مصر

وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي در ديدار با هيات سينمايي مصر، از آمادگي ايران براي همكاري‌هاي مشترك سينمايي و هنري با اين كشور خبر داد.

به گزارش خبرنگار بخش سينمايي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، سيدمحمد حسيني در ديدار با هيات فرهنگي مصري كه صبح امروز (پنج‌شنبه، ششم مردادماه) در ساختمان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي برگزار شد، پس از خير مقدم به ميهمانان، گفت: مردم ايران و مصر، ارتباط ديرينه‌اي با يكديگر دارند كه حتا اين ارتباط به پيش از اسلام نيز بازمي‌گردد. ما كشور مصر را كشوري داراي سابقه ديرينه تمدني و فرهنگي مي‌دانيم.

وي ادامه داد: بسياري از آثار انديشمندان مصري در كشورمان ترجمه شده است، حتا رهبر فرزانه ما قبل از انقلاب اسلامي، بعضي از آثار انديشمندان مصري را ترجمه كرده‌اند كه اين مطلب نشان از اهتمام و علاقه مردم ايران به مصر دارد.

وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي با اشاره به روابط بين دو كشور ايران و مصر پس از انقلاب اسلامي، خاطرنشان كرد: رهبر معظم انقلاب ما قبلا گفته بودند كه مصر مركز عزت و كرامت جهان عرب است؛ يعني ما براي مصر جايگاه خاص و والايي قائل هستيم. متاسفانه پس از پيروزي انقلاب كه ما بسيار اميدوار بوديم رابطه بين دو كشور گسترده‌تر شود، به خاطر تبليغات منفي و سلطه نظام‌هاي غربي، اين دو كشور از يكديگر جدا شدند و براي ساليان سال، ارتباط‌ها قطع و يا بسيار اندك بود.

حسيني شرايط فعلي را براي ايجاد ارتباط دوباره بين دو كشور ايران و مصر بسيار مناسب دانست و ادامه داد: در حال حاضر كه در كشورهاي جهان اسلام نوعي بيداري به وجود آمده و همچنين فضاي بازي در كشور مصر ايجاد شده، شرايط بسيار خوبي فراهم است كه بتوانيم اين 30 سال عدم ارتباط را به نوعي جبران كنيم. ما معتقديم كه اگر ايران و مصر دست در دست هم بدهند، به قدرت بسيار خوبي تبديل خواهند شد و همكاري‌هاي‌شان براي پيش‌برد جهان اسلام بسيار موثر خواهد بود.

وي همچنين با ابراز اميدواري از اين‌كه ايران و مصر بتوانند همكاري‌هاي سينمايي و هنري خوبي با يكديگر داشته باشند، افزود: از آقاي شمقدري و همكاران‌شان براي ايجاد اين تعامل مشترك سپاس‌گزارم. سينماي مصر تجربه خوبي دارد و با همكاري سينماي ايران خواهيم توانست پيام‌هاي جديدي را براي دنيا داشته باشيم؛ چراكه سينماي ايران هويت مستقلي از سينماي غرب دارد و فكر مي‌كنم اين همكاري مي‌تواند با استفاده از هويت اسلامي، تجربه جديدي را در عرصه سينمايي فراهم كند.

وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي همچنين با تشكر از وزير اسرا و آوارگان فلسطيني و چند نفر از سينماگران اين كشور كه در كنار هيات مصري به ايران آمده‌اند، گفت: مردم ما حتا پيش از انقلاب اسلامي علاقه ويژه‌اي به فلسطين داشتند و پس از آن هم همواره از مردم اين كشور حمايت كردند. ما مسائل فلسطين را مانند مسائل خودمان مي‌دانيم.

وي افزود: ايران، مقاومت مردم غزه را در جنگ 22روزه تحسين كرده و بايد بگويم مردم ما در زمان اين جنگ بسيار نگران بودند.

حسيني در پايان سخنانش در اين بخش خاطرنشان كرد: اميدوارم ايامي كه در آن هستيم، ايام خاطره‌انگيزي باشد و بايد بگويم كه اين‌جا خانه دوم شماست.

پس از سخنان سيدمحمد حسيني، عطاءالله الصباح ـ وزير اسرا و آوارگان فلسطيني ـ از حمايت‌هاي مردم و دولت ايران از مقاومت مردم فلسطين تشكر و خاطرنشان كرد: به نمايندگي از ملت فلسطين به خاطر كمك‌ها و حمايت‌هايي كه از ما مي‌كنيد، تشكر مي‌كنم. اعتراف مي‌كنم كه مردم ايران پس از انقلاب اسلامي همواره حامي مردم فلسطين بوده‌اند و اين حمايت‌ها تنها در حد شعار نبوده و آن را در عمل به اثبات رسانده‌اند.

وي ادامه داد: ايران كشوري بود كه در‌هاي خود را به روي نخست‌وزير منتخب ما، اسماعيل هنيه، باز كرد و ايشان به ايران آمدند. زماني كه كشورهاي مختلف از ايشان حمايت نمي‌كردند، ايران از او حمايت كرد؛ چراكه اعتقاد داشت بايد روبه‌روي دشمن صهيونيستي بايستد. همچنين ايران صادقانه از شكست حصر غزه حمايت كرد و با افتخار در كنار مجروحان ما ايستاد تا آن‌ها را مداوا كند.

عطاء‌الله الصباح با تشكر از اين‌كه ايران تاكنون در حمايت از مردم فلسطين پايدار بوده است، گفت: دولت جمهوري اسلامي ايران در برابر آن‌چه تعهد كرده بود، تاكنون پايدار بوده و اين كشور جزو اولين كشورهايي بود كه درخواست بازگشايي گذرگاه «رفح» را داشت. ما به عنوان يك ملت دست‌ خالي اميدوار به كسب حمايت‌ها از ايران و مصر هستيم. همچنين روز گذشته در ملاقات با وزير امور خارجه ايران گفتم كه ما طرحي فرهنگي داريم كه اميدواريم مورد استقبال ايران و مصر قرار گيرد؛ چراكه جنگ عليه فلسطين تنها از طريق سلاح نيست.

سپس عبدالعزيز مخيون - از بازيگران و كارگردانان سينماي مصر - با ابراز خرسندي از سفر به ايران و ديدار با وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي، گفت: در واقع بايد بگويم اين ديدار جزو نتايج ديپلماسي مردمي مصر بوده است. اين ديدار با تلاش آقاي مجتبي اماني و سفارت ايران در مصر صورت گرفت. به نظر من اين ديدارها نبايد تنها در زمينه هنري و سينمايي باشد؛ بلكه بايد در تمام موضوعات و زمينه‌ها و در راستاي خدمت به موضوع اصلي كه همانا نبرد اسلام و صهيونيست است، باشد.

او بازگشت روابط بين ايران و مصر را جزو دستاوردهاي بزرگ ديپلماسي مردمي و انقلابي اين كشور دانست و اظهار كرد: ما از طريق ديپلماسي مردمي خود تلاش كرديم تمام موانعي را كه نظام مخلوع مصر بر سر راه روابط بين دو كشور گذاشته بود، برداريم؛ چراكه همه نيروهاي انقلابي كشور ما مي‌دانند كه بازگشت روابط بين دو كشور دستاورد بسيار بزرگي است.

مخيون در پايان سخنانش با ابراز اميدواري از اين‌كه در زمينه سينمايي بتوان ارتباط بين دو كشور مصر و ايران را تقويت كرد، گفت: ما همراه با آقاي شمقدري، زمينه‌هاي مختلف همكاري را در مباحث مختلف سينمايي بررسي كرده و ديد كاملي نسبت به امكانات و تجهيزات موجود در ايران به دست آورديم. اميدوارم كه اين ديدارها باعث ايجاد همكاري‌هاي بيش‌تر در اين زمينه شود و همچنين اميدوارم كه بتوانيم شاهد اين باشيم كه پرچم ايران در سفارت مصر برافراشته شود.

غاده جباره كه اكنون رياست مدرسه عالي سينمايي مصر را برعهده دارد، نيز در اين جلسه با اشاره به اين‌كه در ديدار مردم ايران احساس غربت نكردم، ادامه داد: من نسبت به وطنم احساس بزرگي دارم و هنگامي كه مي‌خواستم پايم را از هواپيما بيرون بگذارم، استرس بسياري داشتم و قلبم در حال توقف بود؛ اما به محض اين‌كه وارد ايران شدم و با مردم ايران ملاقات كردم، احساس كردم كه با مردم مصر روبه‌رو هستم و اصلا احساس غربت نداشتم. ملت ايران، ملتي خندان، كريم و مهمان‌نواز هستند.

وي ادامه داد: همچنين وقتي به ما گفتند كه قرار است با وزير امور خارجه و وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي ايران ديدار كنم، مجددا قلبم به تپش افتاد؛ اما وقتي چهره نوراني شما (وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي) را نگاه مي كنم احساس مي‌كنم كه باز هم با مردم مصر روبه‌رو هستم. اميدوار هستم كه طبق صحبت‌هايي كه با معاون شما آقاي شمقدري انجام داديم، طرح‌هاي مشتركي را بتوانيم بين دو كشور انجام دهيم.

به گزارش ايسنا، در ادامه، رياض شاهين - كارگردان و تهيه‌كننده فلسطيني - نيز گفت: به بركت اين جلسه و سخن «لا اله ‌الا الله» اميدوار هستم كه محاصره غزه كاملا شكسته شود. از آقاي شمقدري و همچنين هنرمندان سينماي مصر براي تشكيل اين جلسه تشكر مي‌كنم.

احمد عواض عثمان ـ كارگردان مصري ـ هم با بيان اين‌كه همكاري ايران و مصر مي‌تواند بسيار مفيد باشد، گفت: قبل از اين‌كه بخواهم به ايران سفري داشته باشم، بسياري از همكارانم مرا از آمدن به ايران نهي مي‌كردند؛ اما من دوست داشتم اين كشور را از نزديك ببينم. فكر مي‌كنم همكاري ايران با مصر مي‌تواند چهره ايران را در بين كشورهاي عربي بهبود بخشد.

در پايان سخنان هنرمندان مصري و فلسطيني، محمد خان ـ كارگردان مصري ـ با ابراز خرسندي از حضور در اين جلسه خاطرنشان كرد: به نمايندگي از دوستانم در مصر و بدون قصد دخالت در امور داخلي ايران، درخواست مي‌كنم فشارهايي كه عليه برخي از همكارانم در ايران وجود دارد، كاهش پيدا كند.

هاني مصطفي ـ منتقد و روزنامه‌نگار مصري ـ نيز در اين نشست در سخناني گفت: جايگاه سينماي ايران، جايگاه خوبي در دنياست و من سينماي ايران را با كيارستمي، مخملباف و جعفر پناهي مي‌شناسم. فكر مي‌كنم همكاري براي توليدات مشترك مي‌تواند مفيد باشد.

به گزارش ايسنا، پس از سخنان هيات مصري و فلسطيني، وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي بار ديگر با ابراز خرسندي از حضور در چنين جلسه‌اي خاطرنشان كرد: در حال حاضر در ايران هر هفته يك پروژه بزرگ افتتاح مي‌شود كه بيانگر پيشرفت ايران علي‌رغم تهديدها و تحريم‌هاست. به نظر من، ايران مي‌تواند الگو و نمونه‌اي براي كشورهاي اسلامي باشد كه هم مي‌توانند آزاد باشند و هم پيشرفت‌هاي خوبي داشته باشند.

وي با بيان اين‌كه ما از هنرمندان حاضر در اين جلسه انتظار داريم كه آن‌چه را در ايران مشاهده مي‌كنند، به دوستان‌شان منتقل كنند، گفت: ما از شما هنرمندان انتظار داريم كه مردم مصر را با ايران آشنا كنيد. در گذشته هم مهمان‌هايي داشتيم كه قبل از حضور در ايران، نگراني‌هايي داشتند؛ اما آن‌ها نيز وقتي با مردم ايران آشنا شدند، ذهنيت‌شان كاملا عوض شد.

حسيني با اشاره به سخنان يكي از كارگردانان آمريكايي درباره فيلم‌هاي ايراني كه در آمريكا نمايش داده مي‌شود، اظهار كرد: يكي از كارگردانان برجسته آمريكايي مي‌گفت، وقتي فيلم‌هاي سينمايي شما در آمريكا پخش مي‌شود و ما در آن‌ها زندگي عادي شما را مي‌بينيم، باعث شگفتي‌مان مي‌شود؛ چراكه در اين‌جا تصور غلطي نسبت به ايران وجود دارد يا حتا وقتي فيلم‌هايي از آقاي رييس‌جمهور در آمريكا پخش مي‌شود، آن‌ها با خودشان مي‌گويند مگر در ايران انتخابات هم برگزار مي‌شود؟ اين بدان معناست كه مردم آمريكا نيز از اتفاقاتي كه در ايران مي‌افتد، شناختي ندارند.

وزير ارشاد در ادامه سخنانش بر همكاري‌هاي مشترك در زمينه سينماي بين ايران و مصر، تاكيد و بيان كرد: يكي از اهداف فيلم‌هاي هاليوودي اين است كه چهره‌اي نامطلوب از كشورهاي اسلامي و همچنين چهره‌اي خشن و تروريست از مسلمانان نشان دهد؛ درحالي كه اسلام دين رحمت است؛ پس ما بايد با ساخت فيلم‌هاي ارزشمند بتوانيم واقعيت اسلام را نشان دهيم.

حسيني با اعلام آمادگي ايران براي همكاري در زمينه‌هاي مختلف هنري با مصر، خاطرنشان كرد:‌ علاوه بر فعاليت‌هاي مشترك سينمايي، در بحث‌هاي هنري ديگري هم كه آقاي شاه‌آبادي معاون مربوط به آن هستند، مي‌توانيم همكاري‌هاي خوبي داشته باشيم. ما در ايران هر سال جشنواره‌هاي متعددي داريم كه هنرمندان مصري مي‌توانند در آن‌ها حضور يابند و متقابلا ما نيز آمادگي شركت در فعاليت‌هاي هنري و جشنواره‌يي شما را داريم.

به گزارش ايسنا، در اين نشست، شفيع آقامحمديان، حميد شاه‌آبادي، محمد عباسيان، بابك خانيان و جواد شمقدري از ايران حضور داشتند.

همچنين عبدالعزيز مخيون، محمود قاسم، محمود عبدالسميع، احمد ماهر، بشير الديك، محمد دياب، علي بدرخان، محمد خان، يحيي عبدالرئوف عزمي، مني الصبان، احمد عواض عثمان، عبدالله العفيفي، غاده جباره، وفا ابوالضياء، هاني مصطفي، احمد مصطفي، كمال رمزي، عمرو سلامه، عزيزه شلبي، اماني عطاالله و رياض شاهين از حاضران مصري و فلسطيني نشست بودند.


صفحه مناسب چاپ پیشنهاد این صفحه از این خبر یک pdf بساز

سایر خبرها

  • ۱۷ تیر ۱۴۰۲ - ۰۹:۴۱ استقبال امیرعبداللهیان از همتای الجزایری در تهران
  • ۱۷ تیر ۱۴۰۲ - ۰۹:۴۰ دیدار سفیر ایران با وزیر خارجه سیرالئون
  • ۱۷ تیر ۱۴۰۲ - ۰۹:۳۹ ملاقات سفیر ایران با زندانیان ایرانی در موزامبیک و کسب اطلاع از سلامت آنها
  • ۱۷ تیر ۱۴۰۲ - ۰۹:۳۸ رسانه اماراتی: حمیدتی و البرهان دیدار می‌کنند
  • ۰۴ تیر ۱۴۰۲ - ۰۴:۳۹ گفت‌وگوهای منطقه‌ای بن‌سلمان و السیسی در پاریس
  • ۰۴ تیر ۱۴۰۲ - ۰۴:۳۸ مغرب نشست «النقب» را به تعویق انداخت
  • ۰۴ تیر ۱۴۰۲ - ۰۴:۳۷ سودان جنوبی مرزهایش با سودان را بست
  • ۰۴ تیر ۱۴۰۲ - ۰۴:۳۶ دیدار سفیر ایران با رئیس مجلس نمایندگان تونس
  • ۲۹ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۱:۰۶ تأسف وزیر خارجه مصر از موضع اتحادیه اروپا درباره سوریه
  • ۲۹ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۱:۰۵ امیرعبداللهیان: توسعه روابط با کشورهای آفریقایی در دستورکار دولت است
  • ۲۹ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۱:۰۴ کنعانی حمله تروریستی در اوگاندا را به شدت محکوم کرد
  • ۲۹ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۱:۰۳ تصمیم دولت بورکینافاسو برای راه‌اندازی سفارت در تهران
  • ۲۹ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۱:۰۲ رئیس حزب‌ الوفد رسما نامزد انتخابات ریاست‌جمهوری مصر شد
  • ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۵:۰۸ تمدید سه روزه آتش‌بس در سودان
  • ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۵:۰۷ کرملین: تحقق طرح صلح آفریقا درباره اوکراین سخت است
  • ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۵:۰۶ دعوتنامه اردوغان برای السیسی
  • ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۵:۰۶ 17 غیرنظامی سودانی از جمله چند زن و کودک در حمله هوایی کشته شدند
  • ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۵:۰۵ کشته شدن 38 دانش‌آموز اوگاندایی در یک حمله تروریستی
  • ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۵:۰۴ یونیسف: بیش از 1 میلیون کودک به علت جنگ در سودان آواره شدند
  • ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۵:۰۳ «نیروهای پشتیبانی سریع» سودان، ارتش را به مثله کردن 2 عضو خود متهم کردند
  • ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۵:۰۲ العربیه از تشکیل کمیته‌ ایرانی-مصری برای احیای روابط خبر داد
  • ۲۲ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۵۷ سفر نخست‌وزیر عراق به قاهره با محوریت ایران و تقویت روابط
  • ۲۲ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۵۶ تشدید جنگ داخلی در سودان پس از پایان آتش‌بس 24ساعته
  • ۲۲ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۵۵ رژیم صهیونیستی به دنبال تولید تسلیحات در مغرب
  • ۱۷ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۱۸ وعده ایتالیا برای کمک ۷۰۰ میلیون یورویی به تونس
  • ۱۷ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۱۷ نشست شورای همکاری خلیج فارس و مصر درباره مسائل منطقه‌
  • ۱۷ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۱۶ مشارکت رژیم صهیونیستی در رزمایش «شیر آفریقا» در مغرب
  • ۱۷ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۱۵ درگیری‌های خونین بین مردم و نیروهای امنیتی در سنگال
  • ۱۷ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۱۴ کشته شدن ده‌ها کودک در شمال نیجریه در پی حمله مردان مسلح
  • ۱۳ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۵۶ تمایل کومور برای ازسرگیری روابط رسمی با ایران