واحد مرکزی خبر/ خبرگزاری فرانسه در گزارشی میدانی از قاهره نوشت مصری ها درباره سرنوشت حسنی مبارک که از چهارشنبه در دادگاه کیفری قاهره محاکمه می شود اختلاف نظر دارند، برخی او را قاتل می خوانند و برخی دیگر پیرمرد بیماری می دانند که مستحق ترحم است.
علاء خالد که برادر دوقلوی خود را بیست وهفته فوریه در سومین روز قیام مردمی از دست داده است می گوید: quotation mark کسی که کشته است باید کشته شود.
quotation mark مانند علاء، تقریبا همه خانواده های حدود هشتصد و پنجاه قربانی و شش هزار زخمی قیام خواستار اجرای حکم قصاص هستند. سوم اوت، حسنی مبارک هشتاد وسه ساله قرار است به اتهامات فساد مالی و قتل پاسخگو باشد. این اتهام آخری در مصر مجازات اعدام در پی دارد. سعید زیدان که پسر عموی او در تظاهرات ژانویه و فوریه کشته شده است می گوید: quotation mark ما مطمئن نیستیم او در برابر دادگاه حاضر شود اما اگر او در دستگاه قضایی محاکمه نشود ما خود او را محاکمه خواهیم کرد و در آن هنگام آن دادگاه دیگر بی طرف نخواهد بود.
quotation mark سلوا سعید حنفی به نشانه عزا مانند دو زن دیگری که در میدان تحریر حضور دارند لباس سیاه به تن کرده است.
آنان مانند دیگر مصری ها از هشتم ژوئیه یعنی تاریخ آغاز تحصن در این میدان حضور دارند.
این تحصن برای درخواست محاکمه مقامات حکومت سابق برگزار شده است. سلوا خاطر نشان می کند: quotation mark همه مسببان مرگ پسرم باید محاکمه شوند، اما مبارک و عدلی مهم ترین متهمان هستند.
quotation mark حبیب العدلی که به سبب استقرار تک تیراندازان بر فراز ساختمان های مشرف به میدان تحریر در طول قیام به شدت مورد نفرت مردم مصر قرار دارد قرار است چهارشنبه همزمان با حسنی مبارک و دو پسرش علا و جمال محاکمه شود. شش معاون عدلی نیز در این دادگاه به همراه یک بازرگان بسیار نزدیک به مبارک یعنی حسین سالم محاکمه می شوند. حسین سالم به اسپانیا گریخته است و در آنجا از هفده ژانویه تحت بازداشت موقت قرار دارد. او به پولشویی،تقلب، فرمانبردای،کلاهبرداری و فساد مالی متهم است. دعا حلمی فعال بیست وهفت ساله مصری با تعجب می گوید : میلیون ها دلار کجا است؟ ما می خواهیم پول های ربوده شده به ما برگردد.
دارایی های مبارک و پسران او مسدود شده است اما مبلغ دقیق ثروت او نامعلوم باقی مانده است. ام ابراهیم شصت و دو ساله در برابر دکه سبزی فروشی خود در محله دِکی در آن طرف رود نیل می گوید: او پیر و خیلی مریض است و علاوه بر این او خود در خشونت ها شرکت نداشته است.
درباره وضع جسمانی مبارک اغلب اخبار ضد و نقیضی منتشر می شود. فرید الدیب وکیل او در ژوئن اعلام کرد موکل او سرطان معده دارد و در ژوئیه اعلام کرد او در کمای کامل است ، این اخبار را در عین حال بیمارستان و وزارت بهداشت مصر تکذیب کردند. منابع پزشکی بیمارستان شرم الشیخ که مبارک از آوریل در آن در بازداشت موقت بسر می برند اطمینان داده اند که او افسرده است و اشتهای خود را از دست داده است هرچند که وضع جسمانی او باثبات باقی مانده است. اما برخی از مصری ها افسوس وضع گذشته را می خورند. مونا احمد می گوید: پیش از سقوط مبارک همه چیز در کشور بهتر سازماندهی شده بود و خشونتی وجود نداشت.
وی می افزاید: به مدد مبارک مصر به مدت سی سال شاهد آرامش بود.
نظرهای مختلف همچنین از کاهش اشتیاق مردمی برای انقلاب مردمی و نگرانی از بازگشت اوضاع به دوره قبل حکایت دارد. صبرین ابی پنجاه ساله می گوید: اینکه او را محاکمه کنند یا او را بکشند به وضع ما زیاد کمکی نمی کند ما زندگی عادی خود را می خواهیم.
در میدان تحریر برخی فعالان مانند خالد بوعلی بیست وهفت ساله ترجیح می دهد از آینده سخن بگوید.
به گفته وی ، محاکمه راه حل نیست، مسایل مهم ترین مانند تدوین قانون اساسی جدید یا انتخاب نمایندگان پارلمان وجود دارد.