واحد مرکزی خبر / رئیس حزب کنگره خلق سودان گفت : انقلابهای عربی با چالش های عدیده ای روبروست و شاید این انقلابها روزی به سودان برسد.
حسن الترابی در گفتگوی اختصاصی با شبکه تلویزیونی الجزیره در قاهره درباره دلایل وقوع انقلابهای عربی گفت : ما دهها سال شاهد بی تحرکی و انفعال در حیات سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی کشورهای عربی بودیم ولی این امید وجود دارد که با جنبش میلیونی شهروندان عربی این عقب ماندگی از بین برود هرچند با چالش های عدیده داخلی و خارجی روبرو است.
چنین امری در کشور مصر صادق است و امیدواریم چالش های پیشروی این کشور به زودی حل و فصل شود. وی درباره تشکیل کشور سودان جنوبی و پیامدهای آن تصریح کرد : توطئه های قدرتهای جهانی علیه سودان و کشورهای عربی ادامه دارد.
انگلیس زمانی که سودان را در استعمار خود داشت جنوب این کشور را براساس سیاستهای خود اداره می کرد و پس از خروج نیروهای انگلیسی از سودان ما شاهد تفاوت شدید فرهنگی، زبانی و سیاسی شمال و جنوب شدیم.
جنوب سودان بسیار عقب مانده بود و نظامیان این منطقه نیز حاضر به همکاری با دولت سودان نبودند که این مسئله جنگهای فاجعه باری را رقم زد و در نهایت آنان با تصویب حق تعیین سرنوشت، رای به جدایی سودان دادند.
هر چند این جدایی صورت گرفت ولی شهروندان دو کشور با یکدیگر ارتباط قویی دارند. الترابی درباره پیامدهای تجزیه شدن سودان افزود : اما چنین امری برای اقتصاد دولت سودان به شدت زیان آور است به طوری که تا حدودی بخش هایی از منابع نفتی خود را از دست داد و مجبور است با افزایش مالیاتها هزینه های خود را جبران کند که باعث افزایش نارضایتی مردم خواهد شد و تورم بیش از پیش افزایش خواهد یافت.
امروز شهروندان سودانی از فساد موجود در این کشور شکایت می کنند و شاید انقلابهای عربی روزی به سودان برسد به ویژه اینکه این کشور در همسایگی مصر و لیبی انقلاب زده قرار دارد.