واحد مرکزی خبر / نشریه فرانسسوار در اینترنت نوشت بحران لیبی به بنبست سیاسی و نظامی رسیده است.
به گزارش این منبع؛ اعتراف مایکل مولن ، رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا درباره به بنبست رسیدن عملیات نظامی در لیبی هشداری جدی به فرانسه است که در راس این عملیات قرار دارد.
در حالی که جنگنده های فرانسوی برای پنجمین ماه اهداف خود را در لیبی بمباران میکنند، اکنون دیگر شکی نیست که انقلابیون قادر به تصرف طرابلس و دیگر مناطق تحت کنترل سرهنگ قذافی نیستند.
با مقاومت غیرمنتظره دیکتاتور اکنون ایجاب میکند پاریس و متحدانش در طرحهایشان بازنگری کنند.
آلن ژوپه ، وزیر امور خارجه فرانسه که تا همین چندی پیش میگفت رفتن قذافی از لیبی از اولویتهای هرگونه مذاکرهای با طرابلس است، به تازگی اعلام کرده است او میتواند به شرط آنکه خارج از حیات سیاسی لیبی باشد، در آنجا بماند.
به نظر میرسد مصطفی عبدالجلیل ، رئیس شورای ملی انتقالی بنغازی نیز به خوبی این پیام را درک کرد زیرا چند روز بعد ، برای اولین بار، گفت قذافی با چند شرط میتواند در خاک لیبی بماند.
عبدالجلیل اظهار داشت ما تصمیم میگیریم قذافی کجا بماند و چه کسی مراقبش باشد.
اما سپس لحن او تغییر کرد و امروز بدون هیچ توضیحی اعلام کرد زمان ارائه این پیشنهاد گذشته است. فرصتی که کسی از وجود آن اطلاعی نداشت و به هر حال خیلی کوتاه بود.
پاتریک حیم زاده(Patrick Haimzadeh) دیپلمات سابق فرانسه که سالها در سفارت این کشور در طرابلس کار کرده است در این باره میگوید: ما در این نقطه هستیم زیرا توانایی نظامی انقلابیون را بیش از حد واقعی ارزیابی کرده بودیم و در عین حال توانایی قذافی را در برانگیختن (احساسات) بخشی از جمعیت دستکم گرفته بودیم.
وی افزود : پنج ماه است به دنبال برکناری قذافی هستیم اما امروز باید بپذیریم که دیگر این مسئله به هیچ وجه مطرح نیست.
در عرصه داخلی دوباره قذافی اعتماد مردم را بدست آورده است و مقاومت وی (که رسانه های رژیم آن را مقاومت در مقابل نیروهای امپریالیست قلمداد میکنند) باعث شده است قدر و منزلتش را در میان بخشی از مردم لیبی بازیابد.
ژومود الی گتی، از سازمانی غیر دولتی در فرانسه براین باور است فرانسویها پیچیدگی ساختار قبایلی لیبی را درک نکردند و درباره توازن قوا در این کشور دچار اشتباه شدند.
افسران زیادی از قبایل جنوب و غرب لیبی در اطراف قذافی وجود دارند که وی کنترل مناطقشان را به خود آنها واگذار کرده است.
این افراد هیچ سودی از مبارزه با قذافی عایدشان نمیشود.
به گزارش فرانسسوار؛ از اولین روزهای آغاز قیام ، رهبر لیبی احتمالا نمایندگانی نزد قبایل فرستاده است تا از حمایت آنها یا حداقل بیطرفیشان مطمئن شود.
شاید پول ، سلاح ، زمین و دیگر وعدههای قذافی نتیجه بخش بودهاست.
پاتریک حیم زاده ، دیپلمات سابق سفارت فرانسه در طرابلس میگوید قذافی هنوز مردم خود را خوب میشناسد.
این تقابل بیش از آنکه نظامی باشد روانی است.
به عقیده من ، اکنون قذافی قدرتمندتر از چهار ماه قبل است . در پایان این مقاله نیز آمده است قویتر شدن قذافی نسبت به آغاز بحران این کشور در حالی است که تمامی جهان ، از جمله اتحادیه عرب متفق القول هستند که در آینده لیبی جایی برای او وجود ندارد.
از سوی دیگر اطلاعات بدست آمده از طرابلس حکایت از آن دارد که دیکتاتور لیبی حاضر نیست پا پس بگذارد و کرسی قدرت را ترک کند.