واحد مرکزی خبر / رئیس شورای انتقالی لیبی اعلام کرد برکناری معمر قذافی رهبر لیبی و حامیان وی از قدرت شرط لازم برای راه حل سیاسی بحران لیبی است.
مصطفی عبدالجلیل در گفتگو با خبرگزاری شین هوا اعلام کرد پیشنهادهای عبدالله الخطیب نماینده سازمان ملل متحد درباره برقراری آتش بس و تشکیل یک دولت ائتلافی را به عنوان پیشنهادهایی غیرمنطقی و غیرقابل قبول رد می کند. وی اعلام کرد این پیشنهادها با انتظارات مردم لیبی همخوانی ندارد. جلیل گفت: من از ملاقات با خطیب به سبب مطرح شدن چنین پیشنهادهایی خودداری کردم.
وی در پاسخ به سوالی درباره احتمال برقراری هرگونه تماس با نمایندگان دولت لیبی پس از برکناری قذافی، دو پیش شرط را مطرح کرد. جلیل گفت این نمایندگان هرگز نباید در فعالیت هایی مشارکت داشته باشند که به واسطه آنها مردم کشته شده اند یا کشته می شوند و آنها نباید از اختیارات خود برای محروم کردن مردم لیبی از منابع مالی این کشور سوء استفاده کنند. جلیل گفت: افراد بسیاری در دولت قذافی هستند که از این شرایط لازم برخوردارند.
ما آماده ایم برای آینده کشورمان با آنها همکاری کنیم.
جلیل درباره طرح کلی سیاسی شورای ملی انتقالی لیبی گفت این شورا پیشتر نقشه ای را به جامعه بین المللی داده است که بر اساس آن لیبی یک کشور اسلامی دموکراتیک مبتنی بر اصول انتخابات ریاست جمهوری و احترام به حقوق بشر خواهد بود. جلیل ادامه داد اعضای قبایل در لیبی از عرصه سیاسی این کشور خارج هستند. وی افزود: ما با قبایل لیبی متحد می شویم.
آنها از ما حمایت اجتماعی خواهند داشت.
جلیل درباره مشکلات پیش روی مخالفان لیبی گفت آنها پول کافی را برای پرداخت حقوق کارکنان در مناطق تحت کنترل انقلابیون لیبی ندارند اما افزود موارد ضروری، برق و سوخت موجود است. رئیس شورای انتقالی لیبی گفت: ما همچنان در شرایط اضطراری هستیم اما به زودی این مشکلات برطرف خواهد شد.
به گزارش خبرگزاری شین هوا از بنغازی، جلیل همچنین گفت انقلابیون از کشورهای دوست و برادر از جمله قطر، امارات عربی متحده و ترکیه سوخت خریداری می کنند.
در صورتیکه امنیت در لیبی برقرار شود تولید نفت در این کشور به زودی از سرگرفته خواهد شد. جلیل اعلام کرد سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) به غیر از حمله به اهداف نظامی قذافی هیچ کمک دیگری به انقلابیون نکرده است. وی افزود دولت قذافی تاسیسات نظامی و غیرنظامی را درهم امیخته است که این امر باعث حمله به برخی تاسیسات غیرنظامی شده است. جلیل اطمینان داد تصمیمات شورای ملی انتقالی لیبی بدون مداخله خارجی گرفته شده است. رئیس انقلابیون لیبی گفت به رغم نبود مواد اولیه و بودجه، انقلابیون به دنبال گشایش سفارت خانه هایی در برخی کشورها هستند. جلیل درباره این مسئله که آیا لیبی بار دیگر به اتحادیه عرب ملحق می شود یا خیر گفت از آنجا که این اتحادیه قطعنامه ای را برای اعمال منطقه پرواز ممنوع در لیبی به منظور محافظت از مردم این کشور صادر کرده است لیبی علاقه مند است در آینده به این سازمان حامی اعراب بازگردد. وی ادامه داد اگر قذافی و حامیان وی تصمیم بگیرند قبل از آغاز ماه مبارک رمضان استعفا کنند انقلابیون این درگیری ها را متوقف می کنند. عبدالجلیل تاکید کرد: اکثر سربازان ما در دولت یا سربازان حاضر در نیروهای انقلابی تبعه لیبی هستند.