واحد مرکزی خبر / با ورود آوارگان سومالیایی بیشتر به اردوگاه های کنیا ،یونیسف و مسئولین کنیایی این اردوگاه ها را مصون سازی می کنند.
به گزارش مونیتورینگ اخبا رخارجی واحد مرکزی خبر آوارگان جدید که از سومالی به کنیا می آیند به سختی تلاش می کنند تا خود را با شرایط زندگی در اردوگاه هایی که وابسته به کمکهای سازمانهای کمک رسان هستند تطبیق دهند. به گزارش سازمان ملل هر روز هزار نفر برای دریافت کمک از طریق مناطق مرزی وارد کنیا می شوند تا به اردوگاه بزرگ دداب بروند. سازمان ملل متحد در بیستم ژوئیه دو منطقه در جنوب سومالی را قحطی زده اعلام کرد.
در این دو منطقه حدود سه میلیون و هفتصد هزار نفر گرسنه زندگی می کنند. مردم بطور مرتب از سومالی وارد شمال کنیا می شوند که بیشترشان از ترس خشونت اقدام به فرار کرده اند.اما درماههای اخیر آنها به دنبال یافتن غذا نیز وارد کنیا شده اند. هبیدیا ابراهیم که برای خانواده اش در زیر درخت صبحانه فراهم کرده است درباره از دست دادن همه چیزشان گفت : ما دیشب وارد اینجا شدیم در بین راه مورد حمله قرار گرفتیم و حمله کنندگان تمام کیف و چمدانهایمان را از ما گرفتند.حالا دیگر هیچ چیز نداریم. بسیاری از خانواده هایی از منطقه تحت کنترل شورشیان در جنوب سومالی عبور کرده اند همه چیزشان را در درگیرها و به دلیل وقوع قحطی از دست داده اند. اما از نظر برخی خانواده ها درگیری مشکل اصلی نیست بلکه این قحطی است بیشترین نگرانی را برای آنها ایجاد کرده است.این خانواده های آواره امیدوارند که کشورهای جهان توجه بیشتری به آن چیزی که درحال رخ دادن است بکنند. اسحاق ابراهیم یکی از آوارگان ساکن اردوگاه گفت قحطی تنها جنگی است که د رحال حاضر در سومالی وجود دارد و ما هم به خاطر همین اینجا هستیم.
ما امیدواریم که جهان از این وضع اطلاع بیشتری پیدا کند.
اگر کمک بیشتری بشود ما راضی هستیم که بازگردیم. دو دهه درگیری در منطقه دچار هرج و مرج شاخ افریقا آنرا تبدیل به خرابه ای کرده است. شورشی که در سال 2007 در این منطقه آغاز شد هنوز ادامه دارد و هر روز بین شبه نظامیان اسلامگرای مرتبط با القاعده و نیروهای نظامی سومالی تبادل آتش صورت می گیرد. به گزارش سازمان ملل متحد تنها از اول ژوئیه بیش از یازده هزار نفر به دلیل تشدید درگیری ها از سومالی به اتیوپی و هشت هزار ششصد نفر به کنیا گریخته اند. اردوگاه دداب در کنیا بیشاز ظرفیت آوارگان را در خود جای داده است.
تعداد آوارگان درداخل این اردوگاه به سیصد و هشتاد هزار نفر می رسد و هزاران نفر دیگر نیز در حاشیه آن بسر می برند. یونیسف و مقامات کنیایی با کمک هم به اقداماتی برای جلوگیری از شیوع بیماریها از جمله فلج اطفال و سرخک زده اند.
همچنین صدها هزار نفر از کودکان کشور میزبان در امتداد مرز سومالی- کنیا در برابر فلج اطفال و سرخک واکسینه شده اند. سومالی درحال حاضر از نظر بیماریهای کودکان بدترین وضع را درجهان دارد.از هر یازده کودک یک نفر در این کشور پیش از رسیدن به سن یک سالگی و از هر هفت کودک هم یک نفر پیش از رسیدن به پنج سالگی می میرد. این نگرانی وجود دارد که وبا به دلیل وضعیت بد بهداشت در سومالی و همچنین جابجایی گسترده مردم همه گیر شود.