ایرنا- گروهي از شخصيتهاي رسانه اي، فرهنگي و سياسي مصر كه در قالب دومين هيات مردمي از ايران ديدن مي كنند، امروز چهارشنبه تاكيد كردند: ملت مصر خواهان بازگشت همه جانبه به روابط با ايران است.
گروهي از اين شخصيتها امروز چهارشنبه هنگام بازديد از خبرگزاري جمهوري اسلامي (ايرنا)، در نشستي با مسئولان رسانه خبري مادر كشور به صراحت ديدگاههاي خود را در باره برقراري روابط ايران و مصر بيان كرده و استدلالهاي خود را در اين زمينه برشمردند.
'احمد السيوفي' نويسنده روزنامه پرتيراژ 'الاهرام' يكي از اعضاي اين هيات مردمي مصر است كه در اين نشست، با اشاره به لزوم برقراري روابط كامل ميان تهران و قاهره به عنوان خواست مردم مصر اظهار داشت: برقراري روابط كامل ميان ايران و مصر نه تنها به نفع دو ملت، بلكه به نفع تمامي امت اسلامي است.
وي افزود: برقراري مجدد روابط ايران و مصر دشمنان بسياري دارد و ما با انجام اين گونه سفرها قصد داريم تا با فشار مردمي به مقابله با فشارهاي سياسي برويم.
وي با اشاره به 'ديپلماسي پينگ پونگ' هنري كيسينجر وزير خارجه اسبق آمريكا براي برقراري روابط پكن و واشنگتن در دهه 70 ميلادي تصريح كرد: اين دو كشور با همه اختلافات خود و تنها بدليل منافع و مصالح با يكديگر رابطه برقرار كردند و لازم است تا ايران و مصر هم كه داراي اشتراكات فراوان هستند رابطه خود را هر چه سريعتر برقرار كنند.
اين روزنامه نگار برجسته مصري با بيان اينكه احياي روابط تهران- قاهره منافع دو كشور و دو ملت را تامين خواهد كرد، گفت:ملت مصر آماده ايستادن در برابر همه خطرات و فشارها براي برقراري روابط دو كشور است.
'السيوفي' يادآور شد: برقراري اين روابط مي تواند تمامي معادلات منطقه خاورميانه را تغيير دهد.
* ايران و مصر؛ دو بال جهان اسلام
'محمد حلمي' سردبير روزنامه 'النور الاسلاميه' نيز در اين نشست، با معرفي روزنامه خود كه سال 1981 تاسيس شده است، گفت: اين روزنامه از علاقه مندان و حاميان ايران بوده و همواره در جهت توقف جنگي كه صدام بر ايران تحميل كرد، تلاش كرده است.
اين روزنامه نگار ادامه داد: من ريشه ها و جلوه هاي اسلام را در ايران ديدم و با شما پيمان مي بندم كه در يك صف، در مقابل قدرت هاي طاغوت و استكبار از جمله آمريكا بايستم.
وي تصريح كرد: ايران و مصر به مثابه دو بال امت اسلامي هستند كه بدون آنها اين امت قادر به پرواز نيست.
* سالها است منتظر تكرار انقلاب ايران در مصر بودم
'محمد عثمان' ديگر روزنامه نگار 'الاهرام' نيز يكي ديگر از ميهمانان بود كه گفت: من سالها است آرزو داشتم آنچه كه در ايران با انقلاب اسلامي رخ داد، در مصر نيز رخ دهد، اگرچه تحقق اين آرزو 32 سال به تاخير افتاد اما خوشحالم كه بالاخره اين اتفاق صورت گرفت.
وي تصريح كرد: آنچه در مصر بوقوع پيوست، زلزله دوم بعد از انقلاب ايران بود كه قواي استكبار را لرزاند. بنابراين فكر نمي كنم دشمنان ما ساكت بنشيند و نظاره گر نزديك شدن دو كشور به يكديگر باشند.
عثمان ادامه داد: يقينا آنها اجازه نخواهند داد اين دو بال اسلام، به حركت در آيد ولي ما نبايد تسليم شويم بلكه بايد براي گسترش رابطه در ابعاد مختلف تلاش كنيم .
* ايران تاريخ ساز است
'احمد سعد صبحي' كه بيش از 17 سال در زندان هاي حكومت حسني مبارك زنداني شده و از سخنرانان انقلاب مصر در اجتماعات ميدان التحرير قاهره بود، نيز در اين نشست اظهار داشت: انقلاب مصر كار مردم نبود بلكه كار خدا بود.
وي با بيان اينكه ملت مصر كمترين هزينه را براي اين انقلاب داد، تصريح كرد: مهم ترين نكته در رابطه با انقلاب مصر اين بود كه مانند برخي از انقلاب هاي ديگر كسي از بيرون آن را مديريت نكرد.
اين فعال سياسي مصري، تمامي مردم مصر اعم از پير و جوان را سهيم در انقلاب اين كشور دانست و افزود: بعد از بيرون رفتن فرعون مصر، ديگر فرعوني بر مصر حاكم نخواهد شد و اگر اكنون نيز مبارك همچنان زنده است براي عبرت سايرين است.
سعد صبحي با تاكيد بر اينكه 'ايران داراي يك ملت و كشور تاريخ ساز است'، از خواست مردم مصر براي برقراري روابط گسترده با تهران سخن گفت اما خاطرنشان كرد: براي آنكه روابط دو كشور به روال طبيعي خود بازگردد، ما به زمان نياز داريم.
وي افزود: ملت ما حدود 30 سال تحت فشار، سركوب و زجر ناشي از رژيم حسني مبارك بود . بنابراين، در كوتاه مدت نبايد چندان انتظار موضعگيري هاي سالم و صريح از ما در باره ايران داشته باشيد.
سعد صبحي در عين حال بر تلاش دولت و ملت ايران براي تقويت روابط خود با مصر تاكيد كرد و گفت: براي ورود به مصر تنها راه سياسي نيست بلكه همان گونه كه حضرت يعقوب به فرزندان خود گفت از 11 دروازه وارد مصر شوند، ايران نيز مي تواند از راه هاي ديگري مانند اقتصادي و فرهنگي وارد مصر شود.
وي با اشاره به لزوم احياي تمدن مصر خاطرنشان كرد: ايران در حال ساختن تاريخ است و ما در مصر در حال مطالعه تاريخ.
اين فعال سياسي افزود: طاغوت مصر اسلام را در حد امور شخصي در جامعه محدود كرده بود اما ما در ايران شاهد كشوري هستيم كه در آن يك اسلام سياسي و اجتماعي پيشرفته حاكم است كه فناوري و دانش روز را نيز براي توسعه كشور به خدمت گرفته است.
* ايرنا، ايران را به ملت مصر بشناساند
'صبحي عبدالسلام' خبرنگار روزنامه الدستور نيز در اين نشست خبري با بيان اينكه به تهران آمده است تا ايران را بشناسد و با ايده هاي مردم و مسئولان ايراني آشنا شود، گفت: ملت مصر اخبار مربوط به ايران را از رسانه هاي غربي مانند رويترز و فرانس پرس دنبال مي كند.
وي تصريح كرد: آرزو دارم ملت مصر ايران را از رسانه اي مانند ايرنا بشناسد نه از طريق رسانه هاي غربي.
'سعد الحواري' از سربازان قديمي جنگ مصر با اسراييل نيز كه در اين هيات مردمي حضور دارد، در رابطه با رسالت رسانه هاي دو كشور براي برقراري مجدد روابط ميان تهران و قاهره گفت: وظيفه يك خبرگزاري مانند ايرنا در اين رابطه بسيار سنگين است و ضمن اينكه بايد ايران را به مردم مصر بشناساند، بايد تخريب هايي را كه از سوي ديگر رسانه ها در رابطه با ايران صورت گرفته است، اصلاح كند.
وي با ابراز نفرت خويش از صهيونيستها تصريح كرد: مبارك را امريكاييها اداره مي كردند اما ديگر همه فرعونها در مصر دفن شده اند و ديگر باز نمي گردند.
*دولت ايران دولت آرماني ما است
'سيد طاهر الهاشمي' رييس سنديكاي سادات مصر از سخنرانان ديگر مصري در اين نشست بود كه در رابطه با پيروزي انقلاب اسلامي بدست حضرت امام خميني (ره) اظهار داشت: زماني كه انقلاب اسلامي در ايران به پيروزي رسيد، پدرم به من گفت اولين دولت حق بر سر كار آمد.
وي افزود: دولت ايران، دولت آرماني ما است و پشتوانه خوبي براي انقلاب مردم مصر به شمار مي رود.
'محمد هجرس' ملقب به ابوفارس نيز سرنگوني طاغوت مصر را فضل و عنايت خداوند دانست و گفت: همانطور كه ملت ايران طاغوت كشورشان را با تمسك به اسلام نابود كردند، مصري ها هم به ياري خداوند مبارك را از قدرت پايين كشيدند.
وي كه ازرهبران انقلابيون فعال در ميدان التحرير قاهره در دوران قيام اخير مردم مصر بوده است، ايران را يك ابرقدرت جهان اسلام خواند و گفت: مصر نيز با بدست آوردن جايگاه بزرگ خود در جهان اسلام و اتحاد با ايران مي تواند نقش جديدي را در آينده منطقه و تقويت وحدت و يكپارچگي در ميان مسلمانان ايفا كند.
ابوفارس تصريح كرد: حضور مصر به عنوان يك كشور متمدن، مستقل و اثرگذارمي تواند به تقويت وحدت در منطقه كمك شاياني بكند.
وي با تاكيد بر ادامه ديپلماسي مردمي در روابط مصر وايران تصريح كرد: به ايراني ها اين نويد را مي دهم كه شوراي فرماندهان انقلاب مصر متشكل از 80درصد اتحاديه ها ي مردمي و صنفي با حدود 6ميليون نفر تحت پوشش در شرف تشكيل شدن است كه اميدواريم كل ملت مصر را دربر بگيرد.
'سيدحسن بغدادي الجعفري الحسيني' مشاور سنديكا سادات شريف مصر هم گفت: پيامبر اكرم (ص) زماني كه سلمان وارد شد، دست بر پشت او كشيد و سه بار گفت: ملت اين فرد اسلام را نصرت خواهند كرد.
وي با تاكيد بر ضرورت اتحاد دوملت ايران ومصرتصريح كرد: ايران در قلب فرد فرد مردم مصر و مصر در قلب فرد فرد مردم ايران قرار دارد و اين موضوع بزرگ ترين عنصر وحدت دو كشور بشمار مي رود.
* خوابي كه تعبير شد
'وسام البحيري'، گوينده راديو قرآن مصر نيز گفت: سفر به ايران را سه سال پيش خواب ديده بودم در حالي كه خود و خانواده ام هرگز تحقق آن را پيش بيني نمي كرديم اما امروز به ياري خداوند و به لطف انقلاب مردمي مصر، اين رويا محقق شده است.
وي با تاكيد بر ضرورت حركت مسلمانان در خط وحدت، مسئوليت روزنامه نگاران مصري را در انعكاس واقعيت هاي ايران در رسانه هاي مصر و تصحيح اشتباهات موجود در نگاه برخي از مصريها نسبت به ايران، بسيار مهم خواند.
البحيري با تشكر از ترتيب دهندگان سفر هيات هاي مصري به ايران، اهل بيت عصمت و طهارت را نقطه پيوند دو ملت ايران ومصر خواند و گفت: انشاءالله هيات هايي هم از ايران به مصر بيايند و دستاوردهاي انقلاب مصر را براي ملت ايران منعكس نمايند.
شيخ طريقه موازي نيز با بيان اين مطلب كه اين هيات از يك كشور عظيم مانند مصر به يك كشور عظيم مانند ايران آمده است، هدف از سفر خود را به ايران كمك به وصل شدن دو ملت ايران ومصر و رقم زدن آينده اي مشترك براي اين دو دانست.
وي تصريح كرد: امپرياليسم نمي تواند مانع اين اتصال شود و مصر وايران به عنوان دو بال اسلام به يكديگر خواهند پيوست.
وي انقلاب اسلامي را متعلق به تمام ملت ها دانست و خطاب به ايراني ها گفت: ما شما را از خودمان و خودمان را متعلق به شما مي دانيم.
* انقلاب مصر شراره انقلاب ايران بود
دكتر احمد ابن حسن از سادات حسيني مصر نيز انقلاب مردم مصر را شراره انقلاب اسلامي ايران دانست و گفت: شيطان بزرگ و ايادي اش تمام تلاش خود را براي بدنام كردن ايران و امام خميني (ره) جمع كرده بود اما عاقبت خود آنان رسوا شدند.
وي افزود: اكنون ايران و مصر بايد براي تحقق آرمانهاي مستضعفان جهان با يكديگر متحد شوند چرا كه امروز صداي ياري طلبي امام حسين (ع) در مصر و انقلابهاي مردمي طنين انداز شده است.
شيخ موسي انور الحسيني، رييس اتحاديه اشراف مصر با خواندن ابياتي از سروده هاي خود از ايران و ايرنا بخاطر پذيرايي از هيات هاي مصري تشكر كرد و گفت: ما دست دوستي ملت مصر را به سوي ايراني ها دراز مي كنيم و معتقديم زنگ روابط دو كشور امروز، نه فردا، بايستي به صدا دربيايد.
وي تصريح كرد: خواسته مردم مصر اتحاد با ايران است و اين اتحاد قابل معامله نيست.
'علي اكبر جوانفكر' مديرعامل ايرنا نيز در اين نشست تاكيد كرد كه نزديكي ايران و مصر موجب بيداري مردم و تحول در كل منطقه خاورميانه خواهد شد.
هيات مردمي مصر به دعوت مجمع جهاني اهل بيت (ع) به ايران سفر كرده است.