خبرگزاري فارس: مرگ جان بيشاز 11 ميليون نفررا در سوماليوكنيا تهديدميكند و سازمان خواربار و كشاورزي ملل متحد توقف كمكرساني به مناطق بحرانزده شرق آفريقا را رسوايي بزرگ براي جامعه جهاني دانست.
به گزارش مانيتورينگ فارس، بدترين موج خشكسالي كه در 60 سال گذشته بيسابقه بوده شرق آفريقا را فرا گرفته است و تلفات اين خشكسالي در حال عبور از مرز يك ميليون نفر است.
سازمان ملل در گزارشي اعلام كرده كه فاجعه انساني در شرق آفريقا و به طور ويژه در سومالي جان 11 ميليون نفر را با تهديد مواجه كرده است.
فائو سازمان خواربار و كشاورزي ملل متحد نيز اعلام كرده كه گرسنگي مردم مناطق بحرانزده را با خطر مرگ مواجه كرده است و اين سازمان به خاطر پائين بودن كمكهاي مالي بين المللي از امدادرساني ناتوان شده است.
فائو بحران غذايي در سومالي را رسوايي براي جامعه بين المللي دانسته است و از سوي ديگر تأكيد كرده كه به تلاشها براي ادامه كمكرساني ادامه ميدهد.
شبكه تلويزيوني الجزيره در گزارشي با اشاره به اينكه دوربينهاي تلويزيوني از به تصوير كشيدن فاجعه انساني در سومالي ناتوان هستند، تصاويري از يك درمانگاه در سومالي پخش كرد كه در آن هيچگونه امكانات پزشكي براي نجات كودكان در حال مرگ وجود نداشت.
اين شبكه تصريح كرد كه از هر 10 كودك 3 نفر با خطر مرگ بر اثر سوءتغذيه مواجه هستند و اين رسوايي است كه جامعه بين المللي مسئول آن است.
الجزيره تأكيد كرد كه در موگاديشو پايتخت سومالي آب آشاميدني وجود ندارد و علاوه بر آن جنگ داخلي جادههاي منتهي به اين شهر را بسته است.
اين شبكه در ادامه با اشاره به اينكه پس از كودكان، زنان قربانيان اصلي اين بحران هستند و مجبور هستند كيلومترها براي نجات فرزندانشان از گرسنگي و جنگ در بيابانها راه بروند درحالي كه كودكان ناتوان را با خود حمل ميكنند.
الجزيره در اين گزارش با اشاره به مشكلات زنان و مادران در سومالي ابراز داشت كه اين زنان از مهار شبح مرگ بر كودكان خود ناتوان هستند.
مجري اين شبكه در ادامه افزود كه بسياري از زنان كودكان خود را براثر تشنگي و گرسنگي در مسير اردوگاههاي آوارگان از دست دادهاند و اين درحالي است كه گروه شورشي در سومالي مانع از ورود گروههاي امداد رساني به داخل كشور ميشوند.
همچنين اوضاع در كنيا نيز فاجعهبار است و وضع بهتري از سومالي ندارد، بيش از سه ميليون نفر در كنيا نياز به دريافت و غذا و آب آشاميدني دارند.
اين درحالي است كه در كنيا تنها يك ميليون و 700 هزار تن توانستهاند كمكهاي غذايي سازمان ملل را دريافت كنند و سازمان ملل خواستار 600 ميليون دلار براي كمك به قحطي زدگان در اين كشور شده است.
الجزيره در پايان با مقايسه هزينههاي بالاي جنگ ليبي با هزينه كمك به گرسنگان در جايي ديگر از آفريقا خواستار نجات غيرنظاميان در سومالي و كنيا شد.