اسلام تایمز - مردم مصر كه با سرنگوني رژيم مبارك اميدوار به آيندهاي بهتر بودند هم اكنون با حضور نظامیان و مقاومت آنها در حفظ قدرت،فردایی مبهم را در پیش رو دارند.
مصر در اين روزها اوضاع و احوال مناسبي ندارد زيرا مردم اين كشور از سلطه مقامات نظامي حاكم به تنگ آمده و معتقدند كه به انقلاب آنها خيانت شده است.
مردم مصر با ديده ترديد به شوراي نظامي حاكم به رياست "محمد حسين طنطاوي" مينگرند به ويژه اينكه اين شورا از زمان سرنگوني حسني مبارك اقدام خاصي در جهت تحقق خواستههاي انقلابيون مصري انجام نداده است.
اين شورا اخيرا اعلام كرد كه انتخابات پارلماني كه بنا بود در شهريورماه برگزار شود به تعويق افتاده است و درباره قانون شكني به انقلابيون هشدار داد.اعضاي شوراي مذكور سعي كردهاند كه رضايت آمريكا و رژیم صهیونیستی و كشورهاي حوزه خليج فارس از جمله عربستان كه عناد خاصي با انقلاب مصر دارد را جلب كنند.
اين مماشات شوراي نظامي سبب شده كه مردم اين كشور عليه اين شورا جبهه گيري كنند و با سنگ به سوي نيروهاي امنيتي حمله كنند كه البته با پاسخ نظاميان مصري روبرو شدند و صدها تن در اين ميان زخمي شدند.
اما موضوع ديگري كه انقلابيون مصري را جريحه كرده است سرنوشت حسني مبارك كه با وجود گذشت چندين ماه از پيروزي انقلاب مردم مصر خواسته مهم آنها درباره محاكمه وي برآورده نشده است.
پايگاه ميدل ايست آنلاين با اشاره به اوضاع مصر آورده است: قرار است كه محاكمه حسني مبارك و فرزندان وي جمال و علا مبارك در سوم اگوست (12 مرداد) آغاز شود.
اين پايگاه ذكر كرد: مبارك 83 ساله پس از انقلاب 25 ژانويه كه مدت 18 روز به طول انجاميد به بيمارستاني در شرم الشيخ در استان سينا به سر ميبرد و در اين مدت در يك پيام صوتي اتهامات زده شده به وي را باطل خواند.
اين در حاليست كه مبارك به كشتار تظاهرات كنندگان وفساد متهم است.
اين پايگاه در ادامه مينويسد: مشكل كنوني در مصر نظاميان هستند زيرا هم اكنون آنها ادارهكننده مصر هستند و مبارك هم به آنها وابسته است. حسين طنطاوي براي مدت بيست سال وزير دفاع مبارك بوده است.
"مصطفي كمال السيد" استاد علوم سياسي دانشگاه قاهره معتقد است: اوضاع مبارك وضعيت دشواري را براي نظاميان و به ويژه طنطاوي به وجود آورده است.
مبارك اسرار پنهاني در سينه دارد كه ممكن است آنها را فاش كند.دادگاه مبارك به تعويق خواهد افتاد.
اين پايگاه ميافزايد: برخي محاكمه مبارك را نيرنگي بيش نميدانند و آنچه محتمل است به تعويق افتادن دادگاه اندكي پس از شروع آن در ماه آگوست(مرداد) است كه بهانههاي مختلفي از جمله اوضاع جسماني مبارك،تعطيلي دستگاه قضايي يا دشواري كار در ماه رمضان ميتواند اين روند را طولاني كند.
پايگاه مذكور به نقل از "عماد جاد" عضو مركز مطالعات سياسي الاهرام مصر آورده است: نظاميان دوست ندارند كه هيچ نظامي محاكمه شود آنها سعي ميكنند كه وقت كشي كنند به اين اميد كه مبارك فوت كند.
مقامات حاكم خواستار محاكمه مبارك در شرم الشيخ به جاي قاهره هستند آنها دوست دارند كه با بهانه كردن شرايط امنيتي و اوضاع جسماني مبارك دادگاه را به اتاق رئيسجمهور سابق در بيمارستان شرم الشيخ منتقل كنند.
به هر حال آنچه درباره اوضاع مصر ميتوان نتيجه گرفت اين است كه سرزمين فراعنه بايد به سرعت از لوث فرعونهاي زمان پاكسازي ميشود به ويژه كه فشارهاي كشورهاي غربي و رژيم صهيونيستي و شيوخ عربي هم پيمان حسني مبارك به قوت ادامه دارد.
اقتصاد مصر هم اكنون وضع مناسبي ندارد و سفر عصام شرف نخستوزير اين كشور به كشورهاي حوزه خليج فارس اقدامي براي سر و سامان دادن به اوضاع آشفته اقتصادي بود.
در اين ميان مسلم است كه كشورهاي مذكور بدون دليل لطفي در حق مصر نخواهند كرد.