واحد مرکزی خبر / تعداد فزاینده آوارگان قحطی زده در اردوگاه دداب درکنیا توزیع کمکهای غذایی به ساکنان اردوگاه را با مشکل مواجه کرده است.
به گزارش مونیتورینگ اخبار خارجی واحد مرکزی خبر یکی از کارکنان اردوگاه گفت: ما مدتی است که با سازمانهای بین المللی درحال گفت و گو هستیم.
این مردم درحال مرگند.آنها غذایی برای خوردن ، آبی برای نوشیدن، لباسی برای پوشیدن و سرپناه ندارند.
سازمان ملل فقط غذا می تواند ارسال کند آن هم کفاف دو یا سه هفته بیشتر را نمی دهد و کافی نیست. یکی از کارکنان برنامه جهانی غذا نیز گفت: ما فقط برای دو یا سه روز غذا داریم.اگر به اندازه کافی غذا داشتیم هر روز به آنها می دادیم. یکی از اهدا کنندگان کمکها گفت: اگر کشورهایی مانند چین به اندازه ای که می توانند کمک ارسال می کردند این وضع در عرض یک هفته برطرف می شد زیرا این مردم فقط نیازهای ابتدایی دارند.آنها غذا، آب،دارو و پناهگاه می خواهند.
از زمان شروع قحطی در ماه آوریل در شرق افریقا روزانه حدود یکهزارو سیصد آواره وارد اردوگاههای دداب در کنیا می شوند.در همین حال اردوگاههای جدیدی برای تازه واردها ساخته نشده است و آنها برای خودشان در زمینهای خالی اردوگاه درست کرده اند. این مناطق به دلیل آنکه سطحشان از دریا پائین تر است با بارش باران یا جاری شدن سیل به راحتی از بین می روند ولی آوارگان گزینه دیگری در پیش رویشان ندارند. بیابان لم یزرع در سه ماه گذشته مملو از سرپناه های ساده شده است.
ولی این سرپناه ها تاب مقاومت دربرابر آب و هوای نا مساعد را ندارند. همچنین تعداد زیادی افراد سالخورده و کودکانی وجود دارند که قادر به محافظت از خود نیستند. تعداد کل آوارگان ناشی از خشکسالی در افریقا از یازده میلیون نفر گذشته است و هیچ نشانه ای از کاهش اثر خشکسالی در شش ماه آینده دیده نمی شود. با افزایش تعداد آوارگانی که به دداب می ایند رسانه های محلی اعلام کرده اند که دولت کنیا بایداز پذیرش آوارگان بیشتر خودداری کند.این وضع ارائه کمکهای غذایی کافی را سخت تر کرده است و مشکل تعداد کافی چادر هم به آن افزووده شده است. بسیاری از کشورها قول کمک داده اند ولی این کمکها کافی نیست.
سازمان ملل متحد از کشورهای جهان خواسته است تا هرکاری که می توانند برای جلوگیری از بدتر شدن بحران قحطی انجام دهند. اردوگاه دداب که در سال 1992 در پنج هزار هکتار زمین و گنجایش سیصد و هفتاد هزار آواره در مرز کنیا و سومالی احداث شد بزرگترین اردوگاه آوارگان با طولانی ترین تاریخ درجهان است.