واحد مرکزی خبر / خبرگزاری فرانسه در گزارشی از بروکسل به قلم لورن تومت نوشت : سازمان پیمان آتلانتیک شمالی ناتو تلاش می کند تا هرچه سریعتر جنگ هوایی در لیبی را به پایانی پیروزمندانه برساند اما مجبور است این کار را در حالی انجام دهد که این ائتلاف در جنگ لیبی درحال کوچک شدن است زیرا نروژ جت های جنگنده و ایتالیا نیز ناو هواپیمابر خود را از این جنگ خارج کرده است .
خروج نروژ از این جنگ که اواخر این هفته صورت گرفت باعث شده است تا ناتو به جای استفاده از جنگنده های هشت کشور برای پایان دادن به عملیات خود در لیبی از این پس از جنگنده های هفت کشور برای خاتمه دادن به کاری استفاده کند که چهار ماه پیش آن را آغاز کرده بود . از سوی دیگر خودداری معمر قذافی از کناره گیری از قدرت باعث شده است تا پیام های دیپلماتیک و تاکتیک های ناتو نیز تعدیل شود بطوریکه آمریکا ، فرانسه و انگلیس طی چند روز اخیر اعلام کرده اند این دیکتاتور لیبی در صورت کناره گیری از قدرت می تواند در لیبی باقی بماند . برغم خروج نروژ از جنگ لیبی ، مقامات ناتو تاکید دارند همچنان قادر هستند به عملیات هوایی گسترده خودشان علیه لیبی ادامه دهند بطوریکه روزانه بیش از صد سورتی پرواز انجام داده اند و در حدود پنجاه ماموریت اهداف رژیم قذافی هدف قرار گرفته است . کارمن رومرو سخنگوی ناتو گفت ما تاکید کرده ایم بحران در لیبی باید با استفاده از راه حل های سیاسی پایان یابد اما درعین حال این مسئله را نیز روشن کرده ایم که عملیات نظامی ما تا زمانی که نیاز است باید ادامه یابد . انگلیس تلاش های خود را برای پر کردن خلاء ناشی از خروج نروژ از عملیات نظامی علیه لیبی افزایش داده است .
انگلیس تلاش کرده است با مشارکت دادن چهار جنگنده تورنادو دیگر در این جنگ به همراه فرانسه ، کانادا ، بلژیک ، دانمارک ، ایتالیا و آمریکا از تضعیف این عملیات جلوگیری کند . اما افسران انگلیسی هشدار داده اند نیروهای نظامی این کشور به علت مشارکت در جنگ افغانستان علاوه بر جنگ در لیبی ، با فشار بیش از حد روبرو هستند . ایتالیا این ماه با خارج کردن ناو هواپیمابر خود با نام گاریبالدی از جنگ در لیبی درحال کاهش مشارکت خود در این جنگ است .
سنای ایتالیا نیز روز چهارشنبه به کاهش بودجه ماموریت نظامی این کشور در لیبی و کاهش تعداد نیروهای مشارک کننده ایتالیا در جنگ لیبی رای مثبت داد . به نظر می رسد صبر متحدان ناتو در جنگی که دریاسالار مایکل مولن رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا آن را جنگی به بن بست رسیده توصیف کرده رو به پایان است . مولن بااین حال گفته است به پیروزی این جنگ خوش بین است . آمریکا ، فرانسه و انگلیس پس از مدتها تاکید بر کناره گیری معمر قذافی اکنون پیشنهاد داده اند او در صورت کناره گیری از قدرت می تواند در لیبی بماند اما انقلابیون لیبی با این پیشنهاد مخالفت کرده اند. الکسیس کرو Alexis Crow تحلیلگر مسائل امنیتی از مرکز تحقیقاتی چاتام هاوس در لندن در مصاحبه با خبرگزاری فرانسه گفت لیبی به قتلگاه تبدیل شده است .
بزرگترین مشکل موجود پیش روی این عملیات ناتوانی در دستیابی به هدف اصلی از چنین عملیاتی است . ناتو هرگز درمورد سرنوشت قذافی شفاف برخورد نکرده و از همان ابتدای جنگ در تلاش برای دستیابی به پیامی مشترک در این زمینه بوده است .