را با خطر مرگ روبرو كرده، هشدار دادند.
به گزارش فارس، روزنامه واشنگتن پست در مقالهاي به موضوع قحطي و گرسنگي بويژه در شاخ آفريقا اشاره كرد و نوشت كه اين قحطي باعث مرگ دهها هزار نفر شده كه بيشتر آنها كودك هستند.
اين گزارش با اشاره به اقدام سازمان ملل در خصوص قحطي زده اعلام كردن اين منطقه نوشت كه اين اقدام بعد از آن انجام شد كه سازمانهاي امداد رساني زنگ خطر را به صدا درآورند، چرا كه بيش از ده ميليون نفر در اين منطقه هستد كه به علت كاهش باران و نابساماني اوضاع سياسي در منطقه به كمك نياز دارند.
"مارك باودن " يكي از مسئولان سازمان ملل در مورد كمكرساني انساني به شاخ آفريقا در اين باره مي نويسد كه سومالي در 20 سال گذشته با بيسابقهترين و شديدترين بحران غذايي مواجه شده است، وي ميافزايد كه در دو ماه آينده براي كاستن از اين بحران به بيش از 300 ميليون دلار بودجه نياز هست.
اين روزنامه ميافزايد كه قحطي و گرسنگي بويژه دو ايالت باكول و شابيل را كه جنبش جوانان مبارز بر آن تسلط دارند، در بر گرفته است، وي ادامه داد كه عدم تحرك در شرايط كنوني ميتواند قحطي را در تمامي مناطق هشت گانه جنوب سومالي امتداد دهد، باودون در اين زمينه ميگويد كه بيش از 7/3 ميليون نفر از ساكنان سومالي كه تقريبا نيمي از كل ساكنان را تشكيل ميدهد، در معرض تهديد گرسنگي و سوء تغذيه قرار دارند كه بيش از 8/2 ميليون نفر از آنها در جنوب اين كشور زندگي ميكنند.
اين روزنامه آمريكايي با اشاره به اينكه كمكهاي بينالمللي به سومالي در سال 2008 كاهش يافته بود، نوشت كه كاهش اين كمكها به علت قيد و بندهايي بود كه آمريكا عليه جنبش جوانان مجاهد در جنوب سومالي بر آژانسهاي امدادرساني تحميل كرد.
اين روزنامه برخي از آژانسهاي امدادرساني و كمكرسانهاي غربي را به سستي در تعامل با اين موضوع متهم كرده و نوشت كه آنها سرعت كافي براي پاسخ به فرياد مردم اين منطقه ندارند. "فران ايكويزا " مدير منطقهاي آژانس امداد رساني انگليس (آكسفام) در اين مورد ميگويد كه با وجودي كه اين بحران از ماهها قبل آغاز شده است، اما كمك كنندههاي بينالمللي و منطقهاي تعامل كُند و نامناسبي با اين بحران دارند و اين كمكها با كمبود بودجه 800 ميليون دلاري مواجه شده است.
روزنامه انگليسي گاردين نيز با اشاره به اين بحران نوشت كه دو ميليون كودك در معرض خطر مرگ قرار دارند و اوضاع نيمي از اين تعداد بسيار بحراني است، كمبود غذا در مناطق باكول و شابيل باعث شده است كه روزانه از هر ده هزار كودك شش كودك به علت گرسنگي جان خود را از دست بدهند، بدتر شدن اوضاع ميتواند تعداد قربانيان را به دو برابر هم برساند، اين در حالي است كه سه ايالت ديگر اين كشور در ماههاي آينده در معرض قحطي قرار دارند.
"بان كي مون " دبيركل سازمان ملل متحد نياز فوري به مقابله با اين بحران را بالغ بر 8/1 ميليارد دلار ميداند، اين در حالي است كه هشدارها در زمينه خطرات ناشي از اين بحران و پيامدهاي آن بر مناطق همجوار همچنان ادامه دارد.
بان تعداد تلفات روزانه در مناطق قحطي زده را وحشتناك خوانده و گفت كه هر گونه تاخير در ارائه كمك به ساكنان خسارت ديده قربانيان بيشتري را موجب خواهد شد.
با وجود اينكه چندين ماه از بحران غذا در جنوب سومالي ميگذرد، سازمان ملل در اقدامي ديرهنگام دو روز پيش دو منطقه باكول و لاور شابيل را منطقه قحطي زده اعلام كرد.
باودن هماهنگ كننده سازمان ملل در سومالي ضمن تشريح ابعاد اين فاجعه انساني ميگويد كه معدل سوء تغذيه در سومالي بيشترين نسبت را در جهان به خود اختصاص داده است، اين در حالي است كه روزانه از هر ده هزار نفر شش كودك جان خود را از دست ميدهند. وي هشدار داد كه هر روز تاخير در كمك به قحطي زدگان، براي كودكان و خانودههاي آنها مسأله مرگ و زندگي است.
از زمان آغاز قحطي در سومالي كه از ژانويه آغاز شده است، بيش از 135 هزار نفر به خارج از اين كشور از جمله كنيا و اتيوپي فرار كردهاند، بطوريكه روزانه به صورت متوسط بيش از 1700 نفر به اتيوپي و 1300 نفر ديگر به كنيا وارد ميشوند.