واحد مرکزی خبر / هرچند تلاشها برای یافتن راه حلی سیاسی برای بحران لیبی در سطوح مختلف ادامه دارد ولی تاکنون پیشنهاد یا طرح مکتوبی برای پایان دادن به کشمکش در لیبی ارائه نشده است.
زلفا صفیر گزارشگر شبکه تلویزیونی الجزیره در گزارش خود درباره تازه ترین تحولات در خصوص لیبی افزود: تماس های بین المللی و به عبارت بهتر تماس هایی که علنی بوده تاکنون نتوانسته است به یافتن طرحی روشن برای پایان دادن به بحران در لیبی منجر شود.
سازمان ملل و چند کشور خاص به تلاش های خود برای آگاه شدن از دیدگاه طرفهای مناقشه در لیبی ادامه می دهند ولی هنوز طرحی مکتوب برای پایان دادن به مناقشه تهیه نشده است.
این مسئله در اظهارات عبدالاله الخطیب نماینده ویژه سازمان ملل متحد در امور لیبی روشن است.
وی گفت آنچه تاکنون جمع آوری شده، دیدگاهها و افکار متفاوتی است که باید با استفاده از آنها راه حلی سیاسی برای بحران لیبی پیدا کرد. عبدالاله الخطیب پس از ملاقات با نمایندگان شورای ملی انتقالی لیبی در بنغازی، به طرابلس خواهد رفت تا از دیدگاههای دولت این کشور نیز آگاه شود.
این در حالی است که البغدادی علی المحمودی نخست وزیر لیبی تاکید کرده است قبل از توقف حملات هوایی ناتو به لیبی، گفتگویی با مخالفان صورت نخواهد گرفت و حکومت قذافی بر لیبی غیرقابل بحث است.
اما آنچه از صبحتهای نماینده ویژه سازمان ملل برداشت می شود این است که هرگونه پیشنهاد احتمالی شامل برقراری آتش بس همزمان با تهیه ساز و کاری برای اداره لیبی در دوره انتقالی است.
محمود جبریل عضو شورای انتقالی لیبی در تلاش برای روشن کردن موضع این شورا گفت، مخالفان لیبیایی هیچ طرحی را که در بر دارنده کناره گیری قذافی از قدرت به عنوان نخستین گام به سوی صلح نباشد، نخواهند پذیرفت.
او به این ترتیب احتمال باقی ماندن قذافی در لیبی را در صورت کناره گیری از قدرت بعید ندانست در حالی که مخالفان لیبیایی قبلا بر ضرورت خروج قذافی از لیبی تاکید داشتند. انگلیس و فرانسه نیز پیش از این اعلام کرده بودند با باقی ماندن معمر قذافی در لیبی به شرط کناره گیری از قدرت مخالف نیستند.
هرچند حملات ناتو و مخالفان لیبیایی تاکنون نتوانسته است رژیم قذافی را سرنگون کند ولی درباره میزان انسجام رژیم وی تردید زیادی وجود دارد.
او گاهی هرگونه گفتگو با مخالفان را رد می کند تا وجهه ای قدرتمند از خود ارائه کند و گاهی تاکید می کند با مخالفان گفتگو خواهد کرد.