واحد مرکزی خبر / گسترش موج گرسنگی و قحطی در شاخ آفریقا و بخصوص سومالی پرسش هایی را درباره علت تاخیر در کمک رسانی به این مناطق که با تهدید مرگ ناشی از گرسنگی روبرو هستند مطرح کرده است.
به گزارش شبکه تلویزیونی الجزیره ، در حالی که سازمان ملل هشدارهای کارشناسان را درباره پیامدهای موج قحطی و گرسنگی نادیده می گیرد، اتخاذ برخی اقدامات موانعی را برای کمک رسانی به قحطی زدگان و رسیدن کمک ها به دست نیازمندان به وجود می اورد.
دریافت مجوز، امضا و شماره گذاری بسته های حاوی کمک های غذایی از جمله این موانع به شمار می رود.
طارق تملالی خبرنگار این شبکه درگزارشی تصویری از بحران گرسنگی در شاخ آفریقا که شدیدترین بحران در نوع خود در شصت سال گذشته به شمار می رود گفت برای پی بردن به علل خشکسالی در کشورهای شاخ آفریقا باید به دنبال پدیده لانینا رفت.
این پدیده در اصل زمانی رخ می دهد که آب اقیانوس آرام بیش از حد سرد می شود که در نتیجه کاهش رطوبت هوا و کاهش بارش را به دنبال دارد و در صورتی که این امر ادامه یابد خشکسالی را به دنبال خواهد داشت که چنین حالتی در برخی مناطق آمریکا روی داده است.
خبرنگار در ادامه با اشاره به برخی تشریفات دست و پا گیر اداری که باعث کندی کمک رسانی به مناطق قحطی زده شده است افزود یکی دیگر از علل کندی روند کمک رسانی آن است که کمک ها به صورت مستقیم برای نیازمندان ارسال نمی شود بلکه ابتدا باید در اماکن خشک و خنک نزدیک به خطوط حمل و نقل انبار و پس از آن بسته ها شماره گذاری شوند و سپس مجوزهای لازم برای نقل و انتقال آنها گرفته شود که با احتساب تشریفات گمرکی به زمان زیادی نیاز دارد.
برای نقل و انتقال زمینی کمک ها باید راه های مناسب و امن را بررسی و انتخاب کرد.
برای نقل و انتقال هوایی باید امکان سوخت گیری هواپیماها در مسیر و برای حمل و نقل دریایی کمک ها باید خطرات دزدان دریایی را مد نظر قرار داد.
بدین ترتیب چالش های زیادی پیش روی کمک رسانی به نیازمندان وجود دارد که خود باعث کندی روند انتقال کمک ها می شود.
از این گذشته در داخل کشورهای نیازمند نیز مشکلاتی وجود دارد که جنبش الشباب در سومالی یکی از آنها به شمار می رود.