واحد مرکزی خبر / تحلیلگرسیاسی شبکه فرانس بیست و چهار این پرسش را مطرح کرد که ایا پس از پنج ماه درگیری در لیبی راه حلی سیاسی برای این بحران وجود دارد؟
به گزارش شبکه تلویزیونی فرانس24، پولین سیمونه تحلیلگر این شبکه افزود پیام صوتی اخیر معمر قذافی رهبر لیبی حاکی از ان است که وی به هیچ وجه از موضع خود کوتاه نخواهد امد و تسلیم فشارها نخواهد شد.
وی ادامه داد نیروهای انقلابی لیبی طی هفته اخیر پیشنهادی به قذافی کرده بودند، و ان این بود که اگر استعفا کند وی می تواند در لیبی بماند اما مخالفت رسمی با این پیشنهاد رسما از جانب طرابلس اعلام شد.
اما در هر صورت این تحولات نشان می دهد که شورای ملی انتقالی لیبی پیروزی نظامی را منتفی می داند و به دنبال مذاکره با طرابلس است.
اما تلاشهای دیپلماتیک کشورهای خارجی نیز همچنان ادامه دارد.
شماری از فرستادگان خارجی رفت و امدهای زیادی به طرابلس و بنغازی دارند و فرستاده های امریکا نیز به تونس سفر کرده اند.
هئیتی از سازمان ملل در اوایل هفته به طرابلس و بنغازی رفت و پیشنهادی به انقلابیون و قذافی داد.
بر اساس این پیشنهاد اتش بس فوری برقرار می شود؛ معمر قذافی کناره گیری می کند ودولت انتقالی اتحاد ملی تشکیل می شود.
به گفته یکی از منابع نیروهای انقلابی نهادی، متشکل از دو نماینده نیروهای انقلابی و دو نماینده وفادار به قذافی شکل می گیرد که مصطفی عبدالجلیل رئیس شورای ملی انتقالی لیبی ان را رد کرد.
نخست وزیر لیبی نیز ان را نپذیرفت و گفت هرگز برکناری قذافی مطرح نیست.
رژیم طرابلس به علاوه خواهان پایان بمبارانهای ناتو شده تا گفتگو ها را از سرگیرد. این تحلیلگر درباره تصمیم اخیر انگلیس برای اخراج نمایندگان حکومت قذافی از لندن گفت انگلیس نیز شورای ملی انقلابی را به عنوان تنها حکومت مشروع لیبی به رسمیت می شناسد.
پیش از ان فرانسه و امریکا نیز تصمیم مشابهی گرفته بودند.
در جبهه نبرد بن بست کامل حکمفرما است.
قذافی منزوی و تنها است و نبرد در شهرهایی چون بریقه و مصراته ادامه دارد.
اما نبردها به پیروزی هیچ یک از دو طرف منجر نشده است.