خبرگزاري فارس: گروهي از هنرمندان سينما و تلويزيون مصر صبح امروز به حوزه هنري آمدند تا از نزديك با دستاوردهاي سينمايي حوزه آشنا شوند.
به گزارش خبرگزاري فارس به نقل از پايگاه خبري حوزه هنري، اين گروه هنرمندان مصري كه متشكل از بازيگر، تهيهكننده، كارگردان، فيلم بردار، فيلمنامهنويس، روزنامهنگار، مدرس دانشگاه، وزير امور اسراي فلسطين و... بودند كه با استقبال و خوشامدگويي مسئولان و مديران حوزه هنري، مدير سازمان توسعه سينمايي سوره (سهيل جهان بيگلري) و مديركل روابط عمومي و امور بين الملل حوزه هنري (حبيب ايلبيگي) روبه رو و به سالن سوره حوزه هنري راهنمايي شدند تا آخرين ساخته رضا ميركريمي (يك حبه قند) را به تماشا بنشينند.
«جهان بيگلري» و «ايل بيگي» پيش از نمايش فيلم، ضمن خوشامد گويي به هيئت سينمايي مصر، درباره حوزه هنري و به ويژه فعاليتهاي سينمايي توضيحاتي دادند.
مدير سازمان توسعه سينمايي سوره در معرفي محصولات و فعاليتهاي سينمايي حوزه هنري گفت: در سي سالي كه از فعاليت حوزه هنري ميگذرد، آثار زيادي در بخش سينمايي آن توليد شده است و ما سالانه به طور متوسط حدود دو يا سه فيلم شاخص و ارزشمند از توليدات سال سينماي كشور، در حوزه هنري توليد ميشود.
او گفت: بيش از 7فيلم ايراني تا كنون موفق به كسب جايزه از جشنواره قاهره شده است كه دو فيلم از اين تعداد متعلق به توليدات حوزه هنري بوده است. فيلمهاي «خيلي دور خيلي نزديك» و «دختري با كفشهاي كتاني».
بنابراين گزارش، «جهانبيگلري» با اشاره به حوزه هنري به عنوان تنها كمپاني فيلم سازي در ايران كه از پرورش نيروي انساني در قسمتهاي مختلف سينماي بلند، كوتاه، مستند، ويدئويي، توليد و توزيع و پخش آن در داخل و خارج از كشور فعال است، گفت: حوزه هنري بيش از 80 توليد و مشاركت سينمايي و بلند داستاني و بيش از 75 سالن سينما در كشور داراست. بسياري از كارگردانان بزرگ ايران كه شما با نام آنها آشنايي داريد مثل: مجيد مجيدي، رسول ملاقليپور، ابراهيم حاتميكيا، شهريار بحراني، رضا ميركريمي ، رسول صدر عاملي، داوود ميرباقري، احمدرضا درويش، كيومرث پوراحمد، كمال تبريزي در حوزه هنري به توليد فيلم اشتغال داشته و دارند.
او در پايان با اعلام آمادگي براي همكاريهاي مشترك در حوزه فيلمسازي با كشور مصر، گفت: هم اكنون دو تن از مستندسازان ما آماده ساخت فيلم از جريانات فرهنگي در حال وقوع در مصر هستند.از طرفي ما نيز علاقه داريم تا با برگزاري هفته فيلم، ورك شاپ و نمايش فيلم تبادل فرهنگي بيشتري با اين كشور داشته باشيم و در حال حاضر نيز مشغول ترجمه چند فيلم از توليدات حوزه هنري به زبان عربي هستيم.
او گفت: خواهران و برادران مصري، نگران اين باشند كه در خلال اين جريانات فرهنگي ديني اخير مصر،كشورهاي غربي و صهيونيستي در فكر مصادره جريان سينمايي بعد از انقلاب مصر هستند.
در پايان صحبتهاي «جهان بيگلري»، تعدادي از مهمانان ضمن اعلام علاقه به همكاريهاي فرهنگي براي نمايش فيلمهاي ايران در مصر و توليد مشترك و نمايش فيلمهاي ايراني در مصر ابراز علاقهمندي كردند وهمچنين به تماشاي تازهترين ساخته رضا مير كريمي نشستند.
اعضاي مصري حاضر در اين ديدار شامل افراد زير بودند:
عبدالعزيز صالح مخيون (هنرپيشه و كارگردان مصري)، محمود قاسم (نويسنده)، محمود عبدالسميع (فيلمبردار)، احمد ماهر (بازيگر سينما)، بشير الديك (نويسنده)،محمد دياب (فيلمنامهنويس)، محمد خان (كارگردان)،يحيي عبدالرئوف عزمي (مدرس سينما)، مني الصبان (رئيس مدرسه عالي سينماي مصر)، احمد عواض عثمان (كارگردان)،عبدالله العيفيفي، غاده جباره (از مديران وزارت فرهنگ)، وفا ابوالضياء (مدير شركت فيلم سازي)، هاني مصطفي (روزنامهنگار)،احمد مصطفي (مترجم)، عزيزه شلبي (سناريست)، رياض شاهين (كارگردان و تهيهكننده)، عطاءالله سبوح (وزير امور اسراي فلسطين) و اماني عطاءالله.