واحد مرکزی خبر / اکسفام روز پنجشنبه در گزارشی اعلام کرد غیر نظامیان در شرق جمهوری دموکراتیک کنگو آسیب های زیادی ناشی از افزایش فعالیت های شورشیان سابق اوگاندا متحمل شده اند
قبایل ساکن این منطقه از جمله آسیب پذیر ترین و دور افتاده ترین قبایل قاره افریقا به شمار می روند و مشکلات و دشواریهای آنها طی سال گذشته میلادی به شدت افزایش یافته است.
موسسه اکسفام که مقر آن در انگلیس قرار دارد از سال دو هزار و هفت میلادی ارزیابیهای سالانه ای درباره حفاظت از غیر نظامیان در این منطقه صورت داده است با این حال امسال برای نخستین بار در مناطق تحت کنترل شورشیان موسوم به ارتش مقاومت مسیح قادر به بررسیهای فراگیر نبود. این گروه در گزارش خود اعلام کرد گروههای کوچک جنگجویان به طور دایم در منطقه در حال تحرک هستند و وحشیانه مردم این منطقه را که از جمله آواره ترین و فراموش شده ترین مردم جهان به شمار می روند هدف قرار می دهند.
اکسفام نوشت حدود سی هزار غیر نظامی در سه ماهه نخست دو هزارو یازده میلادی به علت حملات شورشیان ارتش مقاومت مسیح خانه های خود را ترک کرده و آواره شده اند و شمار آوارگان این منطقه به سیصد و سی هزار نفر رسیده است.
در این گزارش آمده است شصت و دو درصد از افرادی که تنها در منطقه هوت اووله با اکسفام گفتگو کرده اند گفته اند در مقایسه با سال گذشته کمتر احساس امنیت می کنند. اکسفام در این گزارش همچنین آورده است هر حمله جدید شورشیان، کل ساکنان منطقه را در برابر غارت گروههای شبه نظامی فعال در مناطق دور افتاده کنگو آسیب پذیرتر می کند.
این موسسه در گزارش خود نوشت بیشتر افرادی که در مصاحبه های اکسفام شرکت کردند اعلام کردند به حال خود رها شده اند و دولت کنگو به امنیت آنها توجهی ندارد.
آنها همچنین ارتش مقاومت مسیح را عامل اصلی کشتار، شکنجه ، آدم ربایی و نیز غارت و نابودی مزارع معرفی می کنند و مواردی از سو استفاده جنسی توسط این شبه نظامیان گزارش کرده اند. اکسفام همچنین در گزارش خود اعلام کرد به علت عدم گشتی زنی و حضور نیروهای ارتش کنگو و نیروهای سازمان ملل مستقر کنگو در این منطقه و نیز عدم ارتباط آنها با مردم، نیروهای ارتش مقاومت مسیح روز به روز فعالیت های خود را گسترش می دهند. ارتش مقاومت مسیح در سال هزارو نهصد و هشتاد و هشت میلادی و در پی نارضایتی اقلیت نژادی آشولی در اوگاندا تشکیل شد.
جوزف کانی سرکرده این گروه باورهای سطحی مسیحی را در این گروه توسعه داده است.
خبرگزاری فرانسه از پاریس گزارش داد،کانی که اکنون تحت تعقیب دیوان بین المللی کیفری است، به نظر می رسد که برنامه های سیاسی را کنار گذاشته است و طی سال های اخیر تنها به دنبال کشتار و نابودی در کنگو، سودان و جمهوری آفریقای مرکزی بوده است.