واحد مرکزی خبر/ دهها هزار معدنچی در افریقای جنوبی روز پنجشنبه اعتصاب می کنند.
این اعتصاب کارگران بخش طلا در افریقای جنوبی در واقع موجب تشدید موج اعتصاب کارگران در این کشور خواهد شد و روزانه بیست و پنج میلیون دلار زیان به بخش تولید طلا در این کشور تحمیل خواهد کرد.
علاوه بر کارگران معادن طلا، کارگران بخشهای مختلف معادن و منابع طبیعی در افریقای جنوبی اعتصاب کرده اند و یا در آستانه اعتصاب قرار دارند.
همچنین قرار است اتحادیه های کارگران معادن زغالسنگ افریقای جنوبی با مسئولان اتاق معادن این کشور دیدار کنند که این دیدار در واقع در راستای تلاش برای پایان دادن به اعتصاب کارگران معادن زغالسنگ برگزار خواهد شد.
کارگران معادن زغالسنگ در افریقای جنوبی در اعتراض به دستمزدهایشان اعتصاب کرده اند.
حدود یکصد هزار کارگر شرکت های انگلوگد آشانتی ، گلد فلدز، هارمونی گلد و دیگر شرکت های کوچکتر قرار است پس از پایان شیفت کاری خود در ساعت شانزده به وقت گرینویچ اعتصاب کنند. گفتنی است افریقای جنوبی بزگترین اقتصاد قاره افریقا به شمار می رود و بخش عمده ای از قدرت اقتصادی این کشور ناشی از ذخایر گسترده طلا است با این حال کاهش کیفیت طلای معادن افریقای جنوبی، افزایش عمق معادن این کشور و نیز نگرانی سرمایه گذاران موجب شده است این کشور در رتبه بندی بین المللی از نظر تولید طلا از جایگاه اول به چهارم سقوط کند. این اعتصاب بعید است بر بهای طلا که روز چهارشنبه به هزار و ششصد و بیست و پنج دلار رسید اثری داشته باشد.
تحلیلگران می گویند با این حال ادامه اعتراضات موجب افزایش بهای شمش طلا خواهد شد.
بخشهای دیگر افریقای جنوبی نیز همچنان تحت تاثیر اعتصاب قرار دارند.
اعتصاب سه هفته ای کارگران بخش نفت در افریقای جنوبی به نظر می رسد درحال پایان یافتن است این درحالی است که بخش صنایع پلاتین این کشور در آستانه اعتصاب است.
سران اتحادیه های کارگران بخش نفت قرار است روز پنجشنبه به طور رسمی پایان اعتصاب را اعلام کنند.
خبرگزاری رویترز از ژوهانسبورگ گزارش داد،در حالی که نرخ تورم در افریقای جنوبی حدود پنج درصد است اتحادیه های کارگری این کشور خواستار افرایش ده تا پانزده درصدی دستمزدها شده اند.
کارشناسان هشدار داده اند در صورتی که دستمزد کارگران افزایش بیش از ده درصد داشته باشد، تورم در این کشور به سرعت رشد خواهد کرد.