واحد مرکزی خبر/ عبدالفتاح یونس شصت و هفت ساله که چند روز بعد از شروع قیام مردم لیبی به صف انقلابیون این کشور پیوست و رهبر نظامی آنها شد ، از سال 1969 از جمله دستیاران نزدیک معمر قذافی رهبر لیبی بود. یونس خود اهل بنغازی بود، یعنی شهری که بعدا بدل به پایگاه قدرت انقلابیون لیبی شد.
او از جمله افسران جوانی بود که در سال 1969 به کودتای قذافی علیه ادیس پادشاه وقت لیبی کمک کردند.بعد از ان یونس بدل به نزدیک ترین دستیار و دوست مورد اعتماد قذافی شد. یونس که از او به عنوان فردی قاطع یاد می شد ،از سوی قذافی به وزارت کشور منصوب و مسئول امنیت داخلی لیبی شد. به گزارش خبرگزاری المان از طرابلس و قاهره ،در اولین روزهای انقلاب کنونی که در ماه فوریه شروع شد قذافی به یونس دستور داد تا به بنغازی برود و قیام این شهر بندری را سرکوب کند، اما یونس بعد از ورود به بنغازی اعلام کرد که به انقلابیون پیوسته است. از آن زمان به بعد یونس در مناطق مختلف در حال نبرد با نیروهای قذافی بود و ضربات شدیدی به آنها وارد کرد. بر اساس گزارشهای منتشر شده در پایتخت لیبی ، طی ماههای اخیر شورای ملی انتقالی لیبی یک ژنرال سابق ارتش به نام خلیفه هفتار Heftar را به عنوان فرمانده نیروهای انقلابیون و یونس را به عنوان رئیس ستاد منصوب کرد.
این انتصابات باعث ناراحتی یونس شد.
بنا به این گزارش از آن زمان یونس و هفتار اغلب بر سر طرحهای نظامی راهبردی مربوط به تاکتیک های رزمی در جبهه با هم اختلاف داشتند