مصر

Open in new window
وزير امور خارجه كشورمان با بيان اين كه مناسبات مردمي ايران و مصر ريشه در تاريخ و تمدن دو ملت دارد، خاطرنشان كرد: امروز با حضور هيات‌هاي مصري ما در واقع شروع تازه‌اي را در پيوند عميق خود با ملت مصر احساس مي‌كنيم و منتظر تشريفات پروتكلي اعلام روابط نمي‌مانيم.

Open in new window
Open in new window
Open in new window
Open in new window
Open in new windowبه گزارش خبرنگار سياسي خارجي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، علي‌اكبر صالحي ـ وزير امور خارجه كشورمان ـ كه بعداظهر چهارشنبه در جمع دومين هيات مصري كه به تهران سفر كرده است سخن مي‌گفت، خاطرنشان كرد: آن چه كه براي ما مهم است ارتباط مستقيم ملت‌هاي دو كشور از اقشار مختلف به ويژه انديشمندان، علما و دانشگاهيان و هنرمندان براي تحقق اهداف و آمال دو ملت است.

وي ضمن خيرمقدم به اين هيات مصري گفت: حضور شخصيت‌هاي فرهيخته، هنرمندان، سينماگران، سادات و اشراف و رهبران فرق صوفيه و نخبگان ملت انقلابي و مقاوم مصر را در كشور دوم خود ايران خيرمقدم مي‌گوييم. اميدواريم در مدت حضور خود اوقات خوبي داشته باشيد و حضور شما گام مهمي در گشايش روابط مردمي و تبادل هيات‌هاي فرهنگي، هنر، علمي و علمايي باشد.

صالحي ادامه داد: مصر نزد ملت ايران هميشه كشور بزرگ اسلامي با سابقه ديرينه‌ي تاريخي، ديني، فرهنگي و برخوردار از وزن، اعتبار و تاثير بالاي سياسي و بين‌المللي در ميان كشورهاي جهان اسلام بوده است. اسناد موجود تاريخي گواهي مي‌دهند كه دو تمدن ايران و مصر جزو مهم‌ترين تمدن‌هاي اوليه بشري هستند و از ديرباز داراي ارتباطات سياسي، اقتصادي و فرهنگي عميقي بوده‌اند و حتي عملكردها و سنت‌هاي ديني و فرهنگي دو كشور در مقاطعي از تاريخ متاثر از يكديگر بوده است.

وي با اشاره به شاعران ايراني كه به مصر سفر كرده‌اند و تاثيرپذيري هنرهاي دو كشور از هم و هم‌چنين تاثيرپذيري از زبان و فيلم‌هاي ساخته شده در دو كشور گفت: عشق و علاقه به اهل بيت (ع) يكي از شاخص‌هاي مشترك مذهب است كه با ديداري از مسجد امام حسين (ع) و بارگاه سيد نفيسه و سيد زينب (س) در قاهره اين حقيقت روشن مي‌شود.

رييس دستگاه ديپلماسي كشورمان با بيان اين كه سابقه همكاري فرهنگي دو كشور در تقريب بين مذاهب با حضور شيخ‌الازهر و علماي بزرگ ايراني يكي از تجارب درخشان همكاري‌ها در جهت وحدت جهان اسلام است، خاطرنشان كرد: فتواي شيخ شلتوت در اعلام مذهب جعفري به عنوان مذهب پنجم خود بيانگر وجود روابط عميق و معنوي بين دو كشور است. در واقع اين حركت ايراني ـ مصري بسياري از مشكلات و اختلافات ميان برادران شيعه و سني را در جهان اسلام برطرف كرد و ما امروز اگر شاهد همكاري و روابط برادرانه پيروان همه مذاهب اسلامي در بلاد اسلامي هستيم نتيجه‌ي همكاري علماي مصري و ايراني است و بايد اين راه با همكاري دانشمندان و فرهيختگان استمرار يابد.

وزير امور خارجه كشورمان گفت: ما هرگز فراموش نمي‌كنيم كه ملت مصر جزء اولين ملت‌هاي منطقه بودند كه با آغوش باز از پيروزي انقلاب اسلامي در سال 1357 استقبال كردند و دو كشور در گذشته‌ي تاريخي و مشترك خود از روابطي نزديك در زمينه‌هاي مختلف از جمله سياسي و اقتصادي برخوردار بودند و همكاري‌هاي گسترده اقتصادي و سرمايه‌گذاري مشتركي در طرح‌هاي صنعتي، بانكي و كشتيراني با هم داشتند.

صالحي ادامه داد: در واقع موضوع امضاي كمپ‌ديويد در سال 57 از جانب مصر و استقبال و پذيرايي سادات از شاه ايران در قاهره موجب نگراني ملت‌ ايران شد. اين روابط در سال 58 با فرمان امام راحل به وزير امور خارجه وقت به علت امضاي موافقت‌نامه كمپ‌ديويد با حاكميت وقت مصر قطع شد؛ اما روابط قلبي و برادرانه دو ملت در هيچ مقطعي نه تنها قطع نشد، بلكه در عرصه‌هاي بين‌المللي و منطقه‌يي دو كشور به ويژه تعاملات نخبگان هميشه برقرار بود و حامي هم بوده‌اند و ما حمايت‌هاي مصر از عضويت ايران در گروه هشت (جي 8) و سازمان تجارت جهاني (گات) و پرونده هسته‌يي را فراموش نمي‌كنيم.

صالحي در ادامه سخنانش با اشاره به خيزش مردمي مصر عليه نظام ديكتاتوري مبارك، آن را يك رويداد و تحول مهم در سطح منطقه و جهان دانست و گفت: بي‌ترديد اين تحول صفحه‌ي جديدي در منطقه باز خواهد كرد. پيروزي دو ملت در يك ماه معين (بهمن‌ماه، فوريه) نيز موضوعي اتفاقي نيست.

صالحي گفت: ما هم‌چنان كه ملت مصر انقلاب اسلامي ايران را انقلاب خود مي‌دانند ما نيز قيام مردمي مصر را پيروزي خود مي‌دانيم. حضور ميليوني ملت مصر عليه مبارك دقيقا يادآور تظاهرات ميليوني ملت ايران عليه رژيم سرسپرده شاه بود كه منجر به پايان سلطه‌ي آمريكا و آزاد شدن ايران از ايفاي نقش ژاندارمي در منطقه بود. همين موضوع را امروز با ايفاي نقش مصر در مسالحه فلسطيني و بازگشايي گذرگاه رفح كه مشت محكمي بر دهان رژيم صهيونيستي بود را ما شاهد هستيم.

رييس دستگاه ديپلماسي كشورمان افزود: با پيروزي انقلاب ملت مصر، دو كشور گام‌هاي مهم و بلندي را براي تقويت روابط و عادي‌سازي مناسبات برداشته‌اند و امروز با حضور شما انديشمندان و شخصيت‌هاي مبارز مصري از همه‌ي اقشار و گروه‌ها ما در واقع شروع تازه‌اي را در پيوند عميق خود با ملت مصر احساس مي‌كنيم و منتظر تشريفات پروتكلي اعلام روابط نمي‌مانيم. آن چه براي ما مهم است ارتباط مستقيم ملت‌هاي دو كشور از اقشار مختلف به ويژه انديشمندان، علما و دانشگاهيان و هنرمندان براي تحقق اهداف و آمال دو ملت است.

او با اشاره به ملاقاتش با نبيل العربي ـ وزير پيشين امور خارجه مصر ـ يادآور شد: مقامات دولت انتقالي مصر درباره روابط با جمهوري اسلامي ايران اظهارات مثبتي داشتند. وزير خارجه وقت مصر در گشايش صفحه جديدي در روابط كشورش با ايران تاكيد كرد.

صالحي تصريح كرد: با وجود فراز و نشيب‌هاي بين روابط ايران و مصر، در سال‌هاي گذشته مناسبات مردمي دو كشور ريشه در تاريخ و تمدن دو ملت دارد و هم‌اكنون پس از حركت انقلابي مصر سير تكاملي خود را طي مي‌كند.

وزير امور خارجه كشورمان يادآور شد: دشمنان دو ملت در راس آن‌ها آمريكا و رژيم صهيونيستي از نزديكي ملت‌ها و جهان اسلام متضرر خواهند شد بنابراين همواره در جهت مسموم كردن فضاي مناسبات دو كشور تلاش كرده و از تمام عوامل و هم‌پيمانان خود در منطقه براي رسيدن به اين هدف بهره‌گيري مي‌كنند. جاي تعجب است كه آن‌ها از دو عنصر هوشياري و مقاومت ملت‌هاي بيدار منطقه غافلند و چشم خود را بر حركت خروشان بيداري اسلامي عليه استكبار و عوامل آن‌ها در منطقه بسته‌اند.

صالحي با اشاره به حضور وزير اسراي فلسطين در جمع اين هيات گفت: ان‌شاءالله ديري نخواهيد پايد كه ما در آينده نزديك شاهد جشن پيروزي مردم مظلوم فلسطين در قدس عزيز و خروج اشغالگران از سرزمين‌هاي اسلامي خواهيم بود.

وزير امور خارجه كشورمان گفت: بي‌ترديد موضوع فلسطين، افغانستان و هجمه سنگيني كه آمريكا و اسراييل (رژيم صهيونيستي) عليه جهان اسلام به وجود آورده‌اند از دغدغه‌هاي مهم دو كشور است. منافع دو كشور در حال حاضر ايجاب مي‌كند كه در جهت تقويت وحدت و جلوگيري از هرگونه افتراق و شكاف بين كشورهاي اسلامي حركت كرده و تلاش كنند ايران و مصر از پتانسيل بالايي براي تعامل برخوردار هستند و در بين كشورهاي اسلامي كمتر كشوري مثل ايران و مصر اين پتانسيل را دارند.

صالحي گفت: ما تحولات اخير در منطقه را به فال نيك مي‌گيريم و مطمئن هستيم روند تحولات در نهايت به نفع ملت‌هاي منطقه خواهد بود و استكبار جهاني به سركردگي آمريكا نخواهد توانست بار ديگر به دليل حضور مردم در صحنه‌ي سرنوشت كشورهاي منطقه را رقم بزند.

او در پايان از اين هيات مصري خواست سلام ملت و دولت جمهوري اسلامي ايران را به ملت غيور، شجاع و مقاوم مصر ابلاغ كنند.

به گزارش خبرنگار ايسنا، در ادامه اين نشست صالحي به سوالات اعضاي هيات مصري پاسخ داد.


صفحه مناسب چاپ پیشنهاد این صفحه از این خبر یک pdf بساز

سایر خبرها

  • ۱۷ تیر ۱۴۰۲ - ۰۹:۴۱ استقبال امیرعبداللهیان از همتای الجزایری در تهران
  • ۱۷ تیر ۱۴۰۲ - ۰۹:۴۰ دیدار سفیر ایران با وزیر خارجه سیرالئون
  • ۱۷ تیر ۱۴۰۲ - ۰۹:۳۹ ملاقات سفیر ایران با زندانیان ایرانی در موزامبیک و کسب اطلاع از سلامت آنها
  • ۱۷ تیر ۱۴۰۲ - ۰۹:۳۸ رسانه اماراتی: حمیدتی و البرهان دیدار می‌کنند
  • ۰۴ تیر ۱۴۰۲ - ۰۴:۳۹ گفت‌وگوهای منطقه‌ای بن‌سلمان و السیسی در پاریس
  • ۰۴ تیر ۱۴۰۲ - ۰۴:۳۸ مغرب نشست «النقب» را به تعویق انداخت
  • ۰۴ تیر ۱۴۰۲ - ۰۴:۳۷ سودان جنوبی مرزهایش با سودان را بست
  • ۰۴ تیر ۱۴۰۲ - ۰۴:۳۶ دیدار سفیر ایران با رئیس مجلس نمایندگان تونس
  • ۲۹ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۱:۰۶ تأسف وزیر خارجه مصر از موضع اتحادیه اروپا درباره سوریه
  • ۲۹ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۱:۰۵ امیرعبداللهیان: توسعه روابط با کشورهای آفریقایی در دستورکار دولت است
  • ۲۹ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۱:۰۴ کنعانی حمله تروریستی در اوگاندا را به شدت محکوم کرد
  • ۲۹ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۱:۰۳ تصمیم دولت بورکینافاسو برای راه‌اندازی سفارت در تهران
  • ۲۹ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۱:۰۲ رئیس حزب‌ الوفد رسما نامزد انتخابات ریاست‌جمهوری مصر شد
  • ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۵:۰۸ تمدید سه روزه آتش‌بس در سودان
  • ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۵:۰۷ کرملین: تحقق طرح صلح آفریقا درباره اوکراین سخت است
  • ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۵:۰۶ دعوتنامه اردوغان برای السیسی
  • ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۵:۰۶ 17 غیرنظامی سودانی از جمله چند زن و کودک در حمله هوایی کشته شدند
  • ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۵:۰۵ کشته شدن 38 دانش‌آموز اوگاندایی در یک حمله تروریستی
  • ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۵:۰۴ یونیسف: بیش از 1 میلیون کودک به علت جنگ در سودان آواره شدند
  • ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۵:۰۳ «نیروهای پشتیبانی سریع» سودان، ارتش را به مثله کردن 2 عضو خود متهم کردند
  • ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۵:۰۲ العربیه از تشکیل کمیته‌ ایرانی-مصری برای احیای روابط خبر داد
  • ۲۲ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۵۷ سفر نخست‌وزیر عراق به قاهره با محوریت ایران و تقویت روابط
  • ۲۲ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۵۶ تشدید جنگ داخلی در سودان پس از پایان آتش‌بس 24ساعته
  • ۲۲ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۵۵ رژیم صهیونیستی به دنبال تولید تسلیحات در مغرب
  • ۱۷ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۱۸ وعده ایتالیا برای کمک ۷۰۰ میلیون یورویی به تونس
  • ۱۷ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۱۷ نشست شورای همکاری خلیج فارس و مصر درباره مسائل منطقه‌
  • ۱۷ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۱۶ مشارکت رژیم صهیونیستی در رزمایش «شیر آفریقا» در مغرب
  • ۱۷ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۱۵ درگیری‌های خونین بین مردم و نیروهای امنیتی در سنگال
  • ۱۷ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۱۴ کشته شدن ده‌ها کودک در شمال نیجریه در پی حمله مردان مسلح
  • ۱۳ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۵۶ تمایل کومور برای ازسرگیری روابط رسمی با ایران