مردم شهر بنغازی در حالی ماه مبارک رمضان را آغاز می کنند که بانک های این شهر با مشکل نقدینگی شدید مواجه هستند .
به گزارش خبرگزاری تقریب(تنا) به نقل از میدل ایست آن لاین، با نزدیک شدن به ماه مبارک رمضان هزاران نفر از مردم بنغازی پایتخت انقلابیون لیبی به بانک های این شهر مراجعه می کنند تا ار حساب های خود پول برداشت کنند اما دست خالی باز می گردند زیرا بانک های این شهر به شدت با مشکل نقدینگی مواجه هستند.
بانک های این کشور در آستانه ماه مبارک رمضان با بحران جدی نقدینگی مواجه اند و روز ها صد ها تن در جلوی این بانک ها برای دریافت پول صف می کشند تا بتوانند با دریافت پول از بانک ها مایحتاج مورد نیاز برای ماه رمضان را خریداری کنند.
برای نمونه در روز پنج شنبه گذشته از صد نفری که جلوی بانک ملی لیبی در شهر بنغازی صف کشیده بودند فقط یک نفر موفق شد از این بانک مقداری پول دریافت کند.
یک افسر بازنشسته پلیس می گوید: من برای پنجمین روز متوالی است که برای دریافت پول به بانک مراجعه می کنم اما تاکنون موفق به دریافت آن نشده ام.
یاسمین محمد ۶۲ ساله می گوید:ماه رمضان نزدیک است و ما نیاز به کالاهای بیشتری داریم اما از پول خبری نیست وی اظهار داشت هزینه یک خانواده بزرگ در ماه رمضان حدود ۳۰۰۰ دینار است که این مبلغ ۱۰ برابر حقوق دریافتی یک کارمند می باشد.
نجاة علی ۳۵ ساله مادر ۶ فرزند می گوید: در سه ماه اخیر هیچ پول و حقوقی دریافت نکرده ایم وی افزود:صبر می کنیم و خدواند کریم است اما می ترسم ،زندگی مشکل است و قیمت ها بسیار بالا رفته است.
افرادی هستند که هفته ها جلوی بانک صف کشیده اند اما موفق به دریافت پول و یا حقوق نشده اند و بانک به صورت محدوذ به برخی از افراد ما بین ۱۰۰ الی ۲۰۰ دینار پرداخت کرده اند تا بتوانند تا حدودی مایحتاج اولیه خود را خریداری کنند.
یکی از کارکنان بانک که نخواست نامش فاش شود گفت: مردم از سراسر لیبی برای دریافت پول به بانک ها مراجعه می کنند اما پول چندانی وجود ندارد کسی نمی دادند پول های ما کجا رفته ، چه کار باید بکنیم؟
حامد صالحین مدیر بانک تجارت و توسعه می گوید: مشکل نقدینگی یکی از مشکلات بانک های بنغازی است زیرا بخش اصلی دارایی های ما در طرابلس پایتخت لیبی قرار دارد که تحت کنترل قذافی می باشد.
وی افزود: بر طبق قانون بانک ها باید ۲۰ درصد از دارایی های خود در بانک مرکزی در طرابلس ذخیره کنند.
این مسئول بانکی گفت: مشکل دیگر تغییر در رفتار بازرگانان و تجار است در حالیکه در بنغازی مردم نقدینگی های خود برای خرید کالاهای اساسی و ضروری خرج می کنند اما بازرگانان از سپرده گذاری در بانک های خودداری می کنند.
وی افزود: ما از جامعه جهانی می خواهیم که شورای ملی انتقالی لیبی کمک کند تا حساب هایی در خارج افتتاح کنند و بتوانند وام دریافت کنند و با پرداخت آن وام ها به بخش های خصوصی، به واردات کالا برای مردم اقدام شود.
با اینحال "مصطفی عبد الجلیل" رئیس شورای انتقالی لیبی به خبرنگاران گفت: امیدوار است تا در اول آگوست (۱۰ مرداد) هم زمان با آغاز ماه مبارک رمضان پرداخت حقوق کارمندان آغاز شود.