واحد مرکزی خبر / در یک گزارش سازمان ملل متحد آمده است قاچاقچیان مواد مخدر که با موانع و محدودیت هایی در مسیرهای قاچاق مواد مخدر در آسیا و منطقه خاورمیانه مواجه شده اند، در حال روی آوردن به منطقه شرق آفریقا هستند.
این مسئله، بی ثباتی و استفاده فزاینده از مواد مخدر را در این منطقه افزایش داده است. دفتر مبارزه با جرم و مواد مخدر سازمان ملل متحد اعلام کرد ظهور آفریقا به عنوان یک مسیر مهم قاچاق هروئین در سال دو هزار و نه میلادی، نگرانی جدی در منطقه ای بود که برای مبارزه با قاچاق مواد مخدر امکانات لازم را نداشت یا به معتادان به مواد مخدر اهمیت نمی داد. این دفتر در گزارشی جهانی در خصوص سوداگری تریاک افغانستان اعلام کرد : کشف و ضبط مواد مخدر و بازداشت قاچاقچیان نشان داد که قاچاقچیان آفریقایی مواد مخدر به ویژه شبکه های قاچاق مواد مخدر در غرب آفریقا، به طور فزاینده ای هروئین افغانستان را از پاکستان به شرق آفریقا منتقل می کنند تا این محموله ها را از آنجا به اروپا و دیگر مکان ها قاچاق کنند . افغانستان بزرگترین تولید کننده تریاک در جهان است که ماده اصلی ساخت هروئین به شمار می رود. در این گزارش سازمان ملل متحد که شامگاه جمعه منتشر شد، آمده است در سه ماه نخست سال دو هزار و یازده میلادی دو محموله بزرگ هروئین، هر یک بیش از یکصد کیلوگرم هروئین در کنیا و تانزانیا کشف و ضبط شده است. در ادامه این گزارش آمده است: ظهور آفریقا به عنوان یک مرکز قاچاق مواد مخدر تا حد زیادی به علت فساد کنونی، فقر گسترده و ظرفیت و توانایی محدود نیروهای اجرای قانون و همچنین اعمال فشار فزاینده بر مسیرهای سنتی قاچاق مواد مخدر بوده است. این مسائل انگیزه ای را برای بازگشایی مسیرهای قاچاق مواد مخدر از آفریقا به اروپا که در دهه هزار و نهصد و هشتاد میلادی و اوایل دهه هزار و نهصد و نود میلادی بسیار فعال بودند، فراهم کرده است. قاچاقچیان مواد مخدر در حال بهره برداری از بنادر و فرودگاه هایی که کارکنان کمی دارند، هستند و آسانی حمل و نقل مواد مخدر از طریق آفریقا موجب می شود که هزینه مسافت بیشتر جبران شود. دفتر مبارزه با جرم و مواد مخدر سازمان ملل متحد اعلام کرد در سال دو هزار و نه میلادی، بالغ بر یکصد و پنجاه تن هروئین افغانستان به اروپا، یکصد و بیست تن به شرق آسیا و چهل و پنج تن به آفریقا قاچاق شد.
به گزارش خبرگزاری رویترز از وین، در این گزارش آمده است گروه هایی که عامل جرائم سازمان یافته هستند سودبرندگان اصلی این سوداگری هستند. در این گزارش تخمین زده شده است قاچاقچیان مواد مخدر افغانستان دو میلیارد و دویست میلیون دلار در سال دو هزار و نه میلادی درامد داشتند.
در این میان طالبان حدود یکصد و پنجاه و پنج میلیون دلار و کشاورزان افغان نیز چهارصد و چهار میلیون دلار درامد داشته اند. به نظر می رسد مقادیر فزاینده هروئین که به آفریقا می رسد به استفاده بیشتر از مواد مخدر در این مناطق دامن زده است و مقامات مسئول موارد بیشتری را در این خصوص گزارش کرده اند. در این گزارش همچنین آمده است : با این حال، تخمین ها در زمینه مصرف مواد مخدر به علت فقدان اطلاعات جامع، ممکن است غیر واقعی باشد